image

OM denkt dat aanbieder malafide webshops ruim 120.000 euro verdiende

maandag 29 november 2021, 15:32 door Redactie, 4 reacties

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 28-jarige man van het oplichten van ruim tweehonderd mensen door middel van malafide webshops. Daarmee zou de verdachte ruim 120.000 euro hebben verdiend. Via de in totaal twaalf webwinkels werden jassen, tassen en schoenen van topmerken aangeboden met kortingen van 70 procent. Slachtoffers kregen na betaling echter niets geleverd.

De verdachte, die meerdere keren in het televisieprogramma Opgelicht met zijn handelen werd geconfronteerd, kon vorig jaar juni worden aangehouden. Het is nog onduidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvindt. De rechter bepaalde vandaag dat er meer getuigen gehoord moeten worden. Volgens het OM kan dergelijke oplichting het vertrouwen in het online handelsverkeer ondermijnen en is het daarom van belang om dit soort zaken spoedig voor de rechter te brengen.

Wie online iets koopt wordt aangeraden om gegevens van de verkoper te controleren. Dit kan via de website van de politie. Zo kan er worden gezocht op rekeningnummer, e-mailadres, telefoonnummer en url van de webwinkel.

Reacties (4)
29-11-2021, 19:10 door Anoniem
Ha ha controle via de website van de politie.

Ik heb bijna een jaar geleden aangifte gedaan tegen een website, uit eindelijk NA tussenkomst van de politie mijn geld terug gekregen. Als ik nu op de site van de politie deze malafide website controleer:

Er zijn meldingen over deze verkoper!
30-11-2021, 10:06 door Anoniem
Door Anoniem: Ha ha controle via de website van de politie.

Ik heb bijna een jaar geleden aangifte gedaan tegen een website, uit eindelijk NA tussenkomst van de politie mijn geld terug gekregen. Als ik nu op de site van de politie deze malafide website controleer:

Er zijn meldingen over deze verkoper!

Dat is toch voldoende? Dan weet je dat er bij de politie iets gemeld is. Ik neem aan, dat dit bij de website van b.v. H&M niet zal staan. Zijn er meldingen over een verkoper, dan is het aan jou om te beslissen of je zaken ermee doet. De AVG verbiedt de politie om te antwoorden met "Meneer X of bedrijf Y zijn in het verleden door de rechter veroordeeld voor het plegen van fraude". Laat staan dat ze mogen melden dat een klant een klacht over het bedrijf heeft gedaan, die niet verder is onderzocht, omdat na tussenkomst de klant zijn geld heeft teruggekregen.
30-11-2021, 10:06 door Anoniem
Op FakeWebshops vind je een super handige actuele lijst van nep webshops + ervaringen van mensen die zijn opgelicht! Altijd eerst even checken voordat je bestelt bij een webshop waar je vraagtekens bij zet.

https://fakewebshops.com/
30-11-2021, 15:00 door Anoniem
Als je één keer de fout hebt gemaakt om te geloven dat het wel goed komt (met de levering OF de aangifte), controleer je daarna ELKE website of leverancier.
Het is (bijna) makkelijker om crimineel geld te verdienen dan om veilig te webwinkelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.