image

Signal biedt optie om alle gesprekken standaard te laten verdwijnen

woensdag 11 augustus 2021, 08:40 door Redactie, 6 reacties

Versleutelde chatapp Signal heeft een nieuwe feature toegevoegd waardoor het mogelijk is om alle verstuurde en ontvangen berichten standaard na een bepaalde tijd te verwijderen. Volgens Signal moet dit gebruikers helpen om automatisch opslagruimte te besparen en de hoeveelheid gespreksgeschiedenis te beperken mocht de gebruiker zijn toestel verliezen.

Voorheen moesten "disappearing messages" per gesprek worden ingeschakeld. Nu is het mogelijk om dit voor alle gesprekken te doen. Daarnaast is er nu ook een "custom timer" toegevoegd zodat er per gesprek een specifieke tijd kan worden ingesteld voor het verwijderen van de berichten.

Reacties (6)
11-08-2021, 10:49 door Anoniem
Heel fijn. Ik heb het meteen aangezet!
11-08-2021, 12:51 door Anoniem
Ik zit niet op het beta channel en toch heb ik deze feature al ruim een maand.
11-08-2021, 15:25 door Briolet
Door Anoniem: Ik zit niet op het beta channel en toch heb ik deze feature al ruim een maand.

Waarschijnlijk haal je twee dingen door elkaar. Je kon dit al langer per chat doen, maar nu is er een optie om in te stellen dat dit direct voor nieuw gestarte chats geldt.
12-08-2021, 09:58 door Anoniem
Alle gesprekken staat er. Niet per gesprek. Ik denk dat je daar over heen las. Ik wel aanvankelijk :)
12-08-2021, 18:15 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: Ik zit niet op het beta channel en toch heb ik deze feature al ruim een maand.

Waarschijnlijk haal je twee dingen door elkaar. Je kon dit al langer per chat doen, maar nu is er een optie om in te stellen dat dit direct voor nieuw gestarte chats geldt.

Ik heb dit ook al een paar weken. Gaat niet om per chat, maar de globale instelling.
13-08-2021, 23:41 door Anoniem
Ik heb die globale instelling ook al ruim een maand.

De custom instellingen mogen wel wat meer tussen keuzes hebben wat tijden betreft en ik vind de vervelingen "deleted message" erg vervelend. Zo zie je dus dat

Telegram is beter. Daar kun je een gesprek wissen voor beide partijen en alles verdwijnt. Bij signal blijft er een melding achter.

Als je bij Signal een globale instelling hebt van 2 weken of 2 weken op een specifieke chat en in de tussentijd de timer naar 1 uur aanpast dan zijn die van 1 uur weg maar alle voorgaande berichten niet. Bij Signal blijft je data dus bewaard volgens de instelling prior het bericht wat je stuurde. Bij Telegram kun je achteraf wissen. Ik vind dat een betere oplossing.

En dan de keuze. Signal maakt gebruikt van Amerikaanse servers. Met de standaard instelling kun je bij een video of voice call het IP adres van je contactpersoon zien tenzij je het via Signal servers routeert (die super sloom zijn en er vaak uitliggen). Deze instelling moet je explicitiet aanzetten. Bij Telegram is dat beter geregeld.

Signal is dus indirect Amerikaans en Telegram heeft misschien links met Rusland dus wie weet wat wijsheid is mag het zeggen. Pavel zit wel in het buitenland maar het kan ook een show zijn.

Maar een ding staat vast, wij moeten af van Google, Facebook en Twitter. Dat is een heel andere (nare) wereld van pesten en gepest worden, heimelijk volgen en groepsintimidaties. Discord is ook een enorme honeypot voor het militair industrieel complex. Waar ik geen cent aan verdien dus ik zeg het gewoon, punt


~
Bastiaan
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.