image

Protesten in VS aangekondigd tegen scannen van foto's door Apple

vrijdag 10 september 2021, 10:31 door Redactie, 4 reacties

Verschillende organisaties in de Verenigde Staten hebben aanstaande maandag protesten aangekondigd tegen de plannen van Apple om foto's op de iPhones van gebruikers te controleren. Oorspronkelijk was Apple van plan om later dit jaar twee scansystemen onder Amerikaanse gebruikers uit te rollen.

Het ene systeem scant afbeeldingen die gebruikers naar iCloud Photos willen uploaden op kindermisbruik. Het tweede systeem scant, wanneer ingeschakeld door ouders, berichten van minderjarigen op "seksueel expliciet" materiaal en waarschuwt afhankelijk van de leeftijd en actie van de gebruiker de ouders. De plannen zorgden voor felle kritiek van klanten, onderzoekers, mensenrechtenbewegingen en privacyexperts.

Apple liet daarop weten de plannen uit te zullen stellen. Volgens de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF is het nodig om het techbedrijf onder druk te blijven zetten zodat het de systemen helemaal niet uitrolt. Daarom organiseert de EFF samen met Fight For the Future (FFTF) en OpenMedia "NoSpyphone" protesten bij Apple Stores in verschillende Amerikaanse steden, waaronder Boston, Atlanta, Washington D.C., New York City, San Francisco en Portland.

Tevens zal er tijdens het volgende grote evenement van Apple op 14 september een vliegtuigje met spandoek over het hoofdkantoor van het techbedrijf vliegen. "Om ervoor te zorgen dat Apple de boodschap krijgt dat encryptie gewoon te belangrijk is om op te geven", aldus de EFF. De burgerrechtenbeweging noemt het systeem dat Apple wil uitrollen een "iPhone-surveillanceprogramma" dat de veiligheid en privacy van gebruikers wereldwijd bedreigt.

"Gebruikers willen dat de apparaten die ze hebben aangeschaft voor hen werken, en hen niet voor anderen bespioneren", aldus Joe Mullin van de EFF. "Het uitstellen van het programma is een stap in de goede richting, maar het is niet voldoende. Apple moet de volgende stap nemen om gebruikers te beschermen en het programma helemaal laten vallen."

Reacties (4)
10-09-2021, 14:50 door Anoniem
Dat krijg je met Walled Gardens. Alleen maar ellende helaas.
10-09-2021, 18:47 door Anoniem
Alleen maar goed dat burgers (gebruikers) in actie komen,
je slimme device is allang niet meer je persoonlijke vriend,
een controle-middel voor overheden.

Techbedrijven en overheden en degene wie jou kan bespieden,kun je niet
voortdurend de schuld blijven geven,gebruikers zelf moeten
het gebruik en aanschaf van deze producten verminderen of stoppen,
het is net als de sociale media platforms een verslaving.

Maar eten en geld verdienen liggen dwars,anders geen werk
en geen eten voor velen tja,maar de weg waar we nu in gaan
is verre van vrijheden,privacy en nog mens mogen zijn.

The Matrix
11-09-2021, 08:50 door Anoniem
+1000
Vaak eens met je, The Matrix. Deze tijd is Apocalyptisch.
16-09-2021, 12:53 door Anoniem
Zielige mensen allemaal met hun complot theorietjes, je leeft een keer, geniet er dan van i.p.v alles als een probleem zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.