image

Systeem Braziliaanse overheid voor uitgifte coronabewijzen offline na inbraak

zondag 12 december 2021, 19:49 door Redactie, 2 reacties

Verschillende systemen die de Braziliaanse overheid gebruikt bij de aanpak van corona, waaronder het systeem voor de uitgifte van digitale vaccinatiebewijzen, gingen deze week offline na een inbraak. De aanvallers claimden dat ze terabytes aan interne data van het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid hadden gekopieerd en verwijderd. Het ministerie meldt vandaag dat alle coronabewijzen zijn hersteld en er geen informatie verloren is gegaan.

De aanval vond afgelopen vrijdag plaats en werd opgeëist door een groep die zich "Lapsus$ Group" noemt. Details ontbreken, maar door de aanval gingen verschillende systemen offline, waaronder het systeem van het nationale vaccinatieprogramma en het systeem gebruikt voor het uitgeven van digitale coronabewijzen. Persbureau Reuters meldt dat data in de Conecte SUS-app, die Brazilianen een digitaal vaccinatiebewijs biedt, was verdwenen.

Vandaag laat het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid weten dat alle coronabewijzen van Brazilianen zijn hersteld en er geen informatie verloren is gegaan. "Alle informatie is succesvol hersteld", aldus de verklaring. Het ministerie is nog wel bezig met het herstel van de systemen die worden gebruikt voor de registratie en uitgifte van vaccinatiebewijzen. Wanneer deze systemen weer operationeel zijn is onbekend.

Reacties (2)
13-12-2021, 02:59 door gradje71
De grote grap van dit geheel is dat het "gelukkig" overal gebeurt. Ook in Nederland. En het zal ook wel in de landen om ons heen gebeurd zijn. Maar dat dit gebeurt dat is natuurlijk wel heel erg. Waarom dit gebeurt? Ik weet het niet. Ik weet wel dat ze overal in de wereld naar elkaar aan het kijken zijn, maar ze vergeten daarbij te kijken naar wat er werkelijk gebeurt en ze verliezen de kijk naar de mensen toe. Ik bedoel, als jij jouw zaak moet gaan sluiten (voor de zoveelste keer) terwijl jij jouw ziel en zaligheid daarvoor hebt gewerkt, dat moet toch wel frictie opwekken zou ik zo zeggen. Datzelfde geldt als jouw data wordt gestolen, tja, dat kan ook niet zo goed zijn voor jezelf als iemand jouw identiteit zomaar kan overnemen. De overheden zijn op het verkeerde pad gezet, dat is helemaal duidelijk.
13-12-2021, 05:44 door Anoniem
Des te sneller naar post-covid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.