image

Noord-Ierland stopt wegens datalek tijdelijk met uitgifte digitaal vaccinatiebewijs

woensdag 28 juli 2021, 14:09 door Redactie, 2 reacties

Noord-Ierland is wegens een datalek tijdelijk gestopt met de dienst waarmee burgers die zijn gevaccineerd een digitaal vaccinatiebewijs kunnen aanvragen. Gebruikers van de COVID Certification Service kregen in bepaalde gevallen gegevens van andere gebruikers te zien.

Net als met de Nederlandse CoronaCheck-app kunnen burgers in Noord-Ierland via de COVIDCertNI-app een qr-code genereren waarmee ze kunnen aantonen gevaccineerd te zijn. Hiervoor moet via de COVID Certification Service een coronacertificaat worden aangevraagd. Door nog onbekende reden kregen sommige gebruikers hierbij de gegevens van andere gebruikers te zien. Daarop is de dienst uit de lucht gehaald.

Dit heeft geen gevolgen voor mensen die hun certificaat al eerder hadden aangevraagd en ontvangen. Wel laat het Noord-Ierse ministerie van Volksgezondheid weten dat sommige gebruikers vanwege het datalek niet op hun nidirect-account kunnen inloggen, waarmee ze toegang tot diensten van de Ierse overheid kunnen krijgen.

Reacties (2)
28-07-2021, 16:25 door majortom - Bijgewerkt: 28-07-2021, 16:25
Dit heeft geen gevolgen voor mensen die hun certificaat al eerder hadden aangevraagd en ontvangen.
Dit vind ik vreemd. Je weet niet meer of de al uitgegeven bewijzen betrouwbaar zijn of niet. Ik zie de analogie met PKI certificaten: wanneer de bron gecompromitteerd is worden alle certificaten van deze bron ingetrokken. Dat zou hier ook moeten gebeuren want de waarde van een eerder uitgegeven bewijs is gedaald naar zo goed als 0.
29-07-2021, 11:32 door Anoniem
Je zult maar even naar Schotland willen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.