image

Firefox gaat http-downloads op https-sites in volgende versie blokkeren

dinsdag 24 augustus 2021, 14:39 door Redactie, 1 reacties

Net als Google Chrome vorig jaar al implementeerde gaat ook Mozilla Firefox http-downloads vanaf https-websites blokkeren. Dit om gebruikers te beschermen, aldus de browserontwikkelaar. Gebruikers die straks op een https-site een bestand willen downloaden dat via http wordt aangeboden krijgen een melding te zien.

In die melding staat dat het bestand vanwege een mogelijk beveiligingsrisico niet is gedownload. Daarbij wordt uitgelegd dat het bestand via een onbeveiligde verbinding wordt aangeboden en het tijdens het downloadproces kan worden gemanipuleerd. Vervolgens wordt gebruikers aangeraden een alternatieve downloadbron te zoeken. Firefox biedt gebruikers wel de optie om de download van bestand toe te staan.

De feature is nu al in Firefox aanwezig en in te schakelen door middel van about:config en dan de optie dom.block_download_insecure op true te zetten. Met de lancering van Firefox 92, gepland voor 7 september, wordt die standaard ingeschakeld.

Image

Reacties (1)
24-08-2021, 23:25 door Anoniem
Ik was de bemoeizucht van firefox all langer moe ik gebruik die enkel voor wat streams.
Dat is weer die https zever in pakjes (er zijn zelfs programmeurs die dachten dat vallidatie en andere beveiligings maatregelen niet meer hoefden ) Dus veiliger is een valse illusie wekken.
Firefox is afgedaan ten opzichte van brave.
Bij firefox zou je bij elke site moeten gaan zeggen dat zij niet de micro , camera , gps sensor whatever mogen gebruiken.
en omdat je het niet globaal kan instellen toont de invloedsfeer van hun donateurs aan.

firefox = useless spyware
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.