Privacy - Wat niemand over je mag weten

Corona bewijs / QR Code / Papier vs App

09-07-2021, 13:14 door Anoniem, 5 reacties
Ik ben eigenlijk nieuwschierig welke oplossing, betreffende het Corona bewijs, mij uiteindelijk meer privacy geeft.

Betreffende de App.
-Van wat ik gelezen heb maakt de App elke keer een unieke QR code aan, wat zorgt voor meer privacy.
-Uit de meestgestelde vragen: "Om je coronabewijs te maken heb je op dat moment verbinding met internet nodig.
Daarnaast moet de CoronaCheck een keer per twee weken online zijn om instellingen op te halen"
Dit vind ik persoonlijk erg vaag... instellingen op te halen? ...welke dan?

Betreffende het papieren bewijs (uitprinten van de QR Code).
-Van wat ik heb gelezen is dit (voor nu?) eenmalig uitprinten van de QR code (verloopt de papieren QR code?)
-De papieren QR code blijft hetzelfde en dit zorgt er voor dat je getracked kan worden waar je je QR code laat scannen.
-Voordeel van papieren versie is dat je geen (extra) App op je mobiel hebt die elke 2 weken "instellingen moet ophalen".

Momenteel weet ik vanwege bovenstaande punten niet echt goed voor welke ik moet kiezen.
Ik neig persoonlijk nog steeds naar de papieren oplossing, omdat de App uiteindelijk aan verandering onderhevig is en een groter risico heeft betreffende mogelijke security/privacy leaks

Ik ben benieuwd waar jullie voor gekozen hebben en waarom.
Reacties (5)
09-07-2021, 20:58 door Anoniem
Door Anoniem: Daarnaast moet de CoronaCheck een keer per twee weken online zijn om instellingen op te halen" Dit vind ik persoonlijk erg vaag... instellingen op te halen? ...welke dan?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de helpdesk.

Meestgestelde vragen over de CoronaCheck app
https://coronacheck.nl/nl/faq


Een mobieltje met Google Android is een privacy nachtmerrie, vanwege de daarin ingebouwde 'analytics trackers' (spyware van Google). De Google Play Store zelf wordt geplaagd door dubieuze apps met trackers en/of malware.

https://www.security.nl/search?keywords=Google+trackers


Ik neig persoonlijk nog steeds naar de papieren oplossing, omdat de App uiteindelijk aan verandering onderhevig is en een groter risico heeft betreffende mogelijke security/privacy leaks Ik ben benieuwd waar jullie voor gekozen hebben en waarom.

Een iPhone, waar je alleen de Apple diensten mee gebruikt, valt te prefereren boven een Google Android en de Play Store, maar de apps van derden uit de Apple AppStore bevatten helaas ook trackers... Dus... als je meer privacy wilt...

https://coronacheck.nl/nl/faq/5-1-ik-wil-liever-een-qr-code-uitprinten-hoe-werkt-het-papieren-testbewijs/
10-07-2021, 02:08 door Anoniem
Door Anoniem:
Ik ben benieuwd waar jullie voor gekozen hebben en waarom.
Oh heel simpel ik wacht tot dit hele circus voorbij is en ga later voor vaccinatie.

Niet omdat ik niet geloof in de werking van vaccins.
Zelf vroeger met vaccins en virussen (Hepatitis B) gewerkt voor kanker onderzoek.

Niet omdat ik bang ben voor bijwerkingen.
Al in aanraking geweest met SARS-CoV-2 en nog enkele lichte klachten na paar maand which is fine to me ik heb persoonlijk veel erger doorgemaakt.

Maar omdat als er een ding wel duidelijk is geworden dat alle betrokken organisties en overheid niet capabel zijn om te functioneren tijdens een pandemie. Deze organisaties weten ook keer op keer te bewijzen niet om te kunnen gaan met persoonsgegevens nog in staat om helder intern, extern te communiceren, logistiek te regelen of uberhaubt de chain-reaction gevolgen te overzien van beslissingen.

Nou ja ik lieg als ik zeg duidelijk geworden. Dit alles is al tientallen jaren publieks geheim en algemeen bekend in de opleidingen en sectors. We maakte er dan ook regelmatig grappen over zelfs toen er beperkte ontsnapping van Hepatitis B mogelijk was geconstateerd in een van onze teams en we allemaal verplicht naar GGD moesten voor bloedonderzoek HBsAg.

Even wat bronnen voor verheldering:
https://www.nu.nl/coronavirus/6128213/al-twintig-jaar-waarschuwingen-dat-ggds-pandemie-niet-aan-zouden-kunnen.html
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5071566/veiligheidsdiensten-analyse-coronavirus-ic-bedden-voorbereiding


Dus zoals gezegd ik wacht.. maar waarop precies?
Op het moment dat big-pharma hun melkkoe contracten zijn verlopen en ze op vrijemarkt vaccins gaan leveren via prive klinieken. Want in tegenstelling tot als nummertje door een lopende fabriek heen te gaan kan ik daar afdwingen als klant te worden behandeld met bijhorende rechten, verzekering en vergoeding bij screw-ups. Voorkomt het hele registratie circus opgezet door een stel digibeten van consultants, project leads en zoals altijd ambtenaren en ministers. En die kosten die daarbij komen kijken neem ik voor lief.

Mocht echter later blijken dat we elk jaar het vaccin moeten nemen dan pas ik er helemaal voor en vertrouw op mijn eigen immuusysteem want ik gun big-pharma dat verdienmodel dus echt niet. En ja ze zijn al voorbereidingen aan treffen om de huidige kopers warm te maken voor precies dat. https://nos.nl/artikel/2388569-pfizer-wil-toestemming-van-autoriteiten-voor-derde-coronaprik Je mag raden wat er na de booster op hun marketing agenda staat.


Is dit alles egoistisch en pestimistisch gedrag en gedacht?
Absoluut net zo als zo beetje alles dat ik doe in mijn leven en zelden een verkeerde beslissing is geweest.

Is het echter ook ondoordacht?
Wel dat mag jezelf bepalen Maar het gaat iedergeval geen procent veranderen aan mijn persoonlijke strategie.


Neemt niet weg dat ik zolang als nodig sociale interactie beperk tot minimale, niet plezier reisjes maak en op eigen kosten PCR testen afleg wanneer nodig. And that suits me fine. Ik heb al vele jaren meer respect voor menig virus, ziekte dan voor groot deel van wereldbevolking onderhand dus het vermijden van laatst genoemde is geen moeilijke opgave voor mij.

Een virus gedraagt zich iedergeval intelligent als een kudde wat ik niet bepaald kan zeggen van bepaalde groepen mensen. En en nee daar doel ik niet mee de op antivaxers of pro-vacinne groepen al kunnen ze zeker deel uitmaken ervan.
10-07-2021, 07:53 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben benieuwd waar jullie voor gekozen hebben en waarom.
Ik heb me laten intenten, en heb de QR-code als PDF van de https://coronacheck.nl/print gedownload en afgedrukt op papier (die is een jaar geldig). Ik heb namelijk geen smartphone waar de app op kan draaien, en ook met zo'n smartphone had ik papier wel eens handig kunnen hebben vinden, ook als backup. Ik ben nog niet zo ver dat ik de QR-code ook ga gebruiken, omdat ik minder optimistisch ben over de situatie dan mensen die hun oordeel baseren op waar ze naar snakken. De snelle stijging van de besmettingen en de toch weer verzwaarde maatregelen geven me daar helaas gelijk in.
10-07-2021, 17:35 door Anoniem
Niet mee doen aan de medische dictatuur die voor tweededeling en discriminatie in de samenleving gaat zorgen.
De QR code is nog maar de eerste stap naar crowd control. Gezonde mensen injecteren met iets waar we de gevolgen op korte en lange termijn niet weten is een absolute no-go.
11-07-2021, 02:43 door Anoniem
Het systeem is al gekraakt.

Wil je een QR op naam? Alles is mogelijk.

En de overheid krijgt van mij geen drol informatie meer tot ze alle vorige shit hebben opgepakt...

En afgetikt


Succes met de reeds gehackte droomwereld!

Ik zit op de bank met popcorn en lees de rest wel in de krant. Doei
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.