image

VNO-NCW: werkgevers moeten vaccinatiebewijs werknemers kunnen checken

vrijdag 3 september 2021, 15:19 door Redactie, 51 reacties

Werkgevers moeten het test- of vaccinatiebewijs van werknemers kunnen checken, zo laten werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vandaag weten. De huidige wetgeving biedt echter geen specifieke basis voor werkgevers om gegevens over coronavaccinaties van werknemers te registreren, zo stelt de Autoriteit Persoonsgegevens.

Niet alleen willen de werkgeversorganisaties dat werkgevers kunnen controleren of werknemers zijn gevaccineerd, getest of recent hersteld van een corona-infectie, maar dat ze ook de mogelijkheid krijgen om mensen bij wie dit niet het geval is niet zonder meer toe te laten op de werkvloer. "Voor hen kan dan een andere oplossing worden gezocht zoals ter plaatse alsnog testen, thuiswerken of beschermende maatregelen", aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

"Enerzijds zijn ze wettelijk verplicht te zorgen voor een veilige werkomgeving, anderzijds mogen ze nu niet eens vragen of hun medewerkers gevaccineerd of getest zijn en kunnen ze mensen niet weigeren. Zeker nu we straks weer allemaal naar kantoor gaan moet dat anders. We moeten het mogelijk maken voor ondernemers en werknemers om - als dit intern speelt - hiernaar te kunnen vragen en zo nodig maatregelen te kunnen nemen", zegt Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW.

De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt naar eigen zeggen veel vragen van werkgevers en werknemers over privacy bij vaccinaties tegen corona. Bijvoorbeeld of werkgevers aan hun werknemers mogen vragen of zij gevaccineerd zijn. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) bepaalt dat organisaties alleen persoonsgegevens mogen verwerken als dat gebeurt voor een welbepaald, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigd doel.

"Bij registratie van coronavaccinaties staat echter niet vast of werkgevers daaraan kunnen voldoen. Volgens het RIVM is het namelijk nog onzeker of gevaccineerde personen besmettelijk zijn", stelt de privacytoezichthouder. "Als het geen wezenlijk verschil maakt qua risico of inzetbaarheid of een werknemer wel of niet gevaccineerd is, is er voor u als werkgever geen reden om dit te registreren." Bedrijven die toch willen registreren of hun personeel gevaccineerd is moeten hiervan de noodzaak kunnen bewijzen. Anders overtreden ze de AVG.

Verder merkt de AP op dat in de wetgeving momenteel niet specifiek is geregeld dat werkgevers gezondheidsgegevens van werknemers mogen verwerken. Dat is alleen voorbehouden aan de arbodienst en bedrijfsartsen. "De huidige wetgeving biedt dus geen specifieke basis voor werkgevers om gegevens over coronavaccinaties van werknemers te registreren."

Reacties (51)
03-09-2021, 15:21 door spatieman
van harte welkom in 1984 !!
03-09-2021, 15:44 door Anoniem
Door spatieman: van harte welkom in 1984 !!
Nee nog erger, iets met een ster met daarop een woord.
03-09-2021, 15:48 door Anoniem
Vakbonden FNV en CNV zijn daar dan weer fel op tegen. Het leidt tot druk op werknemers om zich te laten vaccineren en daarmee tot een verkapte vaccinatieplicht. [...] Werknemers vragen daarbij zelf ook al geregeld om een veilige werkplek, met gevaccineerde of geteste collega’s, benadrukt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland. “Ook zijn er bedrijven, bijvoorbeeld in de evenementensector, waar ondernemers straks klanten moeten vragen om een coronatestbewijs, terwijl ze het de eigen werknemers niet eens mogen vragen.”

https://www.trouw.nl/economie/geen-test-of-vaccinatiebewijs-dan-geen-recht-op-toegang-tot-de-werkplek-vinden-werkgevers~be08fe90/
03-09-2021, 15:51 door Anoniem
Okay, geheel volgens de opdracht van de de regering gaat WEF partner VNO-NCW pushen om een tweedeling op de werkvloer op basis van vaccinatiestatus. Dit soort organisaties worden net als het OMT gebruikt om de plannen die er al liggen erdoorheen te drukken.... Zo doorzichtig allemaal..
03-09-2021, 15:58 door Anoniem
Dan moet de werkgever hier de noodzaak van kunnen aantonen wetende dat:
1. De consensus inmiddels is dat vaccins niet helpen tegen verspreiding en dat gevaccineerden het virus dus ook verspreiden.
2. Gevaccineerden vaak asymptomatisch zijn.
3. Het merendeel van de werknemers is gevaccineerd en daardoor de kans klein is dat ze ernstig ziek worden.

Waaruit je dus kunt concluderen dat als het om verspreiding tegen te gaan er niet of nauwelijks verschil is tussen iemand die wel of niet is gevaccineerd.
03-09-2021, 16:26 door Anoniem
Ik kan dit niet geloven, waar op kantoor een "aantal" mensen zijn, dan vandaag het aantal bezoekers van een F1 zie waarbij grote groepen mensen dicht op een kluitje staan, die zijn vast ook allemaal niet getest/gevaccineerd en tevens niet hoeven te bewijzen bij entree...

In verhouding werken er veel minder mensen op kantoor, tevens zitten die minder dicht op elkaar....
03-09-2021, 16:35 door Anoniem
Door spatieman: van harte welkom in 1984 !!
Je zult doen wat de overheid zegt dat je moet doen !

Ik heb jouw onacceptabele mening aan de overheid gemeld.

Je bankrekening wordt geblokkeerd evenals je social media accounts.

Je social credit is bijgesteld naar -1 voor de volgende 6 maanden is het jouw niet toegestaan om, meer dan 1 uur per dag je huis te verlaten.

Dit klinkt extreem maar wees niet verbaasd als dit binnen 20 jaar de norm wordt in het Westen.
03-09-2021, 16:40 door Anoniem
Door Anoniem: Waaruit je dus kunt concluderen dat als het om verspreiding tegen te gaan er niet of nauwelijks verschil is tussen iemand die wel of niet is gevaccineerd.

Er is wel een belangrijk verschil. De niet-gevaccineerde werknemers die toch overhoopt covid oplopen, bij gebrek aan een effectieve groepsimmuniteit, kosten de werkgevers gewoonweg meer geld, i.v.m. hun afwezigheid, vervanging en re-integratie. Geen werkgever zit graag te wachten op iemand die na een ziekbed lijdt aan chronische covid klachten.
03-09-2021, 16:54 door Anoniem
Door Anoniem: Ik kan dit niet geloven, waar op kantoor een "aantal" mensen zijn, dan vandaag het aantal bezoekers van een F1 zie waarbij grote groepen mensen dicht op een kluitje staan, die zijn vast ook allemaal niet getest/gevaccineerd en tevens niet hoeven te bewijzen bij entree...
Er zijn er vast bij die gefraudeerd hebben, maar in principe zouden ze allemaal getest of gevaccineerd moeten zijn.
Als evenement kun je zo iets wel eisen bij toegang, in tegenstelling tot als werkgever.
03-09-2021, 19:23 door Anoniem
Op basis van de ingebrachte argumenten dien je hetzelfde te eisen van je klanten, je leveranciers, je prospects, alle (overheids)inspecteurs, storingsengineers, vertegenwoordigers, de brandweer, de politie, het 12 jarige kind van de directeur, iedereen, want anders kun je geen veilige werkomgeving garanderen. Dus ook omgekeerd, als jouw werknemer eist dat de klant waar je je werknemer naartoe stuurt eerst aantoont dat ze daar allemaal getest zijn, dan moet je daar volledig begrip voor hebben en absoluut geen sancties aan verbinden (zoals bijvoorbeeld werkweigering of een verstoorde arbeidsrelatie). En wetende dat gevaccineerden ook besmettelijk kunnen zijn, hop, iedereen die stok in de neus (het liefst door iemand met geen enkele medische opleiding en slechte motoriek, vanachter een plexi hut, want ja, veilige werkomgeving). Ja, ook die persoon die je dan voor discriminatie of verkrachting (wat het zonder voorafgaande uitdrukkelijke toestemming, geheel vrij van last of druk, binnendringen van iemands lichaam is, met wat dan ook, waar dan ook) aanklaagt. En zeker iedere manager. En meermaals testen, je kunt ondertussen besmettelijk zijn geworden, weet je, want het is niet zo dat je enkel in de vroege ochtend besmettelijk geworden kunt zijn, dat kan ook later op de dag gebeuren. Veilige werkomgeving, weet u nog, de hele dag door.

Doet men dat niet, dan heeft het niets te maken met een veilige werkomgeving, eerder een opmaat naar meer.
Alhoewel het nu "gegarandeerd" zal worden dat het hier echt bij blijft, en alleen maar zolang als nodig is, uitermate zorgvuldig en veilig verwerkt zal worden (ook al is het door meerdere Verdragen en (EU) Wetten zwaar verboden om dergelijke gegevens te verwerken, of zelfs naar te vragen) door die miep van Personeelszaken die er een eigen mening op nahoudt.

Overdreven? Vertel eens tegen een bang kind dat je niet zeker weet dat er geen monster onder het bed zit. Kijken wat er dan gebeurd. Dat zijn we steeds verder aan het opschalen in volwassen proporties met steeds meer van dit soort van doorslaan.

Dit gaat op zoveel manieren misbruikt worden, door werknemers en werkgevers, dat de honden er geen brood van lusten.
Werksfeer en werkverhoudingen zullen er ook niet op vooruit gaan, helemaal als je collega's hebt die overal monsters onder het bed zien.
Nog afgezien van de rechtszaken, schadevergoedingen en afkoopsommen die gaan volgen. En menig bedrijf op de fles, omdat klanten of personeel weglopen.

En na het werk met z'n allen, schouder aan schouder, met het OV, in de supermarkt, bij evenementen, groepsreizen, demonstraties, onder een luifel schuilend voor de regen, noem maar op. Want zo hypocriet zijn we dan ook weer.

Ook leuk voor hen die op natuurlijke wijze immuun zijn geworden na ziekte, maar wiens "immuniteitsbewijs" verlopen is, omdat een of andere pennenlikker bepaald heeft dat natuurlijke immuniteit verloopt op de een of andere manier. Of zij die gevaccineerd zijn maar bezwaar hebben gemaakt tegen registratie daarvan. En nog leuker voor hen die niet eens weten dat ze al natuurlijk immuun zijn, maar dat telt niet, ook al ze kunnen ze het medisch aantonen. Maar... twee weken nadat je hedendaags volledig gevaccineerd bent, en geregistreerd, dan ben je wel "immuun" en hoef je niet meer getest te worden, ook al kun je besmettelijk wezen (maar dat dient een werkgever, verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving, te negeren, die eventuele besmettelijkheid).

Doet mij denken aan het zorgpersoneel dat vorig jaar zonder vaccin, zonder afdoende beschermingsmiddelen, zelfs met ziektesymptomen, maar op het werk moest verschijnen, met een extra dienst erachteraan graag, en als dank daarvoor een applaus en sommigen wat extra geld (waardoor sommigen in de problemen kwamen met toeslagen en dergelijke) kreeg, en waar dan nu een "passende oplossing" voor gevonden gaat worden als ze weigeren te vaccineren (geheid dat ze al natuurlijk immuun zijn na zoveel blootstelling). Wat? Thuiswerken? Nee, dat wordt een functie elders, maar niet op de politieke manier, nee, gewoon werkloos. Als dank voor de inzet, maar nu regeert de angst. En de stigmatisering, want iemand moet de schuld krijgen en dat is niet Rutte en kornuiten.

Zeg eens eerlijk, had u alles wat u nu weet en meegemaakt heeft verwacht vorig jaar?
https://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/tijdlijn-maatregelen-covid
03-09-2021, 19:24 door Anoniem
Wanneer je de zin omdraait krijg je iets wat iedereen absurd vind; "Werknemers moeten vaccinatiestatus werkgevers kunnen checken."
03-09-2021, 19:50 door NetGuardian
Door Anoniem:
Door spatieman: van harte welkom in 1984 !!
Nee nog erger, iets met een ster met daarop een woord.

http://prntscr.com/1r50k4q
03-09-2021, 20:17 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb jouw onacceptabele mening aan de overheid gemeld

Klikspaan. Quisling.


Door Anoniem: Je bankrekening wordt geblokkeerd

Dus ik moet verhongeren?
Geen bankrekeneing, geen geld. Geen geld, geen eten, gas, licht, water, huur.
Na 6 maanden ben je dus of onzichtbaar (zwerver) of dood.


Door Anoniem: evenals je social media accounts.

Heb ik niet, dus ze doen maar.
Graag mijn berichtenbox dan ook blokkeren. Liefst permanent.


Door Anoniem: Je social credit is bijgesteld naar -1 voor de volgende 6 maanden is het jouw niet toegestaan om, meer dan 1 uur per dag je huis te verlaten.

Dat doe ik nu al bijna 2 jaar, dus dat is geen straf meer.
03-09-2021, 20:43 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-09-2021, 20:52
foetsie
03-09-2021, 20:47 door Anoniem
Als dit zonder debat wordt doorgevoerd zoals alle andere regels dan is het over kan men alles doorvoeren wat men wil. Arbitraire injecties omdat anders een "veilige werkomgeving" niet gegarandeerd kan worden.
Als er onder deze omstandigheden geen veilige werkplek gegeven kan worden dan kon dat vorig jaar ook niet en heeft het dus enkel met het vaccin en risicoinschatting te maken.
Wake-up call, het kan altijd veiliger. Met iedere nieuwe booster en en ander nieuw vaccins kan hetzelfde pressieframework weer van stal worden gehad en aangescherpt.
Wat gebeurt er als er straks een gerenommeerd onderzoek aantoont dat de vaccins niet werken, wat dan? Iedereen weer naar huis en bedrijf zijn deuren definitief sluiten?
Als de werkgevers hier nu in mee gaan dan houdt dit niet meer op en worden straks ook griepprikken en mogelijk dagelijks medicijngebruik afgedwongen en zitten we alsnoget zijn alleen verplicht thuis als ineens de "veiligheid" niet meer "gegarandeerd" kan worden.
Werknemers en werkgever met verstand zullen hier niet in meegaan.
03-09-2021, 21:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waaruit je dus kunt concluderen dat als het om verspreiding tegen te gaan er niet of nauwelijks verschil is tussen iemand die wel of niet is gevaccineerd.

Er is wel een belangrijk verschil. De niet-gevaccineerde werknemers die toch overhoopt covid oplopen, bij gebrek aan een effectieve groepsimmuniteit, kosten de werkgevers gewoonweg meer geld, i.v.m. hun afwezigheid, vervanging en re-integratie. Geen werkgever zit graag te wachten op iemand die na een ziekbed lijdt aan chronische covid klachten.

Als we die lijn doortrekken naar alles wat niet jong, gezond, sportief, slank, medische aandoeningen vrij, klachtenvrij, sneeuwvlok vrij, rookvrij en drankvrij is, en geen erfelijke aandoeningen in de familie heeft, niet aan risicovolle sporten doet, geen orgaantransplantatie is ondergaan (zowel geven als krijgen), niet voortdurend gaat stappen in de vrije tijd, niet zwanger kan raken, enzovoorts, wat dan?

En wat zou het werkgevers gekost hebben, al die werknemers die in quarantaine moesten, geheel vrij van welk ziektesymptoom dan ook, maar vanwege contactonderzoek?

Maar daar gaat het toch niet om? Het gaat toch om het verminderen van de druk op de zorg? Excuus, het gaat toch om het aantal besmettingen terug te dringen? Excuus, het gaat toch om de vaccinatiegraad hoog genoeg te krijgen? Excuus, het gaat toch om het virus te stoppen van zich te kunnen verspreiden?
03-09-2021, 22:32 door Anoniem
Het gaat geen enkele werkgever ene moer aan of ik een spuitje heb gehad of niet....
04-09-2021, 07:49 door Anoniem
Door Anoniem: Het gaat geen enkele werkgever ene moer aan of ik een spuitje heb gehad of niet....
Afgezien als jij ziek thuis bent, of op de IC komt te liggen met Covid-19, je werkgever jouw wel moet door betalen.
Als jij long covid krijgt, hij jouw ook gewoon moet door betalen.

We zitten nog steeds wel in een pandemie.
04-09-2021, 08:06 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 04-09-2021, 08:07
Door Anoniem: Het gaat geen enkele werkgever ene moer aan of ik een spuitje heb gehad of niet....

Wel als je je werk wilt houden... Want je brengt iedereen in gevaar met je idiote weigergedrag!

https://newatlas.com/health-wellbeing/delta-warning-coronavirus-variants-emerge-vaccine-who/
04-09-2021, 08:43 door Anoniem
Want je brengt iedereen in gevaar met je idiote weigergedrag!
Hoe kan je iedereen in gevaar brengen, als de meeste mensen zijn gevaccineerd?
04-09-2021, 09:45 door Anoniem
Door Anoniem: Op basis van de ingebrachte argumenten dien je hetzelfde te eisen van je klanten, je leveranciers, je prospects, alle (overheids)inspecteurs, storingsengineers, vertegenwoordigers, de brandweer, de politie, het 12 jarige kind van de directeur, iedereen, want anders kun je geen veilige werkomgeving garanderen.
Ah kijk, daar komt weer een IT'er uit zijn hokje! Systemen zijn alleen goed als ze 100.00000000% zekerheid bieden,
anders zijn ze waardeloos en kunnen ze net zo goed worden weggelaten.
Maar daar ga je het in de normale samenleving niet mee winnen, dat kan ik je wel vertellen.
04-09-2021, 10:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Want je brengt iedereen in gevaar met je idiote weigergedrag!
Hoe kan je iedereen in gevaar brengen, als de meeste mensen zijn gevaccineerd?

Door precies dit soort achterlijke dingen te zeggen. Laat een ander het maar oplossen, toch?
04-09-2021, 10:11 door Anoniem
Door Toje Fos:
Door Anoniem: Het gaat geen enkele werkgever ene moer aan of ik een spuitje heb gehad of niet....

Wel als je je werk wilt houden... Want je brengt iedereen in gevaar met je idiote weigergedrag!

https://newatlas.com/health-wellbeing/delta-warning-coronavirus-variants-emerge-vaccine-who/

Werkgevers kunnen absolute veiligheid niet garanderen. Ze kunnen en moeten enkel zorgdragen voor een veilige omgeving, wat betekent dat ze geen onveilige situaties mogen veroorzaken en waarnodig specifieke risico's moeten beperken. Geen enkele werkgever kan werknemers volledig beschermen tegen corona of de griep for that matter, dat is namelijk onmogelijk en irreëel. Werkgevers moeten wel zorgen voor een acceptabele omgeving waar werknemers niet onnodig worden blootgesteld aan de elementen (temperatuur, vocht) en worden voorzien in voldoende natuurlijke afhankelijkheden (zuurstof, licht).

Corona is of wordt gauw endemisch dus zullen we ermee moeten leven. Oudere en zwakke werknemers moeten zo nodig speciale afgezonderde werkplekken worden aangeboden, een rehabilitatie cursus omgaan met irreële angst, of gestimuleerd om te kiezen voor vervroeg pensioen. Voor de rest is het een kwestie van inzetten op goede ventilatie, verwijderen van irriterende en ziekmakende chemicaliën (stof, tapijt), en desnoods het zorgen voor voldoende afstand (op een normaal kantoor geen probleem) en hygiëne (schoonmaak).

Wanneer wordt er eens echt ingezet op de gezondheid als in, niet meer met 20 man in een open-space hel waar het licht niet valt af te stellen, de temperatuur niet valt in te regelen en waar de ramen niet open kunnen terwijl er overal stoffig tapijt ligt waardoor iedereen de hele winter loopt te hoesten.

In plaats van inzetten op (schijn)veiligheid en het najagen van economische motieven op korte termijn door het vaccineren van gezonde jonge mensen, die volgens de statistieken van het RIVM prima tegen corona kunnen, moeten werkgevers de juiste keuze gaan maken en daadwerkelijk investeren in een leefbare en gezonde omgeving.

De minister en vno-ncw moeten zich schamen dat ze economische en persoonlijke belangen in een hoger vaandel houden dan de daadwerkelijke fysieke en geestelijke gezondheid van de burgers en medewerkers.

En jij Toje Fos moet je diep schamen dat je mensen wilt dwingen medische behandelingen te ondergaan om te mogen werken en leven, terwijl je zelf te bang bent om dat te doen.
04-09-2021, 10:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Want je brengt iedereen in gevaar met je idiote weigergedrag!
Hoe kan je iedereen in gevaar brengen, als de meeste mensen zijn gevaccineerd?
Het is inderdaad niet iedereen, het zijn steeds minder mensen naarmate er meer gevaccineerd zijn, maar het is ook niet niemand.

Onder degenen die nog risico lopen zitten niet alleen maar mensen die het risico om het hardst ontkennen of die het weloverwogen willen nemen, maar ook mensen die dolgraag beschermd zouden willen zijn maar bij wie dat niet lukt. Dat zijn er nog heel wat.

Het is nog maar ruim twee maanden geleden dat een versoepeling werd ingevoerd die de besmettingen omhoog deed schieten en waarna vervolgens ook de ziekenhuisopnames weer stegen. Het is nog steeds verdomd lastig om zeker te weten hoe het nu allemaal uitpakt, en het is nog steeds zo dat als je nu alles maar laat op zijn beloop laat je een reëel risico loopt dat je een aantal mensen effectief onder een bus duwt.

Dat soort dingen maakt het voor mensen met een geweten verdomd moeilijk om de juiste balans te vinden. Ook voor werkgevers. Ook voor beleidsmakers. Ook voor de deskundigen die beleidsmakers erover adviseren.
04-09-2021, 10:42 door Anoniem
Terug naar voor dit verzonnen werd of we gaan allemaal leven in een soort van open inrichting. Wil een deel van de mensheid dat graag?
04-09-2021, 11:13 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Want je brengt iedereen in gevaar met je idiote weigergedrag!
Hoe kan je iedereen in gevaar brengen, als de meeste mensen zijn gevaccineerd?

Heb je dat artikel niet gelezen waarnaar ik heb gelinkt? Of spreek je geen Engels misschien? Lees het artikel eerst eens goed en probeer te begrijpen wat daar staat.

https://newatlas.com/health-wellbeing/delta-warning-coronavirus-variants-emerge-vaccine-who/
04-09-2021, 11:47 door majortom - Bijgewerkt: 04-09-2021, 11:48
Door Toje Fos:
Door Anoniem:
Want je brengt iedereen in gevaar met je idiote weigergedrag!
Hoe kan je iedereen in gevaar brengen, als de meeste mensen zijn gevaccineerd?

Heb je dat artikel niet gelezen waarnaar ik heb gelinkt? Of spreek je geen Engels misschien? Lees het artikel eerst eens goed en probeer te begrijpen wat daar staat.

https://newatlas.com/health-wellbeing/delta-warning-coronavirus-variants-emerge-vaccine-who/
Ik hoop dat jij het artikel goed hebt gelezen, maar dat lijkt er niet op. Uit het artikel:
some countries are dropping pandemic restrictions despite having only moderate rates of vaccination.
Dit gaat over landen die met een gemiddelde vaccinatiegraad de restricties opheffen. Een vaccinatiegraad van 85-90% die Nederland gaat halen lijkt me niet moderate. Dit artikel gaat over de US situatie waar slechts 50% volledig is gevaccineerd.

Verder:
Thus, a truly global vaccination effort may be necessary to reduce the chances of a global spread of a resistant strain.
Oftewel, kom uit je lokale bubbel en constateer dat er nieuwe varianten ontstaan en gaan binnenkomen in de landen op het moment dat niet een wereldwijde hoge vaccinatiegraad gaat worden behaald. En we weten allemaal dat dat niet gaat gebeuren, want iedereen heeft een houding van "eigen volk eerst, liefst ook voor een derde en volgende vaccinatie" voordat de rest van de wereld aan de beurt is.

Dus om nu te weten van werknemers wat de vaccinatiestatus is levert helemaal niets op. Enkel een "gevoel van veiligheid", dus schijnveiligheid, waar de mensen zich naar zullen gaan gedragen (we laten alle restricties vallen), daar waar er consensus is dat gevaccineerden ook nog steeds virusverspreiders zijn, zeker in combinatie met de Delta variant.
04-09-2021, 13:37 door Tintin and Milou
Door Anoniem:
Werkgevers kunnen absolute veiligheid niet garanderen. Ze kunnen en moeten enkel zorgdragen voor een veilige omgeving, wat betekent dat ze geen onveilige situaties mogen veroorzaken en waarnodig specifieke risico's moeten beperken.
Corona preventie is daar dus ook een onderdeel van.

Corona is of wordt gauw endemisch dus zullen we ermee moeten leven.
Klopt, maar daar moeten we nog wel steeds maatregelen nemen, totdat de immuniteit hoog genoeg is.
Vaccins zijn daar een onderdeel van.

Oudere en zwakke werknemers moeten zo nodig speciale afgezonderde werkplekken worden aangeboden, een rehabilitatie cursus omgaan met irreële angst, of gestimuleerd om te kiezen voor vervroeg pensioen.
Of vaccinatie weigeraars een dagje in het ziekenhuis op een Covid afdeling laten mee lopen?
Waarom moeten ouderen of zwakker last hebben omdat iemand het vaccin weigerde? Misschien moet die weigeraar zich gewoon gaan aanpassen.

en desnoods het zorgen voor voldoende afstand (op een normaal kantoor geen probleem) en hygiëne (schoonmaak).
Op een normaal kantoor is dit al best heel lastig om bijvoorbeeld 1,5 meter afstand te nemen. Kantine, WC's op gewoon de werkplekken.

In plaats van inzetten op (schijn)veiligheid en het najagen van economische motieven op korte termijn door het vaccineren van gezonde jonge mensen, die volgens de statistieken van het RIVM prima tegen corona kunnen, moeten werkgevers de juiste keuze gaan maken en daadwerkelijk investeren in een leefbare en gezonde omgeving.
Afgezien vaccins nu net heel goed werken tegen ernstig ziek worden.
De statistieken laten zien dat ook jongeren flink ziek kunnen worden, in het ziekenhuis belanden en zelfs op de IC terecht komen.
Nog afgezien de complicaties van long covid, wat vele nog steeds onderschatten, totdat het te laat is.

De minister en vno-ncw moeten zich schamen dat ze economische en persoonlijke belangen in een hoger vaandel houden dan de daadwerkelijke fysieke en geestelijke gezondheid van de burgers en medewerkers.
Ofwel F*ck de gezondheid, daar geven we niet om?

En jij Toje Fos moet je diep schamen dat je mensen wilt dwingen medische behandelingen te ondergaan om te mogen werken en leven, terwijl je zelf te bang bent om dat te doen.
Iemand verplicht om het vaccin te nemen, maar aan je keuzes zitten nu eenmaal ook consequenties.
Het gaat niet om IKKE maar om WIJ.
04-09-2021, 13:40 door Anoniem
Door Anoniem: Het gaat geen enkele werkgever ene moer aan of ik een spuitje heb gehad of niet....

Een meerderheid van 7 op de 10 van de Nederlandse werkgevers, zo blijkt uit een onderzoek van werkgeversvereniging AWVN, vindt het onwenselijk dat ze de vaccinatiestatus van medewerkers niet mogen weten. Ze willen dat het voor bepaalde functies en werkomstandigheden mogelijk wordt om te registreren wie van het personeel wel gevaccineerd is.

https://www.awvn.nl/nieuws/in-de-media/werkgevers-vaccinatiestatus-vastleggen-deel-werknemers/


Zo zijn er ziekenhuizen die er voor pleiten alleen gevaccineerd personeel te laten werken met kwetsbare patiënten.
04-09-2021, 14:54 door botbot
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het gaat geen enkele werkgever ene moer aan of ik een spuitje heb gehad of niet....
Afgezien als jij ziek thuis bent, of op de IC komt te liggen met Covid-19, je werkgever jouw wel moet door betalen.
Als jij long covid krijgt, hij jouw ook gewoon moet door betalen.

We zitten nog steeds wel in een pandemie.

Idem met griep, idem met gebroken been door mountainbiken door de Ardennen, idem door .... We zitten nog steeds met risico's.
04-09-2021, 14:57 door botbot
Door Toje Fos:
Door Anoniem: Het gaat geen enkele werkgever ene moer aan of ik een spuitje heb gehad of niet....

Wel als je je werk wilt houden... Want je brengt iedereen in gevaar met je idiote weigergedrag!

https://newatlas.com/health-wellbeing/delta-warning-coronavirus-variants-emerge-vaccine-who/

Maar iedereen is gevacineerd. Die worden niet ziek. Toch? Dat is toch de hele reden dat ik een spuit in mijn arm moet laten rammen, zodat ik niet ziek wordt als er een besmettelijk persoon in mn bek staat te kuchen (die zelf trouwens gevaccineerd kan zijn, want je raakt gewoon besmet met vaccinatie, en bent gewoon besmettelijk met vaccinatie). Maargoed, ik moet een spuit in mijn arm laten rossen zodat ik niet ziek wordt en de werkgever geen risico heeft. Dus als de rest van zijn werknemers gevaccineerd zijn, waar maak je je dan in vredesnaam zorgen over. Die worden niet ziek.
04-09-2021, 15:13 door Anoniem
Door botbot:
Maar iedereen is gevacineerd. Die worden niet ziek. Toch? Dat is toch de hele reden dat ik een spuit in mijn arm moet laten rammen, zodat ik niet ziek wordt als er een besmettelijk persoon in mn bek staat te kuchen (die zelf trouwens gevaccineerd kan zijn, want je raakt gewoon besmet met vaccinatie, en bent gewoon besmettelijk met vaccinatie). Maargoed, ik moet een spuit in mijn arm laten rossen zodat ik niet ziek wordt en de werkgever geen risico heeft. Dus als de rest van zijn werknemers gevaccineerd zijn, waar maak je je dan in vredesnaam zorgen over. Die worden niet ziek.
Je wordt niet ernstig ziek en minder lang, je hebt minder kans op long beschadigingen of long covid.
Je belast de zorg minder.

Daarom doen we het.... Je kunt nog steeds ziek worden en met delta kun je ook iemand anders besmetten.
04-09-2021, 15:15 door Anoniem
Door botbot:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het gaat geen enkele werkgever ene moer aan of ik een spuitje heb gehad of niet....
Afgezien als jij ziek thuis bent, of op de IC komt te liggen met Covid-19, je werkgever jouw wel moet door betalen.
Als jij long covid krijgt, hij jouw ook gewoon moet door betalen.

We zitten nog steeds wel in een pandemie.

Idem met griep, idem met gebroken been door mountainbiken door de Ardennen, idem door .... We zitten nog steeds met risico's.
Griep is minder besmettelijk (en dodelijk)
En die andere genoemde punten zijn net besmettelijk.
Je kunt dus niet als 1 persoon een compleet bedrijf plat leggen.
04-09-2021, 15:38 door Anoniem
Door Toje Fos:
Door Anoniem: Het gaat geen enkele werkgever ene moer aan of ik een spuitje heb gehad of niet....

Wel als je je werk wilt houden... Want je brengt iedereen in gevaar met je idiote weigergedrag!

Mensen die zijn gevaccineerd* zijn juist de verdere verspreiders van het virus. Deze worden een stuk minder ziek of hebben zelfs helemaal geen klachten, blijven dan ook niet thuis. Wat mogelijk verdere mutaties tot gevolg heeft.


*Note: ben niet tegen vaccineren, wel tegen de verplichting hiervan zoals het kabinet hier al lange tijd met stapjes naartoe werkt.
04-09-2021, 16:24 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 04-09-2021, 16:24
Door Anoniem:
Door Toje Fos:
Door Anoniem: Het gaat geen enkele werkgever ene moer aan of ik een spuitje heb gehad of niet....

Wel als je je werk wilt houden... Want je brengt iedereen in gevaar met je idiote weigergedrag!

Mensen die zijn gevaccineerd* zijn juist de verdere verspreiders van het virus. Deze worden een stuk minder ziek of hebben zelfs helemaal geen klachten, blijven dan ook niet thuis. Wat mogelijk verdere mutaties tot gevolg heeft.

Ach gut, helemaal zelf verzonnen? Misschien moet je jouw wijsheden bespreken met de WHO want zij maken zich nogal zorgen.

Door Anoniem: *Note: ben niet tegen vaccineren, wel tegen de verplichting hiervan zoals het kabinet hier al lange tijd met stapjes naartoe werkt.

Wen er maar alvast aan want het gaat nog véél erger worden (als het scenario waarvoor de WHO vreest bewaarheid wordt).
04-09-2021, 16:43 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Op basis van de ingebrachte argumenten dien je hetzelfde te eisen van je klanten, je leveranciers, je prospects, alle (overheids)inspecteurs, storingsengineers, vertegenwoordigers, de brandweer, de politie, het 12 jarige kind van de directeur, iedereen, want anders kun je geen veilige werkomgeving garanderen.
Ah kijk, daar komt weer een IT'er uit zijn hokje! Systemen zijn alleen goed als ze 100.00000000% zekerheid bieden,
anders zijn ze waardeloos en kunnen ze net zo goed worden weggelaten.
Maar daar ga je het in de normale samenleving niet mee winnen, dat kan ik je wel vertellen.

Ah kijk, daar is weer iemand die geheel voor discriminatie en uitsluiting is (en uit een heel verhaal 1 puntje trekt en dat in het belachelijke trekt), met als argument dat het nodig is voor de veiligheid van iedereen, want virussen houden zich aan menselijk wensdenken. Natuurwetten zijn ook maar een mening of zo. En iedere IT'r weet dat geen enkel systeem 100% zekerheid biedt, maar zij zijn wel degene die er op aangesproken worden door diegene die het als 100% zekerheid verkocht heeft. Zeg maar het soort verkoper dat van alles zegt en belooft om de sale binnen te halen, maar anderen de schuld geeft als het verkeerd uitpakt. Of was het kwartje nog niet gevallen?

Als dit virus zo gevaarlijk is dat je je werknemers moet kunnen controleren en desnoods testen, om de veiligheid van de werkomgeving te kunnen garanderen, dan volgt daar logischerwijs uit dat iedereen op die werkvloer gecontroleerd en getest moet worden, of heeft u een peer reviewed wetenschappelijk artikel dat aantoont dat het virus onderscheid maakt tussen wel of geen werknemer? Denk na, dezelfde persoon die als werknemer binnenkomt is een potentieel gevaar voor anderen en moet derhalve gecontroleerd worden, maar diezelfde persoon, als klant, ergens anders is totaal geen probleem. Iemand kan dus letterlijk geweerd worden van de werkvloer (want niet aangetoond virusvrij), om nog geen 15 minuten later als klant ergens anders ongehinderd binnen te wandelen (wat de werkvloer is van anderen). Maar een volledig gevaccineerde, die ook besmettelijk kan zijn, hoeft niet getest te worden. Voelt u al waar dit heengaat?
04-09-2021, 16:45 door karma4 - Bijgewerkt: 04-09-2021, 16:48
Door Anoniem: ...
Je social credit is bijgesteld naar -1 voor de volgende 6 maanden is het jouw niet toegestaan om, meer dan 1 uur per dag je huis te verlaten.
Dit klinkt extreem maar wees niet verbaasd als dit binnen 20 jaar de norm wordt in het Westen.
Het is hoe de privacy wet gebruikt wordt met afdreigen en mijn privacy roepen help je big brother aan de macht.

Door Toje Fos: ...Wen er maar alvast aan want het gaat nog véél erger worden (als het scenario waarvoor de WHO vreest bewaarheid wordt).
Di kan er wel bij open source als het middel voor complot theoriën.
Ik vind dat een vreemde combinatie tenzij het met gele hesjes gepaard gaat.
04-09-2021, 17:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het gaat geen enkele werkgever ene moer aan of ik een spuitje heb gehad of niet....

Een meerderheid van 7 op de 10 van de Nederlandse werkgevers, zo blijkt uit een onderzoek van werkgeversvereniging AWVN, vindt het onwenselijk dat ze de vaccinatiestatus van medewerkers niet mogen weten. Ze willen dat het voor bepaalde functies en werkomstandigheden mogelijk wordt om te registreren wie van het personeel wel gevaccineerd is.

https://www.awvn.nl/nieuws/in-de-media/werkgevers-vaccinatiestatus-vastleggen-deel-werknemers/


Zo zijn er ziekenhuizen die er voor pleiten alleen gevaccineerd personeel te laten werken met kwetsbare patiënten.

Aansprakelijkheid is al geregeld in de wet. Net als privacy.
Besmetting en daaruit gevolgen veroorzaakt door roekeloosheid dient te worden aangetoond en bewezen voor de rechter, dat gaat op voor zowel ongevaccineerde als gevaccineerde personen. De werkgevers willen zich op papier (juridisch) indekken voor de klanten en de bezetting en hiervoor wil men de rechten van werknemers inperken. Dat zou misschien een optie zijn bij een virus als ebola maar niet bij een virus vergelijkbaar met de griep (want corona bewandelt hetzelfde traject als dat virus).

Waar het op neer komt is dat werkgevers enkel optimaal functionerende werknemers wil kunnen aannemen en inzetten. Mag men dan ook stimulerende middelen als koffie afdwingen? Moeten werknemers ook hun geestelijke gezondheidsstatus aantonen? Iemand met depressies en stressgevoeligheid maakt eerder fouten wat ook levens kan kosten.
Er moet zeer uitgebreid worden stilgestaan bij het precedent dat verandering van de wetgeving in dit geval zal inhouden. Een grondwetswijziging en nationaal referendum zouden hier op zijn plaats zijn als het al door de kamer komt.

Als er vaccinatiedwang/ of -drang komt (ook voor specifieke sectoren) dan is dit niet iets om op de particulieren (werkgevers en werknemers) af te schuiven. De politiek moet dan kleur bekennen, de gevolgen dragen en een systeem uitwerken waarbij mensen in een bepaalde sector onderdeel van de overheid worden. Een publiek zorgstelsel waarbij de zorgmedewerkers in dienst bij de staat komen is dan de enige optie want mochten de inentingen onverwachte negatieve gevolgen hebben dan moet de overheid daar direct verantwoordelijk voor zijn.
Waarschijnlijk wil men dat niet, dus kom maar met een werkbare oplossingen waarbij dit virus eenvoudig, snel en niet invasief kan worden aangetoond. Het risico dat iemand vormt moet per individueel gekwantificeerd kunnen worden want emotionele en gegeneraliseerde argumenten mogen nooit grond zijn voor zulke ingrijpende wetswijzigingen, al helemaal niet van een demissionair kabinet.
04-09-2021, 18:09 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waaruit je dus kunt concluderen dat als het om verspreiding tegen te gaan er niet of nauwelijks verschil is tussen iemand die wel of niet is gevaccineerd.

Er is wel een belangrijk verschil. De niet-gevaccineerde werknemers die toch overhoopt covid oplopen, bij gebrek aan een effectieve groepsimmuniteit, kosten de werkgevers gewoonweg meer geld, i.v.m. hun afwezigheid, vervanging en re-integratie. Geen werkgever zit graag te wachten op iemand die na een ziekbed lijdt aan chronische covid klachten.


Neeehhhheeee. Waneer stopt dit fabeltje nou eens. Alle symptomen en de sterftekans is gelijk aan de griep. Dat is geen probleem en dus stoppen met gemekker
04-09-2021, 18:33 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 04-09-2021, 18:33
Door karma4: ...

Door Toje Fos: ...Wen er maar alvast aan want het gaat nog véél erger worden (als het scenario waarvoor de WHO vreest bewaarheid wordt).
Di kan er wel bij open source als het middel voor complot theoriën.
Ik vind dat een vreemde combinatie tenzij het met gele hesjes gepaard gaat.

Denk je nu serieus dat de WHO het over open source heeft in het gelinkte artikel? De associatie open source in een discussie over een pandemie volg ik dus even niet. Sterker nog, ik denk niet dat iemand dit kan volgen. Sterker nog, het is vrij walgelijk om bij gebrek aan echte argumenten de eigen stokpaardjes in een ongerelateerde discussie te gooien.
05-09-2021, 06:38 door botbot - Bijgewerkt: 05-09-2021, 06:39
Door Anoniem:
Door botbot:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het gaat geen enkele werkgever ene moer aan of ik een spuitje heb gehad of niet....
Afgezien als jij ziek thuis bent, of op de IC komt te liggen met Covid-19, je werkgever jouw wel moet door betalen.
Als jij long covid krijgt, hij jouw ook gewoon moet door betalen.

We zitten nog steeds wel in een pandemie.

Idem met griep, idem met gebroken been door mountainbiken door de Ardennen, idem door .... We zitten nog steeds met risico's.
Griep is minder besmettelijk (en dodelijk)
En die andere genoemde punten zijn net besmettelijk.
Je kunt dus niet als 1 persoon een compleet bedrijf plat leggen.

Je legt niet als 1 persoon een heel bedrijf plat, want de rest is gevaccineerd. Dat was het hele punt voordat je naar kantoor mocht. De werkgever zegt: als je gevaccineerd bent, maakt het allemaal niet uit, dan mag je gewoon naar kantoor want de risico's dat het bedrijf plat komt te liggen zijn dan minimaal.
05-09-2021, 08:28 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waaruit je dus kunt concluderen dat als het om verspreiding tegen te gaan er niet of nauwelijks verschil is tussen iemand die wel of niet is gevaccineerd.

Er is wel een belangrijk verschil. De niet-gevaccineerde werknemers die toch overhoopt covid oplopen, bij gebrek aan een effectieve groepsimmuniteit, kosten de werkgevers gewoonweg meer geld, i.v.m. hun afwezigheid, vervanging en re-integratie. Geen werkgever zit graag te wachten op iemand die na een ziekbed lijdt aan chronische covid klachten.


Neeehhhheeee. Waneer stopt dit fabeltje nou eens. Alle symptomen en de sterftekans is gelijk aan de griep. Dat is geen probleem en dus stoppen met gemekker

God, die nitwits met hun domme lekenpraat. Heb jij geen Google of is het gewoon te moeilijk om beschikbaar gestelde informatie te verwerken?

https://www.rivm.nl/documenten/griep-en-covid-19
05-09-2021, 11:03 door Anoniem
@ Toje Fos,
Ik ben ook voor Unteilbar in de maatschappij. Iedereen moet keuzevrije zijn, geen symptomen is niet ziek. Nu geen paspoort pas na derde prik. Hoe ver gaat de prikverdwazing. Die geloven in het gepropageerde door regering en Big Pharma zijn onbereikbaar voor een alternatief overtuiging. Dwingelandij. Burgemeester die zelf geen prik neemt uit geloofsovertuiging roept anderen toch op om de reeks prikken te laten zetten. Laat mensen weer vrij als vroeger. Want het gaat niet om gezondheid, het gaat om totaal controle over de mensheid.
multi anoniem
I
05-09-2021, 13:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waaruit je dus kunt concluderen dat als het om verspreiding tegen te gaan er niet of nauwelijks verschil is tussen iemand die wel of niet is gevaccineerd.

Er is wel een belangrijk verschil. De niet-gevaccineerde werknemers die toch overhoopt covid oplopen, bij gebrek aan een effectieve groepsimmuniteit, kosten de werkgevers gewoonweg meer geld, i.v.m. hun afwezigheid, vervanging en re-integratie. Geen werkgever zit graag te wachten op iemand die na een ziekbed lijdt aan chronische covid klachten.


Neeehhhheeee. Waneer stopt dit fabeltje nou eens. Alle symptomen en de sterftekans is gelijk aan de griep. Dat is geen probleem en dus stoppen met gemekker
Neeehhhheeee. Waneer stopt dit fabeltje nou eens. Covid is veel besmettelijker en dodelijker. De griep doet per jaar wereldwijd 650.000 doden. Covid-19 deed er 2.4Miljoen in het eerste jaar.
Met griep hebben we nog nooit een lockdown gehad om de zorg overheid te houden.
Griep belast zeker ook de zorg, maar voor griep hebben we geen lockdown nodig in Okt, verzwaring in December en almost code zwart in Mei.
Covid is geen seizoens virus. Het seizoen ongeveer 10-15% impact

En het huidige aantal doden is bijna overal MET maatregelen.

Ik heb bijvoorbeeld de griep nog nooit zo zwaar in India zien toeslaan.

Zoals je zelf aangeeft, wanneer stop dit soort onzin nu eindelijk eens? We zitten er pas 18 maanden is en mensen willen dit nog steeds niet begrijpen?
05-09-2021, 20:53 door Anoniem
Ik heb daar een staalharde mening over - maar het is dankzij de politieke onwil - en de druk van de antivaxers helemaal de foute richting aan't uitgaan. We zijn het voordeel van de vaccins volledig aan't verprutsen! Een echte schande is dit!

Elkeen van ons heeft de verplichting een ander te beschermen - zeker de kinderen van 0-12 - die nog geen bescherming kunnen ontvangen. Zij die tegen vaccinatie zijn - zijn massamoordenaars.

Over de politiek - eu, nationaal en regionaal - daar heb ik weinig goeie woorden voor over. Je moet je corona-beleid afdwingen - daar is het in heel de democratische wereld mis gegaan. Ik heb rechten is belangrijker dan ik heb plichten tegenover de medemens - wie dat doet in een pandemie - dreigt ALLES te verliezen!!! Het virus bepaalt alles - niet de politiek, niet de antivaxers, niet de gewone burger! We zijn nu al zo lang bezig - en nog zien we dezelfde fouten gemaakt worden! Jongens lief toch.

Eigen vel eerst: ik doen mijn job, het noodzakelijke aan boodschappen en verder huisarrest! De economie kan de pot op!
05-09-2021, 22:46 door Anoniem
Met China als 1e economische grootmacht. Zal EU uiteindelijk zwichten voor alles wat China wil. Zo zie ik het.
06-09-2021, 08:58 door Anoniem
Dus liever geen ongevaccineerde immuniteit meer toestaan. Ben je je controlegroep kwijt en kan je postuleren wat je wilt. Overkomt de gevaccineerde dan wat, kun je een nieuwe variant de schuld geven.
Je vooraf gepostuleerde.leugens en manipulatie is achteraf niet meer duidelijk.

Eerst testmaatschappij opheffen en niets is meer vast te stellen. Uiteindelijk dwang of ongevaccineerden termineren desnoods. Dan zand erover, later nooit gebeurd, niet plaatsgevonden. Iedereen tevreden. Vooral de bedenkers van deze agenda. Complotten bestaan immers nooit. Alles is toeval. Klaar, punt, uit.
06-09-2021, 11:19 door Leen_T
Door Anoniem: @ Toje Fos,
Ik ben ook voor Unteilbar in de maatschappij. Iedereen moet keuzevrije zijn, geen symptomen is niet ziek. Nu geen paspoort pas na derde prik. Hoe ver gaat de prikverdwazing. Die geloven in het gepropageerde door regering en Big Pharma zijn onbereikbaar voor een alternatief overtuiging. Dwingelandij. Burgemeester die zelf geen prik neemt uit geloofsovertuiging roept anderen toch op om de reeks prikken te laten zetten. Laat mensen weer vrij als vroeger. Want het gaat niet om gezondheid, het gaat om totaal controle over de mensheid.
multi anoniem
I

In Israel is dat nu al na de vierde prik. Natuurlijk is het geen verdienmodel voor een "vaccin"fabrikant om 1 keer te vaccineren. We gaan toe naar een systeem waarin iederen elke drie maanden of zo een prik moet gaan halen.

Wat is er toch gebeurd met:
1. Medisch geheim
2. De Neurenberg code
3. De grondwet.
?
06-09-2021, 13:40 door Anoniem
@ Leen-T,
Wat je opnoemt werd via noodwetverordingen opzij gezet.
Men had deze situatie al langer kennelijk op het oog door niet meer te toetsen aan onze grondwet. De medische eed? Hou je je eraan vast en conflicteert het met een globaal ingesteld Big Pharma-WHO-RIVM protocol is het giga boete en/of einde beroepsuitoefening. Ze lachen ieder die vragen stelt zoals jij en doorzien wat er gaande is hartelijk uit en gaan in versneld tempo door.

Nu nog even boeren onteigenen voor negen miljard euro.
Zolang de afhankelijk gemaakte grote massa hierin meegaat is de Apocalypse onafwendbaar. Mijn tijd zal het wel duren, maar de kinderen en kleinkinderen? Neurenberg? Daar werden de toen achterliggende veroorzakers en aansturenden ook veelal met rust gelaten. Too big to fail or fall.
Holorith IBM, IG Farben gingen gewoon door of werden overgenomen zoals recentelijk Monsanto, de GMO producent.
Bijen vertellen het niet na, maar alles is wel jouw en mijn schuld, beste man.
multi anoniem
07-09-2021, 09:39 door Kodo
VNO-NCW en MKB-Nederland hebben zich bij deze gediskwalificeerd en zichzelf ontmaskerd als Communistische globalisten.
Niet werkend voor hun leden maar voor Claus Schwab.
04-10-2021, 17:38 door Pigman
"Uitspraak rechter De rechter gaf de werknemer gelijk op de volgende vlakken:"

https://kroesewevers.nl/actueel/rechter-zet-streep-door-ontslag-op-staande-voet-wegens-weigeren-vaccinatie
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.