image

Tor Project brengt update met bugfixes uit voor Tor Browser 11

maandag 15 november 2021, 15:41 door Redactie, 4 reacties

Het Tor Project heeft een update voor Tor Browser 11 uitgebracht die verschillende bugs verhelpt. Tor Browser 11 werd vorige week gelanceerd en is voorzien van een geheel nieuwe gebruikersinterface. Ook foutmeldingen, bepaalde vensters en het connectiescherm hebben een opfrisbeurt gekregen.

Een van de nu verholpen bugs betreft aanbevelingen van Firefox die standaard stonden ingeschakeld, alsmede een probleem met het zoeken via de ingebouwde Blockchair-zoekmachine, een kapotte browser chrome bij het uitschakelen van de privémodus en wat andere zaken. De nieuwe Tor Browser-update bevat geen beveiligingsfixes. Updaten naar Tor Browser 11.0.1 kan via de automatische updatefunctie en TorProject.org.

Reacties (4)
15-11-2021, 16:45 door Anoniem
Blockchair?
15-11-2021, 17:06 door Anoniem
Het probleem met de zoekmachine was wel het minst erg. En privémodus uitschakelen doe je doorgaans tijdelijk bij hoogste uitzondering. De 'wat andere zaken' zoals het buiten werking zijn van extensies (zoals NoScript) was m.i. vele malen erger. En sommige anti-DDos scripts op sommige onion sites slikken (nog) geen Firefox 91.0.

Daarbij: "De nieuwe Tor Browser-update bevat geen beveiligingsfixes."

Ik zie nog geen enkel goede reden om afscheid te nemen van tbb 10.5.10. Ik wacht nog een paar dagen of langer op 11.0.2 oid en lees eerst de blogs wel.
15-11-2021, 18:45 door Anoniem
Door Anoniem: Blockchair?

Blockchair

https://blockchair.com
16-11-2021, 00:45 door Anoniem
Door Anoniem: Het probleem met de zoekmachine was wel het minst erg. En privémodus uitschakelen doe je doorgaans tijdelijk bij hoogste uitzondering. De 'wat andere zaken' zoals het buiten werking zijn van extensies (zoals NoScript) was m.i. vele malen erger. En sommige anti-DDos scripts op sommige onion sites slikken (nog) geen Firefox 91.0.

Daarbij: "De nieuwe Tor Browser-update bevat geen beveiligingsfixes."

Ik zie nog geen enkel goede reden om afscheid te nemen van tbb 10.5.10. Ik wacht nog een paar dagen of langer op 11.0.2 oid en lees eerst de blogs wel.
Toch uitgeprobeerd. Nog steeds bugs mbt extensies in ieder geval: Don't work. Waaronder dus NoScript. Wát een gepruts. De lay-out en en de Blockchair ($$ natuurlijk) hadden prio en security komt later wel? Onwerkbaar dus weer. Voor mij tenminste. Newbies kunnen dus aardig in de kijker lopen zonder iets te beseffen als hun 'safest' mode geactiveerd is.

Blij dat Tor Browser (10.5.10) hier in een container draait.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.