image

De Jonge wil gele boekje niet als vaccinatiebewijs voor corona erkennen

dinsdag 17 augustus 2021, 13:48 door Redactie, 32 reacties

Demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid wil het gele boekje niet als geldig vaccinatiebewijs voor corona erkennen, zoals in Duitsland het geval is. Dat heeft de minister laten weten op Kamervragen van D66 en de PvdA. Volgens de minister is het gele boekje alleen een geldig certificaat voor gele koorts en heeft het boekje voor andere vaccinaties geen officiële status.

"Landen mogen ten aanzien van andere vaccinaties zelf bepalen welke eisen zij stellen aan een vaccinatiebewijs/certificaat en wat zij hiervoor accepteren; veelal komt dit tot nu toe overeen met hetgeen opgenomen wordt in de registratie pagina’s van het gele boekje, maar dit hoeft niet. Het gaat in feite om de data in het boekje en niet om het boekje zelf", stelt De Jonge.

D66-Kamerlid Paternotte en PvdA-Kamerlid Kuiken wilden weten of het klopt dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbeveelt om, ongeacht de technische ontwikkelingen, analoge bewijzen, zoals het gele boekje, te gebruiken voor de registraties van vaccinaties en wat de reden van de minister is om dit niet te doen.

"Het DCC (digitaal corona certificaat) en het coronatoegangsbewijs bieden ook de mogelijkheid om een papieren/analoge versie te downloaden/printen. Op die manier is er naast de digitale app ook altijd een papieren variant beschikbaar. Dit bewijs bevat dezelfde informatie, en meer, dan opgenomen wordt in het gele boekje. Dit bewijs kan ook in het gele boekje bewaard worden. De EU en Nederland voldoen daarmee aan het advies van de WHO", antwoordt de minister daarop.

Paternotte en Kuiken vroegen daarnaast of het klopt dat andere Europese landen, zoals Duitsland, het gele boekje wel als vaccinatiebewijs erkennen, en of het klopt dat in Duitsland analoog zelfs leidend is en digitaal alleen als men dat wil. "Klopt het dat Duitsland benadrukt dat er geen centrale registratie komt", wilden de Kamerleden verder weten.

Volgens De Jonge zijn er nog geen internationale standaarden waaraan een vaccinatiebewijs/certificaat voor overige vaccinaties, zoals tegen het coronavirus, moet voldoen. "Landen mogen ten aanzien van andere vaccinaties dan gele koorts zelf bepalen welke eisen zij stellen aan een vaccinatiebewijs/certificaat en wat zij hiervoor accepteren, veelal komt dit tot nu toe overeen met hetgeen opgenomen wordt in het gele boekje", reageert de minister.

"In Duitsland wordt inderdaad het gele boekje als vaccinatiebewijs erkend", bevestigt De Jonge. "Daarnaast kan iedereen die gevaccineerd is aanvullend een digitaal vaccinatiebewijs (DCC) verkrijgen. Er is in Duitsland op dit moment geen centraal vaccinatieregister voorzien."

Afsluitend waren Kuiken en Paternotte benieuwd of het voor het inreizen van landen die niet met qr-codes werken niet vanzelfsprekend is om ook voor coronavaccinaties het gele boekje te hanteren. "Het DCC heeft ook een papieren variant. Hierop staan alle gegevens, zodat de gegevens ook zonder qr-code gelezen kunnen worden", antwoordt de minister daarop.

Reacties (32)
17-08-2021, 14:13 door Anoniem
Geldklopperij dus. Hierbij is bij mij werderom bewezen dat de supergriep, aka corona, pure onzin en geldklopperij is.
Zoek eens op: " omzet pfizer corona" in bv google.

Om te kotsen.
17-08-2021, 14:17 door Anoniem
Zolang de Jonge niet kan verantwoorden waarom het RIVM je BSN nummer onder andere nodig heeft bij registratie voor de app, blijf ik mensen adviseren geen gebruik ervan te maken.

Tevens dient er nog veel aan de IT infrastuctuur van onze regering verbeterd te worden met name de beveiliging voor zij met persoonsgegevens zouden mogen werken.
17-08-2021, 14:47 door majortom - Bijgewerkt: 17-08-2021, 14:53
"Het DCC (digitaal corona certificaat) en het coronatoegangsbewijs bieden ook de mogelijkheid om een papieren/analoge versie te downloaden/printen. Op die manier is er naast de digitale app ook altijd een papieren variant beschikbaar. Dit bewijs bevat dezelfde informatie, en meer, dan opgenomen wordt in het gele boekje. Dit bewijs kan ook in het gele boekje bewaard worden. De EU en Nederland voldoen daarmee aan het advies van de WHO", antwoordt de minister daarop.
De minister wil gewoon controle houden over een ieder in dit land en wil daarom inzicht in de vaccinatiestatus van alle Nederlanders. Een meer privacy-vriendelijk analoog bewijs wordt daarom met drogredenen naar de prullenbak verwezen, onder het motto "je kunt het digitale bewijs geprint in je gele vaccinatieboekje bewaren".

De minister weet heel goed dat dat niet is wat de WHO bedoelde. Ook al bewaar je het DCC geprint in je gele boekje, het blijft een digitaal bewijs, daar waar de WHO voor een analoog bewijs pleit. Dus de EU en Nederland voldoen niet aan dit advies, laat hij dat nu dan eindelijk eens eerlijk toegeven.
17-08-2021, 14:53 door Anoniem
Hugo moet oprotten met zn survaillence apps.
17-08-2021, 15:53 door Anoniem
Het gele boekje "anti-digitalisering" is een doorn in het oog voor de ontwikkeling
van de digitale surveillance maatschappij,slim,slimmere
devices als smartphone,cams, lots,algoritmes,gedrags-software en kunstmatige intelligentie (KI)
of artificiële intelligentie (AI verbonden met slimmere zorginstellingen i.c.m
de europese cloud infrastructuur,europese cloud isp.

The Matrix
17-08-2021, 16:15 door Anoniem
Volgens de minister is het gele boekje alleen een geldig certificaat voor gele koorts en heeft het boekje voor andere vaccinaties geen officiële status.
Nou, ik weet niet waar de minister het precies over heeft hoor, maar in mijn gele boekje staat naast Gele Koorts, ook de Cholera-inentingen (met de herintentingen) aangetekend, met de handtekening van de arts erbij. Dus hoezo, alleen voor Gele Koorts?
17-08-2021, 16:16 door Anoniem
Als deze hele globale gezondheidcrisis niet tot doel heeft om iedere wereldburger van een uniek certificeerbare identificatie code te voorzien via vaccinatie en op termijn te koppelen aan a.i. en te besturen als nieuwe gepatenteerd eigendom. Daarom moet iedereen er op de een of andere manier aan geloven. Heeft men dit na zoveel tijd al niet eens overwogen waar te zijn?
#sockpuppet
17-08-2021, 16:38 door Anoniem
Door Anoniem:

Tevens dient er nog veel aan de IT infrastuctuur van onze regering verbeterd te worden met name de beveiliging voor zij met persoonsgegevens zouden mogen werken.
Ik heb nieuws voor je:
A. De regering heeft geen IT infrastructuur
B. Diverse overheden, van gemeenten tot ministeries verwerken jouw persoonsgegevens. Dat is hun wettelijke taak!

Ik ben het helemaal met je eens dat er nog veel te verbeteren valt in de veiligheid van de verwerking van persoonsgegevens, zowel bij overheden als bij het bedrijfsleven.
17-08-2021, 17:16 door majortom - Bijgewerkt: 17-08-2021, 17:18
Door Anoniem: Zolang de Jonge niet kan verantwoorden waarom het RIVM je BSN nummer onder andere nodig heeft bij registratie voor de app, blijf ik mensen adviseren geen gebruik ervan te maken.
Het BSN nummer op zich is niet erg, dat is gewoon een nummer (ik kan alle BSN nummers gewoon met een programmaatje genereren). Juist in combinatie met de overige gegevens die worden opgeslagen (NAW, geboortedatum) vormt dit een aantrekkelijke additionele bron voor cybercriminelen, omdat je dan de combinatie van deze gegevens hebt, die in veel gevallen genoeg zijn om jezelf voor te kunnen doen als een ander. Enkel BSN + vaccinatiestatus zou genoeg moeten zijn voor het doel,

Overigens voldoet het RIVM ook niet aan de eigen privacyverklaring. Deze stelt:
Het RIVM heeft de persoonsgegevens nodig om het effect van het vaccinatieprogramma voortdurend te meten. Op deze manier kan het RIVM
• tijdig maatregelen nemen bij ernstige bijwerkingen of bij andere problemen;
• bijhouden hoeveel mensen in Nederland gevaccineerd zijn;
• de werking en veiligheid van de vaccins controleren;
• uitnodigingen en herinneringen voor vaccinatie versturen.
Dus niet gebruikt voor de CoronaCheck app volgens de verklaring, daar waar ze dat wel doen. Dus volgens mij zijn ze in overtreding,

De GGD heeft onlangs sneaky hun privacyverklaring aangepast om de CoronaCheck app toepassing af te dekken. Erg jammer dan weer dat deze aanpassing van de privacyverklaring niet actief is gemeld aan degenen van wie de data is opgeslagen. Zelfs commerciele bedrijven geven je een melding als de verklaring verandert: voor overheidsinstellingen die dit soort gegevens opslaan geldt dat blijkbaar ineens niet, daar waar je van de overheid mag verwachten dat ze het goede voorbeeld geven.
17-08-2021, 17:17 door Anoniem
Kom net terug uit Spanje, daar heb je niets maar dan ook helemaal niets aan je digitale vaccinatie paspoort. Die wordt niet geaccepteerd door Spanje: daar heb je of een negatieve testuitslag nodig op papier, of je gele vaccinatiepaspoort. Maar in elk geval iets op papier.

Overigens wel triest dat een internationaal erkend document, dat werd vastgesteld op de Internationale Sanitaire Conventie voor de Luchtvaart van 1933 in Den Haag, anno 2021 door datzelfde Den Haag niet wordt erkend.
17-08-2021, 17:34 door Anoniem
Waarschijnlijk zal het RIVM/VWS wel "toestemming" als grondslag aanvoeren voor deze verwerking. Ik heb daarbij wel mijn twijfels of deze toestemming conform de regels van de AVG gegeven is. Als ik steeds meer locaties (in binnen en buitenland) zie die "eisen" dat je een QR-code laat zien, dan is de vrijwilligheid van de toestemming mijns inziens "im frage".
17-08-2021, 18:08 door Anoniem
Dus een certificaat (stempels/sticker etc in je gele boekje) uitgegeven door de Nederlandse overheid (GGD) wordt wél door vreemde mogendheden erkend maar niet door de overheid die het uitgegeven heeft.

En nu ben ik echt klaar met de Jonge het CDA en heel die fucking zooi daar.

Ik ben vanaf nu tegen alles wat de Jonge voorsteld ... ;-)
17-08-2021, 19:20 door Anoniem
Het is maar goed dat nog een oranje boekje heb. Daar staan alle vacinaties in.
17-08-2021, 20:38 door Anoniem
Uit: https://nl.wikipedia.org/wiki/Internationaal_Bewijs_van_Inenting_of_Profylaxe:
COVID-19
In 2021 werd het in Nederland mogelijk om een vaccinatie tegen COVID-19 in het boekje op te nemen,
vooruitlopend op een digitaal vaccinatiebewijs.
Het gele boekje geldt voor wat betreft COVID dus maar tot aan het tijdstip waarop een digitaal corona bewijs verkrijgbaar is.

Zie ook https://www.nationalezorggids.nl/dossier-corona/nieuws/59897-het-gele-boekje-wat-is-het-en-wat-kun-je-ermee-na-inenting-tegen-corona.html

Fijn dat ik dat nu weet.
17-08-2021, 20:38 door Anoniem
Wordt er doorgevraagd door onze volksvertegenwoordigers in de tweede kamer?

Uw souffleur zegt u:
1) Welke eisen zou u stellen aan een analoog bewijs?
2) Wat moet er verbeteren aan het gele boekje zodat het wel gebruikt kan worden dat het aan al uw eisen voldoet?
3) Waarom geeft u momenteel geld uit aan het bijschrijven in het gele boekje?
4) Wat is de opinie in Nederland over het gele boekje?
17-08-2021, 21:16 door Anoniem
Volgens de minister is het gele boekje alleen een geldig certificaat voor gele koorts en heeft het boekje voor andere vaccinaties geen officiële status.

Op de voorkant van het gele boekje staat:
Vaccinatie boek
Internationaal Bewijs van inenting of Profylaxe
Minesterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Aan de binnenkant staat:
Dit vaccinatieboekje is een persoonsgebonden bewijs voor vaccinaties. Vastgesteld door het ministerie van VWS Nederland en volgens de richtlijnen van de WGO

In de Internationale Gezondheidsregeling (2005) is Gele koorts speciaal aangeduid als ziekte waarvoor een bewijs van inenting of profylaxe verplicht kan zijn om een land in te reizen. Indien het gele koorts vaccin wordt toegediend moet de professional "Yellow fever" noteren in de ruimte die daarvoor gereserveerd is op pagina 9 van het internationaal bewijs van inenting. Voor gele koorts is het bewijs van inenting geldig vanaf 10 dagen na toediening van het vaccin.
Wanneer de Internationale Gezondheidsregeling wordt gewijzigd of door de Wereld gezondheidsorganisatie WGO een aanbeveling wordt gedaan om een andere ziekte ook aan te wijzen voor verplichte vaccinatie wordt hetzelfde bewijs van inenting gebruikt. Dit bewijs van inenting is alleen geldig als het gebruikte vaccin of profylaxe door de Wereldgezondheidsorganisatie is goedgekeurd en als de instelling waar het vaccin of de profylaxe is gegeven voldoet aan de wettelijke criteria zoals opgenomen in de regeling publieke gezondheid (PG/ ZP-2.8 2.855) en bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigers advisering is geregistreerd.
Dit bewijs van inenting moet worden ondertekend door een arts of verpleegkundige die aan de wettelijke criteria voldoet en moet zijn voorzien van het officiële stempel met het unieke nummer van het vaccinatiebureau; dit wordt echter niet erkend als vervanging van de handtekening.
Indien op dit bewijs van inenting wijzigingen worden aangebracht, gegevens worden gewist, of onvolledig worden ingevuld, kan het als ongeldig worden beschouwd.

De eerste stempel pagina's zijn voor gele koorts. Daarna volgen pagina's met de titel
Andere vaccinaties/geneesmiddelen

Volgens mij staat het ministerie dus niets in de weg om het gele boekje, wat onder hun eigennaam wordt uitgegeven met "Bewijs van inenting" op de kaft, te erkennen als bewijs.
17-08-2021, 21:20 door karma4
Door majortom:
Het BSN nummer op zich is niet erg, dat is gewoon een nummer (ik kan alle BSN nummers gewoon met een programmaatje genereren). Juist in combinatie met de overige gegevens die worden opgeslagen (NAW, geboortedatum) vormt dit een aantrekkelijke additionele bron voor cybercriminelen, omdat je dan de combinatie van deze gegevens hebt, die in veel gevallen genoeg zijn om jezelf voor te kunnen doen als een ander. Enkel BSN + vaccinatiestatus zou genoeg moeten zijn voor het doel,
Die bewering komt onder andere van de AP, het is onwettelijk om zonder gedegen controle van de juiste persoon verwerkingen betreffende genoemde persoon uit te voeren. De privacy activisten veroorzaken door hun rigide houding de grootste privacyschendingen.
17-08-2021, 22:15 door Anoniem
Off-topic

Ze proberen hem al aan te pakken. Voor een andere reden, maar toch: https://wijdeouders.nl/wij-de-ouders-stelt-hugo-de-jonge-persoonlijk-aansprakelijk-voor-alle-schade-aan-kinderen-als-gevolg-van-coronavaccinatie/
17-08-2021, 22:19 door Anoniem
Door Anoniem: Dus een certificaat (stempels/sticker etc in je gele boekje) uitgegeven door de Nederlandse overheid (GGD) wordt wél door vreemde mogendheden erkend maar niet door de overheid die het uitgegeven heeft.

En nu ben ik echt klaar met de Jonge het CDA en heel die fucking zooi daar.

Ik ben vanaf nu tegen alles wat de Jonge voorsteld ... ;-)

Volgende keer niet VVD, CDA of D66 stemmen.
17-08-2021, 23:00 door Anoniem
Volgens mij staat het ministerie dus niets in de weg om het gele boekje, wat onder hun eigennaam wordt uitgegeven met "Bewijs van inenting" op de kaft, te erkennen als bewijs.
Dat klopt, maar met het oog op het risico van vervalsingen en omdat het tegenwoordig kan,
geeft men de voorkeur aan een beter beveiligde digitale versie, en ik meen dat ik ergens heb gezien dat dit Europees is afgesproken. Maar het gele boekje blijft voorlopig een geldige tijdelijke oplossing totdat de digitale oplossing gereed is.
17-08-2021, 23:49 door Anoniem
Dan is uit het bovenstaande toch nu wel duidelijk waar het het bewind om gaat. Dat iedereen op elk tijdstip onvervreemdbaar te identificeren is. De medische noodzakelijkheid is maar een pretekst om dit gemakkelijk gedaan te krijgen linksom of rechtsom. Is het nu inmiddels iedereen nog niet duidelijk ondertussen waar het de globale machthebbers echt te doen is? Die het niet kunnen zien, hebben waarschijnlijk een IQ onder lichaamstemperatuur of willen het niet tot zich laten doordringen. Te bedreigend.
- De vierde technologische revolutie oftewel BBB -
multi anoniem
18-08-2021, 07:27 door Anoniem
Tja moeten wij de Jonge dan wel als een deskundige en goede minister erkennen.. :-)
18-08-2021, 08:25 door majortom - Bijgewerkt: 18-08-2021, 08:26
Door karma4:
Door majortom:
Het BSN nummer op zich is niet erg, dat is gewoon een nummer (ik kan alle BSN nummers gewoon met een programmaatje genereren). Juist in combinatie met de overige gegevens die worden opgeslagen (NAW, geboortedatum) vormt dit een aantrekkelijke additionele bron voor cybercriminelen, omdat je dan de combinatie van deze gegevens hebt, die in veel gevallen genoeg zijn om jezelf voor te kunnen doen als een ander. Enkel BSN + vaccinatiestatus zou genoeg moeten zijn voor het doel,
Die bewering komt onder andere van de AP, het is onwettelijk om zonder gedegen controle van de juiste persoon verwerkingen betreffende genoemde persoon uit te voeren. De privacy activisten veroorzaken door hun rigide houding de grootste privacyschendingen.
Ik ben met je eens dat een organisatie niet op grond van enkel een BSN + NAW + geboortedatum ervan uit kan gaan dat ze je goed hebben geidentificeerd. Echter, de praktijk is anders. Ik heb bijvoorbeeld een paar weken terug nog gebeld met mijn bank om een nieuwe pas aan te vragen. Als identificatie werd aan mij gevraagd: mijn banknummer, naam, postcode, huisnummer en geboortedatum. Dus zelfs zonder BSN (immers, de bank mag geen BSN gebruiken, dat is voorbehouden aan de (semi) overheid) zou ik al kwaad kunnen, en vaak wordt daarbij de geboortedatun gebruikt als "secret", wat natuurlijk onzin is. Dat is de reden dat ik niet wil dat mijn persoonsgegevens in combinatie met mijn BSN in weer een systeem worden gedupliceerd. In hoe meer systemen die informatie terecht komt, des te groter de kans dat het in verkeerde handen valt.
18-08-2021, 08:51 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Off-topic

Ze proberen hem al aan te pakken. Voor een andere reden, maar toch: https://wijdeouders.nl/wij-de-ouders-stelt-hugo-de-jonge-persoonlijk-aansprakelijk-voor-alle-schade-aan-kinderen-als-gevolg-van-coronavaccinatie/

Ach, wat vreemd! Ik wilde net voorstellen om hem aan te pakken omdat zijn coronamaatregelen niet hard genoeg zijn en hij coronavaccinaties niet keihard verplicht wil stellen.

En het artikel waar je hierboven verwijst, dat verwijst naar het volgende: https://www.lareb.nl/coronameldingen en daar zie je dat er eigenlijk alleen sprake is van lichte bijwerkingen bij coronavaccins (zeker als je Astrazenaca en Janssen niet meerekent) en dat gezien het aantal vaccinaties de gemelde overlijdens te verwaarlozen zijn. Hoe je daaruit de conclusie zou kunnen trekken dat er enig gevaar voor kinderen zou zijn is mij totaal onduidelijk.
18-08-2021, 10:32 door Briolet
Door Anoniem: Geldklopperij dus. Hierbij is bij mij werderom bewezen

Jij bewijst eigenlijk het tegendeel. Het is juist het gele boekje waar je voor moet betalen om het te verkrijgen en de oplossing van de overheid is gratis.

Het gele boekje is echter niet ontworpen met het oog op fraudegevoeligheid. Hier in de regio kon je gewoon die boekjes kopen, blanco laten afstempelen en er later je naam in zetten. Lekker handig als je daar dan een andere naam in zet.

De gele boekjes zijn vooral zinvol in regio's in de wereld waar ze geen beter systeem hebben.
18-08-2021, 11:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dus een certificaat (stempels/sticker etc in je gele boekje) uitgegeven door de Nederlandse overheid (GGD) wordt wél door vreemde mogendheden erkend maar niet door de overheid die het uitgegeven heeft.

En nu ben ik echt klaar met de Jonge het CDA en heel die fucking zooi daar.

Ik ben vanaf nu tegen alles wat de Jonge voorsteld ... ;-)

Volgende keer niet VVD, CDA of D66 stemmen.

Wat heeft het nog nut om te stemmen? Ze zijn al weet ik hoelang bezig met een nieuw kabinet. Er wordt gekozen voor een aantal partijen door NL, maar die willen niet samenwerken. Waarom dan nog stemmen?

Daarnaast mag een demissionair kabinet toch geen besluiten meer nemen..

"De demissionaire status van een kabinet betekent dat er alleen nog 'lopende zaken' worden afgehandeld, en dat omstreden (ook wel controversiële) kwesties niet aan de orde komen. Daarbij dient te worden opgemerkt dat hoe langer de demissionaire status duurt, hoe meer de noodzaak kan toenemen om omstreden zaken wel af te handelen."
18-08-2021, 11:31 door majortom
Door Briolet:
Door Anoniem: Geldklopperij dus. Hierbij is bij mij werderom bewezen

Jij bewijst eigenlijk het tegendeel. Het is juist het gele boekje waar je voor moet betalen om het te verkrijgen en de oplossing van de overheid is gratis.
Hoezo gratis? De kosten voor deze infra worden gewoon afgewenteld op de belastingbetaler, daar waar de kosten van het gele boekje gewoon door de gebruiker betaald wordt.
18-08-2021, 11:46 door Anoniem
Door Anoniem: Geldklopperij dus. Hierbij is bij mij werderom bewezen dat de supergriep, aka corona, pure onzin en geldklopperij is.
Zoek eens op: " omzet pfizer corona" in bv google.

Om te kotsen.

Kruip eens weer in je hol. Al van dicht meegemaakt dat iemand of je zelf ernstig ziek is geweest van corona of da tje iemand kent die op een IC afdeling werkt? blijkbaar niet.

Denk je werkelijk dat de wereld zat te wachten op zulke onzin als Corona. Man ga weer lekker in je complottheorie bubbel . pas op anders kan Bill Gates straks precies met je meekijken door zijn nanobots die hij bedacht heeft speciaal voor het corona virus. daaaag

[ontopic]

dat geval met het gele boekje is echt vervelend ben je in de EU gevaccineerd en wil je een digitaal certificaat dan kan dit nog steeds niet. Hierdoor sta je bij de overheid/RIVM bekend als niet gevaccineerd en wordt je gebombardeerd met brieven dat je je zsm moet laten vaccineren.

Ze praten altijd over 1 EU. maar als het puntje bij paaltje komt is het toch weer ieder land voor zich, met andere manieren van registratie. Regel dit toch eens. IT en Overheid is echt zwaar onder de maat. miljoenen uitgeven aan projecten en nooit tot een goed einde laten komen omdat mensen die er over moeten beslissen geen idee hebben wat ze doen.
18-08-2021, 13:53 door Anoniem
Door Briolet: Het gele boekje is echter niet ontworpen met het oog op fraudegevoeligheid. Hier in de regio kon je gewoon die boekjes kopen, blanco laten afstempelen en er later je naam in zetten. Lekker handig als je daar dan een andere naam in zet.

Die vorm van fraude bij het zetten van de prikken is nagenoeg uitgesloten, omdat GGD sinds de afgelopen twee kwartalen strenger controleert of de naam en geboortedatum en woonplaats van de houder van het gele boekje wel overeenkomen met wat op je identiteitsbewijs staat vermeld. Komen die gegevens niet overeen, dan krijg je geen stempels en geen paraaf. Als je bij de afspraak een blanco boekje toont, dan schrijft de GGD de juiste ID-gegevens in.

De gele boekjes zijn vooral zinvol in regio's in de wereld waar ze geen beter systeem hebben.

Niets belet de GGD en de andere gezondheidsautoriteiten in EU om onuitwisbare en op naam gestelde QR-code stickers in het gele boekje te plakken, als bewijs van vaccinatie, zodat ID-fraude met het gele boekje zeer wordt bemoeilijkt. Dat behoeft echter het in werking zetten van de WHO bureaucratie door de EU, om de geldigheid en vervaldatum van een dergelijk COVID-19 vaccinatiebewijs ook internationaal te laten erkennen.
19-08-2021, 12:20 door Anoniem
Heb ik 50 jaar alle vaccinaties in een oranje of geel boekje bijgehouden en gaat ie nu zeggen dat dit boekje alleen voor gele koorts is, wat is dat voor kolder Minister de Jonge
20-08-2021, 07:47 door Anoniem
De gele boekjes zijn vooral zinvol in regio's in de wereld waar ze geen beter systeem hebben.
Nederland bijvoorbeeld!
23-08-2021, 18:12 door Anoniem
Door Anoniem:
De gele boekjes zijn vooral zinvol in regio's in de wereld waar ze geen beter systeem hebben.
Nederland bijvoorbeeld!
Hier moest ik wel om gniffelen :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.