image

Google verplicht inloggen met 2FA voor Chrome Web Store-ontwikkelaars

woensdag 30 juni 2021, 16:26 door Redactie, 0 reacties

Na ontwikkelaars voor de Google Play Store zal het inloggen met tweefactorauthenticatie (2FA) ook voor ontwikkelaars van de Chrome Web Store worden verplicht. Dit moet voorkomen dat de accounts van ontwikkelaars worden gekaapt en gebruikt voor het verspreiden van malafide Chrome-extensies. Iets dat in het verleden meerdere keren is voorgekomen.

Naast de 2FA-verplichting gaat Google ook toezien op misleidende installatietactieken, zo blijkt uit een e-mail van Google gericht aan ontwikkelaars waar XDA Developers over bericht. Zo is het niet toegestaan om meerdere Chrome-extensies tijdens de installatie aan te bieden. Ook mogen extensies niet op storende wijze andere extensies of apps aanbieden. Verder moet de werking van de extensie duidelijk zijn vermeld en moet de uitkomst van gebruikersinteractie overeenkomen met de verwachtingen van de gebruiker.

De nieuwe regels gaan vanaf 2 augustus dit jaar gelden. Ontwikkelaars kunnen dan geen nieuwe extensies publiceren of bestaande extensies bijwerken als ze geen 2FA voor hun account hebben ingeschakeld. Daarnaast zullen extensies die niet aan de nieuwe regels voldoen uit de Chrome Web Store worden verwijderd en bij Chrome-gebruikers uitgeschakeld.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.