image

Home Depot voorziet gereedschap van 'bluetooth-slot' tegen winkeldiefstal

maandag 2 augustus 2021, 15:47 door Redactie, 9 reacties

De Amerikaanse doe-het-zelf-keten Home Depot gaat elektrisch gereedschap verkopen dat alleen werkt wanneer het bij de kassa via bluetooth is geactiveerd. Dit moet winkeldiefstal tegen gaan, omdat gestolen apparatuur zonder deze bluetooth-activatie niet werkt, zo laat de keten tegenover Business Insider weten.

De bluetooth-activatie zou geen gevolgen voor klanten moeten hebben die hun apparatuur gewoon bij de kassa afrekenen, aldus topman Scott Glenn. Bij de ontwikkeling van het 'bluetooth-slot' werkte Home Depot samen met leveranciers, partners en het eigen interne it-team. De beveiliging is bij een aantal locaties getest en wordt nu onder de bijna tweeduizend winkels in de Verenigde Staten uitgerold. Verdere details over de werking ervan zijn nog niet bekendgemaakt.

Reacties (9)
02-08-2021, 16:52 door Anoniem
Even wat zagen...voer wachtwoord in. :-)
02-08-2021, 17:23 door [Account Verwijderd]
Dus dat bluetooth slot zit ingebouwd in je boormachine, keukenmixer of grasmaaier.
Als je het uit kan zetten, dan kan je het ook weer aanzetten.
02-08-2021, 18:42 door Anoniem
En dit kan niet via NFC ofzo? Dit moet een verbinding hebben? Wat is dit voor onzin? Straks ook mijn sokken via Bluetooth?
02-08-2021, 22:51 door Anoniem
Dit soort troep moet je niet willen aanschaffen.

Als later bij mogelijk persoonlijk gebruik* dat gereedschap dan gejat wordt ben je het nog steeds kwijt, daar gaat bluetooth geen verschil in maken.
En hoe relatief eenvoudig zal het wel niet zijn om die dingen te modden met een bypass naar de gate van de Trans/Thyristor.
*verkopen als gimmick, want wanneer veel winkels er oren naar hebben, zal het er op een gegeven moment standaard in alle modellen zitten, maar wel een feature waarvoor betaal gaat worden.

Verder kan en zal zoiets alleen maar verrot gaan, zo niet verjaren als er dan zo'n klote app bij komt kijken, het zal me dan niet verbazen als de eigenlijke levensduur van die dingen hiermee in het geding zal raken.
03-08-2021, 07:48 door Anoniem
Door Anoniem: En dit kan niet via NFC ofzo? Dit moet een verbinding hebben? Wat is dit voor onzin? Straks ook mijn sokken via Bluetooth?
Breng ze nou niet op ideeën .... :-)
03-08-2021, 22:41 door Anoniem
tja,
Als Ik mijn Proxmark zich kan laten voordoen als "tent ongelooflijk groot model" bij de Decatlon door de tag te kopiëren.
Waardoor de beveiliging denkt dat er iemand met een deel van een tent naar buitenloopt.
04-08-2021, 08:21 door Anoniem
Festo maakt bv gebruik van een registratiesysteem waarbij je bij diefstal meen ik de 1e 2 jaar de apparatuur weer geleverd krijgt mits je het geregistreerd had. Echter dit heb ik van derden. En in bepaalde Festo hardware zit ook bluetooth met een ander doel dan beschreven in dit topic.
04-08-2021, 14:05 door Anoniem
Dus het is ook mogelijk om via Bluetooth en via smartphones het gereedschap na het aflopen van de garantie weer onklaar te maken... Of alleen nog te laten werken met een abonnement...

Tja, leuk verdienmodel maar wie koopt er zulke troep?
04-08-2021, 17:31 door Anoniem
Wanneer krijgen we boxershorts met teflonlaag.

Lijkt me een iets hogere prio. Scheelt een hoop was.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.