image

Data 106 miljoen internationale bezoekers Thailand gelekt via open database

dinsdag 21 september 2021, 13:20 door Redactie, 2 reacties

De privégegevens van meer dan 106 miljoen internationale bezoekers van Thailand was voor iedereen op internet via een open onbeveiligde database toegankelijk. Het gaat om namen, paspoortnummers, aankomstdatum, geslacht, visumtype, verblijfsstatus en aankomstkaartnummer die in de tweehonderd gigabyte grote Elasticsearch-database stonden.

Dit is zoekmachinesoftware voor het indexeren van allerlei soorten informatie. Het wordt onder andere ingezet voor het doorzoeken van websites, documenten en applicaties, maar is ook te gebruiken voor analytics, monitoring en data-analyse. De database was op 20 augustus door zoekmachine Censys geïndexeerd.

Drie dagen later ontdekte beveiligingsonderzoeker Bob Diachenko van Comparitech de database en waarschuwde de Thaise overheid. De database werd vervolgens beveiligd. Het ip-adres van de database is nog steeds openbaar, maar de database zelf is vervangen door een honeypot. Volgens de Thaise autoriteiten is de data niet door ongeautoriseerde partijen benaderd.

Reacties (2)
21-09-2021, 17:17 door Anoniem
van hoeveel jaar data stond hier in (dus per welke datum is de oudste data)?
21-09-2021, 17:44 door BerryVHouten
Door Anoniem: van hoeveel jaar data stond hier in (dus per welke datum is de oudste data)?
'An unsecured database containing international travel records dating back 10 years was left exposed on the web.'
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.