image

Interpol roept op tot onmiddellijke wereldwijde actie tegen ransomware

dinsdag 13 juli 2021, 09:32 door Redactie, 36 reacties

Interpol heeft politiediensten wereldwijd opgeroepen om onmiddellijk in actie te komen en zo een mogelijke "ransomwarepandemie" te voorkomen. Daarvoor moeten politiediensten en industriepartners een coalitie vormen, liet het hoofd van Interpol, Jürgen Stock, tijdens een forum over ransomware weten.

Het World Economic Forum heeft in samenwerking met Interpol een framework ontwikkeld genaamd Project Gateway waardoor de opsporingsdienst direct dreigingsdata van bedrijven kan ontvangen. De coalitie die Stock voor ogen heeft moet zich op vier onderwerpen gaan richten. Als eerste noemt hij het voorkomen van ransomware door het vergroten van bewustzijn, samenwerkingsverbanden en het delen van informatie.

Het tweede punt is het verstoren van ransomware en het onderliggende ecosysteem door wereldwijde politieacties, zowel reactief als proactief, merkte Stock op. Het verlenen van noodondersteuning bij ransomware-aanvallen via het netwerk van Interpol is het derde punt. Als laatste moeten slachtoffers van ransomware ondersteuning krijgen om hun weerbaarheid te versterken.

"Ransomware is een te grote dreiging geworden voor welke entiteit of sector dan ook om alleen aan te pakken; de omvang van deze uitdaging vereist wereldwijde actie die Interpol als een neutrale en vertrouwde partner kan faciliteren", stelde Stock. "Politie moet als onderdeel van een ware coalitie de inzichten van de cybersecurity-industrie, computer emergency response teams en andere agentschappen gebruiken om cybercriminelen te identificeren en te verstoren, en door samenwerking de wereldwijde impact van cybercrime te verminderen."

Reacties (36)
13-07-2021, 09:43 door Anoniem
Ik wens ze veel succes. Als de middelen maar niet erger zijn dan de kwaal.
13-07-2021, 09:53 door Anoniem
En ja hoor daar is het nieuwe angstwoord "ransomwarepandemie".

Bill Gates zegt: "Er zal een pandemie komen" en BAM er was een pandemie.

Claus Schwab zegt: "Ons internet en de daaraan gekoppelde diensten zullen in de komende tijd steeds vaker het doelwit worden van aanvallen https://www.youtube.com/watch?v=jGKkXaMfai4&t=3s" en BAM we worden getroffen door de ene na de andere cyberaanval.

Het is nu wachten op het watertekort en de hongersnood en hun agenda is afgewerkt. Wordt wakker mensen. We worden over genomen door angst gecreëerd door de mensen die ons waarschuwen. Ik vraag jullie: "Wanneer je een moord aankondigd op een persoon en die moord wordt daadwerkelijk uitgevoerd, wie is dan de hoofdverdachte?". Precies, waarom zou dit anders bekeken moeten worden. Kijk naar wat deze mensen verbind en pak de hele club aan. Dan zijn we meteen van alle problemen af. Dat is mijn mening.
13-07-2021, 10:57 door Anoniem
Niet direct een taak van Interpol maar het stoppen van bitcoin en andere anonieme betaalmogelijkheden zou een goede preventieve maatregel zijn.
13-07-2021, 11:07 door Anoniem
Kijk wat deze mensen verbind? Algemeen regeringsbeleid, D66 en het hele machtskartel, groene agenda, Big Pharma, de enige uitweg is het vaccin en liefst twee booster prikjes jaarlijks. Alt news sites een gevaar, daarom Internet sucks voor hen, die jou als wereldbewoner niet hoog hebben zitten. Je hebt gelijk, anoniem van van 9:35, maar ik hoor het gedreun van laarzen al op de achtergrond Dat voor als de subtiele middelen uitgeput raken.

Watertekort, zelf het regenwater ontsmetten, want twee druppeltjes lodaline kunnen wonderen verichten.
Zo doen vele boeren het al langer. Terug naar de oude praktijk. Je ruikt het aan de bloemkool, kweek deze op beer, net als voor de beste tomaten en rijk van smaak. Maar ja wie een pieper in zijn tuintje poot, krijgt direct problemen. Je moet aan de Monsanto (c.q. Bayer) variant, of je wilt of niet. Je moet aan de bijgeroerde palmolie, waar o.a.de grootbankier in grossiert. Je draagt zakken plastic naar de kliko en de zee en de afvalverbranding. maar het is toch allemaal jouw schuld, vuile humane CO2 footprint producent. We zullen je belasten en uitzuigen en misschien het recht ontzeggen verder te gaan.

Kweek je eigen lombokkies. Prima kasi. Kopen door de consument direct vanaf de teler en producent om de hoek. Ruilhandel weer laten opbloeien. Wegsturen van grote gecontroleerde Internetsystemen met aan elkaar gekoppelde intranetten onder eigen beheer a la de "bakkies" methode. Ze hebben in tegenstelling tot wat ze zeggen toch niet onze beste interessen voor ogen. Dat kan alles binnen het raamwerk van de wet. Gewoon door doen. Zegen daarbij, maar weet dat je als wap zal worden weggezet, want geen conformist en volgzame sluimeraar.

J.O.
13-07-2021, 11:23 door walmare - Bijgewerkt: 13-07-2021, 11:25
Allemaal symptoonbestrijding. Gaat niet werken.
Ransomware is een te grote dreiging geworden voor welke entiteit of sector dan ook om alleen aan te pakken
Nee hoor. In mijn (IT) bedrijf is windows verboden. Wij zijn gevaccineerd en dus immuun voor deze enorme hoeveelheid windows malware ellende.
13-07-2021, 11:36 door Anoniem
Je zou betalingen in cryptomunten boven $1000 kunnen de-anonimiseren, dan zouden we al een stap verder zijn.
13-07-2021, 12:16 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: En ja hoor daar is het nieuwe angstwoord "ransomwarepandemie".

Bill Gates zegt: "Er zal een pandemie komen" en BAM er was een pandemie.

De domheid van deze goedkope uitspraak is stuitend! (Wetenschappers hebben al jaren het risico op een pandemie in kaart gebracht).
13-07-2021, 12:44 door Anoniem
computer virussen zijn ook verboden.. dat heeft ook niet geholpen..
13-07-2021, 12:54 door Anoniem
De domheid van deze goedkope uitspraak is stuitend! (Wetenschappers hebben al jaren het risico op een pandemie in kaart gebracht).

Werk in business continuity / disaster recovery veld zal ook wel verdacht zijn voor zo iemand. Ieder scenario waar je je op voorbereidt is een complot, en als zo'n scenario uit komt, is dat het bewijs, voor het complot. Want je hoort je hoofd in het zand te steken.
13-07-2021, 12:55 door Anoniem
Wat moet je doen met ransomware criminelen in Rusland. Wanneer de Russische overheid de andere kant op kijkt ?
13-07-2021, 12:58 door Anoniem
Nee hoor. In mijn (IT) bedrijf is windows verboden. Wij zijn gevaccineerd en dus immuun voor deze enorme hoeveelheid windows malware ellende.

Ik hoop niet dat je denkt dat geen windows gebruiken automatisch veiligheid biedt.

Linux Variant of REvil Ransomware Targets VMware’s ESXi, NAS Devices
https://threatpost.com/linux-variant-ransomware-vmwares-nas/167511/

Bash Ransomware DarkRadiation Targets Red Hat- and Debian-based Linux Distributions
https://www.trendmicro.com/en_us/research/21/f/bash-ransomware-darkradiation-targets-red-hat--and-debian-based-linux-distributions.html

Linux version of RansomEXX ransomware discovered
https://www.zdnet.com/article/linux-version-of-ransomexx-ransomware-discovered/

Etc....
13-07-2021, 13:07 door Anoniem
Het is wel zorgwekkend dat serieuze instanties zoals Interpol contacten onderhouden met de charlatans van het WEF.
Maar het doel wat ze voor ogen hebben (aanpak van de ransomware criminelen) is dan wel weer goed.
13-07-2021, 13:15 door Anoniem
Interpol heeft politiediensten wereldwijd opgeroepen om onmiddellijk in actie te komen en zo een mogelijke "ransomwarepandemie" te voorkomen.
Voortaan minstens 1,5 meter tussen computers, geen handshaking meer, keyboard-afdekhoezen en een behoorlijke ventilatie.... ;-)
13-07-2021, 13:19 door Anoniem
Door Toje Fos: De domheid van deze goedkope uitspraak is stuitend! (Wetenschappers hebben al jaren het risico op een pandemie in kaart gebracht).

De Domheid schuilt erin dat je niet ziet dat ze maken wat ze preken. Natuurlijk zijn er wetenschappers die dit al jaren roepen. Het is gewoon wachten op en daar hebben ze gelijk in kijk naar het verleden (lepra en pest). Maar al die wetenschappers kopen niet de hele wereld op om ze onder controle te houden. Het zijn ook niet deze wetenschappers die zo enorm lopen te pushen dat je het vaccin moet nemen het is de politiek en dat maakt het verdacht. En wie heeft het politieke lndschap in zijn zak? Het is dom om te denken dat het hier om een pandemie gaat. Dit gaat allang niet meer om reactie of predictie dit gaat om sturen naar een bepaald eindresultaat en dat is "Totale Controle".

Wanneer ik een virus modificeer en dit (oeps of niet) los laat op de mensheid dan is dat geen pandemie maar biologische oorlogsvoering op globale schaal. Het gaat hier om "bedoeling". Het modificeren van een virus om het kwalijker te maken kan NOOIT een goede bedoeling hebben. Een wapen dodelijker maken doe je nou eenmaal niet om het mensvriendelijker te maken, toch? Wanneer men dan vervolgens een vaccin aan het maken is nog voordat de "plandemie" is uitgeroepen dan noem ik dat voorkennis.

Controle over het internet, het internetverkeer is de volgende stap. Wanneer ik miljarden te besteden heb dan is het heel gemakkelijk om een aantal mensen klandestien aan het werk te zetten om ook dat deel van de controle te bemachtigen. Door angst te zaaien net zoals bij de plandemie.

Daarna komt controle over het water en het voedsel en ze hebben ons compleet in hun macht. Wie? Volg het geld.
13-07-2021, 13:42 door Anoniem
Kunnen we ze omkopen met gestolen vennootschapsbelastinggeld waar onze regering van wegkijkt?
13-07-2021, 14:19 door Anoniem
@ anoniem van 13:19

Ik kan het je nog anders vertellen. Ze tuigen het nog zelf op en ze doen het desnoods nog zelf ook. Ze hebben slechts anderen nodig om die de schuld in de schoenen te schuiven. Wat heeft het WEF belang bij ransomeware of niet.? Het WEF heeft belang bij totale controle over het Internet, over het geld en over het voedsel van de wereldbevolking. Dan pas hebben ze de door hen gewenste maatschappij, alles voor de happy few en de rest teruggebracht tot een vast bepaald aantal slaven. Maar wat als je dan hier en daar melt down krijgt, het allemaal niet zo lekker meer functioneren zal voor de laatst overgebleven. Of worden we de volgende dino's. Komt er een nieuwe soort regeren op aarde, een nog meer self-serving wezen (hoeft niet per se in deze dimensie). Zou wel sneu zijn voor de WEF-gelovigen, hebben ze zich opgeofferd voor iets anders, is hun temporele droom voorbij. Meer iets dit voor matrix om hierover te filosoferen. Zou wel mooi zijn de bedriegers bedrogen.
13-07-2021, 14:31 door Anoniem
Door Anoniem: Wat moet je doen met ransomware criminelen in Rusland. Wanneer de Russische overheid de andere kant op kijkt ?
Een precisiebombardement uitvoeren in NATO verband, bijvoorbeeld.
Als 1 land van de NATO wordt aangevallen wordt dat gezien als een aanval op de hele NATO.
Eerst probeer je het via de diplomatieke/politieke weg natuurlijk, maar als Poetin blijft weigeren zit er niks anders op.
13-07-2021, 14:36 door walmare
Door Anoniem:
Nee hoor. In mijn (IT) bedrijf is windows verboden. Wij zijn gevaccineerd en dus immuun voor deze enorme hoeveelheid windows malware ellende.

Ik hoop niet dat je denkt dat geen windows gebruiken automatisch veiligheid biedt.

Linux Variant of REvil Ransomware Targets VMware’s ESXi, NAS Devices
https://threatpost.com/linux-variant-ransomware-vmwares-nas/167511/

Bash Ransomware DarkRadiation Targets Red Hat- and Debian-based Linux Distributions
https://www.trendmicro.com/en_us/research/21/f/bash-ransomware-darkradiation-targets-red-hat--and-debian-based-linux-distributions.html

Linux version of RansomEXX ransomware discovered
https://www.zdnet.com/article/linux-version-of-ransomexx-ransomware-discovered/

Etc....
Je zal met bewijzen moeten komen. Je linkjes zijn nietszeggend van bedrijven die antivirus voor Linux proberen te verkopen.
Iedereen kan malware schrijven maar de uitdaging is geëxecuteerd te worden en dat werkt niet zoals onder windows. het x bitje is nog steeds een geniale vondst gebleken (ook al lijkt het flinterdun), naast dat user homefolders no-executable gemount kunnen worden.
Het bewijs uit het ongerijmde is dat er nog 0 Linux ecosystemen versleuteld zijn. Ja kwaliteit bestaat echt en is in dit geval nog goedkoper ook.
13-07-2021, 14:51 door Anoniem
Door Anoniem:
Nee hoor. In mijn (IT) bedrijf is windows verboden. Wij zijn gevaccineerd en dus immuun voor deze enorme hoeveelheid windows malware ellende.

Ik hoop niet dat je denkt dat geen windows gebruiken automatisch veiligheid biedt.

Linux Variant of REvil Ransomware Targets VMware’s ESXi, NAS Devices
https://threatpost.com/linux-variant-ransomware-vmwares-nas/167511/

Bash Ransomware DarkRadiation Targets Red Hat- and Debian-based Linux Distributions
https://www.trendmicro.com/en_us/research/21/f/bash-ransomware-darkradiation-targets-red-hat--and-debian-based-linux-distributions.html

Linux version of RansomEXX ransomware discovered
https://www.zdnet.com/article/linux-version-of-ransomexx-ransomware-discovered/

Etc....

dus is er iets anders aan de hand waarom in de praktijk er veel meer ransome uitbraken zijn in windows omgevingen. er zijn al verscheidenen voorbeelden geweest hier in NL waarbij de aangekoppelde unix/linux omgeving niet slachtoffer werd. en voordat iemand het 'argument' marktaandeel gebruikt, dan hebben ze nog niet door dat het meerendeel in de cloud (ook bij azure) toch echt linux is en dus een hele grote sappige target eigenlijk is. desalnietemin is dat klaarblijkelijk toch niet het laagst hangend fruit?
13-07-2021, 14:53 door walmare - Bijgewerkt: 13-07-2021, 14:54
Door Anoniem:
Door Toje Fos: De domheid van deze goedkope uitspraak is stuitend! (Wetenschappers hebben al jaren het risico op een pandemie in kaart gebracht).

De Domheid schuilt erin dat je niet ziet dat ze maken wat ze preken. Natuurlijk zijn er wetenschappers die dit al jaren roepen. Het is gewoon wachten op en daar hebben ze gelijk in kijk naar het verleden (lepra en pest). Maar al die wetenschappers kopen niet de hele wereld op om ze onder controle te houden. Het zijn ook niet deze wetenschappers die zo enorm lopen te pushen dat je het vaccin moet nemen het is de politiek en dat maakt het verdacht. En wie heeft het politieke lndschap in zijn zak? Het is dom om te denken dat het hier om een pandemie gaat. Dit gaat allang niet meer om reactie of predictie dit gaat om sturen naar een bepaald eindresultaat en dat is "Totale Controle".

Wanneer ik een virus modificeer en dit (oeps of niet) los laat op de mensheid dan is dat geen pandemie maar biologische oorlogsvoering op globale schaal. Het gaat hier om "bedoeling". Het modificeren van een virus om het kwalijker te maken kan NOOIT een goede bedoeling hebben. Een wapen dodelijker maken doe je nou eenmaal niet om het mensvriendelijker te maken, toch? Wanneer men dan vervolgens een vaccin aan het maken is nog voordat de "plandemie" is uitgeroepen dan noem ik dat voorkennis.

Controle over het internet, het internetverkeer is de volgende stap. Wanneer ik miljarden te besteden heb dan is het heel gemakkelijk om een aantal mensen klandestien aan het werk te zetten om ook dat deel van de controle te bemachtigen. Door angst te zaaien net zoals bij de plandemie.

Daarna komt controle over het water en het voedsel en ze hebben ons compleet in hun macht. Wie? Volg het geld.
Daarom moet opensource naast open standaarden verplicht worden gesteld zodat wij "in control" zijn over onze eigen werkplek en niet de leverancier met snode plannen.
13-07-2021, 16:02 door Anoniem
Door Anoniem: Niet direct een taak van Interpol maar het stoppen van bitcoin en andere anonieme betaalmogelijkheden zou een goede preventieve maatregel zijn.

Een gps-chip in iedereen’s hoofd douwen voorkomt de meeste inbraken.
13-07-2021, 16:42 door Anoniem
Door Anoniem: @ anoniem van 13:19

Ik kan het je nog anders vertellen. Ze tuigen het nog zelf op en ze doen het desnoods nog zelf ook. Ze hebben slechts anderen nodig om die de schuld in de schoenen te schuiven. Wat heeft het WEF belang bij ransomeware of niet.? Het WEF heeft belang bij totale controle over het Internet, over het geld en over het voedsel van de wereldbevolking. Dan pas hebben ze de door hen gewenste maatschappij, alles voor de happy few en de rest teruggebracht tot een vast bepaald aantal slaven. Maar wat als je dan hier en daar melt down krijgt, het allemaal niet zo lekker meer functioneren zal voor de laatst overgebleven. Of worden we de volgende dino's. Komt er een nieuwe soort regeren op aarde, een nog meer self-serving wezen (hoeft niet per se in deze dimensie). Zou wel sneu zijn voor de WEF-gelovigen, hebben ze zich opgeofferd voor iets anders, is hun temporele droom voorbij. Meer iets dit voor matrix om hierover te filosoferen. Zou wel mooi zijn de bedriegers bedrogen.
Ik had het niet duidelijker kunnen zeggen.
13-07-2021, 17:25 door Anoniem
Eerst maar eens betalen verbieden, anders 10 keer dat als boete.
13-07-2021, 20:01 door Anoniem
Door Anoniem: En ja hoor daar is het nieuwe angstwoord "ransomwarepandemie".

Bill Gates zegt: "Er zal een pandemie komen" en BAM er was een pandemie. ... Wordt wakker mensen ...

Niet bekend met disinformatie? Dit valt onder propaganda. Als je wat dieper onderzoek zou doen, komt je er achter dat dit onzin is (denk aan het doorlezen van de openbare Fauci emails, alle honderden pagina's).

Dr Li Wenliang had covid ondekt [1], de Chinese overheid had hem destijds proberen te censureren. De Chinese overheid had geprobeerd om de verspreiding te stoppen maar dat was niet gelukt. Op bron [2] kun je een onafhankelijke documentaire kijken over de situatie en de reactie van de Chinese overheid destijds.

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Li_Wenliang
[2] https://www.youtube.com/watch?v=A1yXTlvTB08


Het modificeren van een virus om het kwalijker te maken kan NOOIT een goede bedoeling hebben.

Gain-of-function-experimenten kunnen onderzoekers helpen wetenschappelijke theorieën te testen, nieuwe technologieën te ontwikkelen en behandelingen voor infectieziekten te vinden.

In 2003 bijvoorbeeld, toen de oorspronkelijke uitbraak van SARS-CoV plaatsvond, ontwikkelden Chinese onderzoekers een methode om het virus in het laboratorium te bestuderen. Een van de experimenten bestond erin het virus in muizen te kweken zodat ze het konden bestuderen. Dit werk leidde tot het testen van potentiële vaccins en behandelingen.

Natuurlijk is dit riskant, zeker in een miljoenen stad, maar het kan goede bedoelingen hebben.

bron: https://phys.org/news/2021-06-gain-of-function-sars-cov-.html


Bill Gates zegt: "Er zal een pandemie komen" en BAM er was een pandemie.
...
Een wapen dodelijker maken doe je nou eenmaal niet om het mensvriendelijker te maken, toch?

Hahaha. Dacht je nou echt dat Chinezen al hun geheime wapen informatie met een Amerikaan gaan delen?

Zegt het woord belangenverstreling je iets? (Taiwan, Noord-Korea enz)

Complete onzin dus om Bill Gates met Wuhan te associeren.

Het COVID-19-virus lijkt voor 96% genetisch op het natuurlijke RaTG13-coronavirus dat in 2013 werd aangetroffen in een grot in Yunnan, China. Het kan natuurlijk zijn, maar China geeft geen openheid van zaken.

Het WiV zou (volgende de Amerikanen) voor militair onderzoek gebruikt worden


Despite the WIV presenting itself as a civilian institution, the United States has determined that the WIV has collaborated on publications and secret projects with China’s military. The WIV has engaged in classified research, including laboratory animal experiments, on behalf of the Chinese military since at least 2017.

Fact sheet: https://2017-2021.state.gov/fact-sheet-activity-at-the-wuhan-institute-of-virology/index.html



Claus Schwab zegt: "Ons internet en de daaraan gekoppelde diensten zullen in de komende tijd steeds vaker het doelwit worden van aanvallen https://www.youtube.com/watch?v=jGKkXaMfai4&t=3s" en BAM we worden getroffen door de ene na de andere cyberaanval.

Zeker nooit een VPS gedraaid met fail2ban? Huur een VPS en zet een logger aan zou ik zeggen.

Cyber aanvallen komen al jaren voor en het is constant en systematisch [4]. Dat het nu wat meer aandacht krijgt is wat anders. Het is niet opeens. Vandaag alleen al meer dan 36 miljoen aanvallen [5][6]

In mijn VPS had ik destijds 1000 aanvallen per dag, en dat is een hobbyisten server ;-)

Cyber aanvallen hebben lage kosten en potentieel hoge winsten

[4] https://hn.algolia.com/?dateRange=all&page=0&prefix=true&query=cyber%20attacks&sort=byPopularity&type=story
[5] https://threatmap.checkpoint.com/
[6] https://cybermap.kaspersky.com/
13-07-2021, 21:11 door Anoniem
Het moest toch zo nodig allemaal digitaal?
Nou, succes met het resultaat! (of zag weer eens niemand dit aankomen!?)
13-07-2021, 22:38 door Anoniem
Het WEF oligopolie staat op instorten dankzij deze ransomware. Hoop dat de nieuwe Robin Hood nog even stand houdt.
13-07-2021, 23:32 door Anoniem
Tja, als het nu niet meer duidelijk is wat er aan de hand is..... Wake up

Time to run for the hills mensen.
13-07-2021, 23:43 door Anoniem
REvil infrastructuur ineens verdwenen? Heeft KLOP (in het Russich bedwants) de hacker-matrassen ook al verlaten?
Disinfo gepresenteerd als info, patenten uit 2004 gedigitaliseerd in QR code. Dit is na te zoeken.
Naboj, naboj na narodu (voorwaarts, voorwaarts voor het vaderland).

Maar wat je niet ziet, zie je niet als je oog ergens anders wordt heen geleid en de media de boel op slot houden.
Er is niks aan de hand en toch stort de boel in elkaar. Ra, ra, ra. Wereldwijde actie, wat daar onder te verstaan?

Ik kom er niet meer uit zonder herschrijven van unieke identificeerbare HTML code.
Zo trackt men zelfs de anynomous op tor.
Iedereen aan de unieke code met zoveel posities. Onvervreemdbaar en op in te haken.
Als gemerkte cattle. Vluchten kan niet meer. 'k Zou niet weten hoe.

#sockpuppet
14-07-2021, 08:06 door Anoniem
Door Anoniem: Niet direct een taak van Interpol maar het stoppen van bitcoin en andere anonieme betaalmogelijkheden zou een goede preventieve maatregel zijn.

Kan je nog meer onzin uitkramen dan dit ? Als je iets verbied komt er wel wat anders voor in de plaatst dus heeft helemaal geen nut.

Als je iets illigaal maakt helpt ook niet. De mensen blijven het toch wel gebruiken.
14-07-2021, 09:54 door Anoniem
@ anoniem van 8:06,

Iets afserveren als onzin, een gemakkelijk soort reactie. Kom dan eens met een idee om er echt iets aan te doen?
Ik denk als we het niet met z'n allen willen doen er nooit verandering in zal komen.
Je zegt zelf mensen blijven toch wel onveilig verder prutsen als je ze laat begaan.

Webdevelopers laten toch wel sinks en sources zitten. Met shodan is nog genoeg te vinden, dat kwetsbaar is.
Dorkjes bestaan, kwalijke webshells zijn te exploiteren.
Met voldoende hack kwaliteiten of overheidssteun blijft ransomware onder ons, als het een doel heeft.

Ik geloof niet zo in de goede bedoelingen van machthebbers overal.
Macht corrumpeert namelijk en ongebreidelde macht corrumpeert totaal.
Alleen als ze zichzelf in de voet beginnen de schieten, gaan ze bewegen.

luntrus
14-07-2021, 10:53 door Anoniem
Door Anoniem: @ anoniem van 8:06,

Iets afserveren als onzin, een gemakkelijk soort reactie. Kom dan eens met een idee om er echt iets aan te doen?
Ik denk als we het niet met z'n allen willen doen er nooit verandering in zal komen.
Je zegt zelf mensen blijven toch wel onveilig verder prutsen als je ze laat begaan.

Webdevelopers laten toch wel sinks en sources zitten. Met shodan is nog genoeg te vinden, dat kwetsbaar is.
Dorkjes bestaan, kwalijke webshells zijn te exploiteren.
Met voldoende hack kwaliteiten of overheidssteun blijft ransomware onder ons, als het een doel heeft.

Ik geloof niet zo in de goede bedoelingen van machthebbers overal.
Macht corrumpeert namelijk en ongebreidelde macht corrumpeert totaal.
Alleen als ze zichzelf in de voet beginnen de schieten, gaan ze bewegen.

luntrus

Het verbieden van iets zoals bitcoin ( blockchain ) Heeft geen nut. Dan vinden ze er iets anders op.

Iets doen tegen randsomware bedenk je niet zomaar iets tegen. Dat zou op een veel grotere schaal moeten gebeuren.

Dan moet je zo iets doen als bedrijven gaan verplichten en Strak op controleren dat ze hun beveiliging goed op orde hebben.
Zelfs hebben ze dat al. Er hoef dan maar 1 bugje/foutje in 1 programma te zitten om dit weer eventueel te omzeilen.

Als we bitcoin moeten stoppen of alle crypto's moeten we ook betaal kaarten van ALLES verbieden. Moeten we ook contant verbieden. en ook als je geld wilt overmaken naar iemand moet je eerst naar de bank voor persoonlijke verificatie en als je meer dan X bedrag doet moet je aantonen waar het voor is. En zo kan je wel doorgaan.

Maar hier is ook wel weer iets voor te vinden om te omzeilen.

Dus ja het is onzin om alleen maar Crypto's te verbieden/stoppen.
14-07-2021, 14:44 door Anoniem
@ anoniem van 20:01 van gisteren,

Waarom gelijk reageren met disinfo? Zijn er bepaalde speculaties verboden dan? Immers main stream bronnen hebben dat tot onzin bestempeld. Niemand mag beweren bijvoorbeeld dat COVID-19 misschien wel heel goed uitkwam voor bepaalde politieke doelen. Neen, echt niet hoor, hoe kun je nou zoiets (be)denken of beweren. Weet u wie u bent? Een wap van de ergste soort, een geloofsafvallige in de voorgehouden perceptie, die wij allen dienen te delen, verder een conspiracy verdwaasde. Misschien hoort u wel tot de volgers van de religie van het Flying Spaghetti-monster? Bent u een flat-earther dan of gelooft u in de verdwijning van Groot-Tartaria? Wij moeten u een mix toedienen van een vaccin en rustgevend medicijn. Zo gaat het op het ogenblik, de wereld zit in een complete scheiding der geesten opgesloten. Deze trend zaagt aan de poten van de vrije nieuwsgaring en zorgt voor een Big Brother maatschappij die toeziet op uw opvattingen. Bah,
als een communistisch dictaat voor de waarheid.

Niemand mag beweren, dat een heleboel gebeurtenissen die men in main stream kringen compleet random en toevallig noemt bij nader onderzoek en vooral achteraf helemaal niet zo toevallig waren. Nooit gehoord van ene mevrouw Katz?

Tonkin, Weapons of Mass Destruction, Katyn, Gleiwitz, allemaal disinfo en berustend op toeval? Bent u zo goedgelovig of poseert u maar alsof, dan kan men u vast van alles wijsmaken, als u het maar vaak herhaald hoort en afhankelijk waar u uw eigen autoriteiten vermoedt.

#sockpuppet
14-07-2021, 17:52 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Niet direct een taak van Interpol maar het stoppen van bitcoin en andere anonieme betaalmogelijkheden zou een goede preventieve maatregel zijn.

Kan je nog meer onzin uitkramen dan dit ? Als je iets verbied komt er wel wat anders voor in de plaatst dus heeft helemaal geen nut.

Als je iets illigaal maakt helpt ook niet. De mensen blijven het toch wel gebruiken.
https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2020060606
15-07-2021, 09:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Niet direct een taak van Interpol maar het stoppen van bitcoin en andere anonieme betaalmogelijkheden zou een goede preventieve maatregel zijn.

Kan je nog meer onzin uitkramen dan dit ? Als je iets verbied komt er wel wat anders voor in de plaatst dus heeft helemaal geen nut.

Als je iets illegaal maakt helpt ook niet. De mensen blijven het toch wel gebruiken.
https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2020060606

Die ken ik ja. Er zijn er volgens mij nog wel een paar.

Dat er een patent is betekend niet dat dit gebruikt wordt. Of functioneel is. Het is een Idee waar ze een patent over hebben. Dat wanneer zo iets Mogelijk is en iemand het gaat gebruiken dat hun kunnen aanklagen.
15-07-2021, 23:03 door Anoniem
Door Anoniem: computer virussen zijn ook verboden.. dat heeft ook niet geholpen..
Huh? maar als die verboden zijn, dan worden die criminelen toch gewoon gepakt en voor jaren in de cel gegooid, op water en brood en zo.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.