image

Rechtszaak tegen Amazon over coronacontroles mag doorgaan in VS

dinsdag 4 januari 2022, 11:39 door Redactie, 3 reacties

Een rechtszaak tegen Amazon over het illegaal verzamelen van biometrische gegevens als onderdeel van coronacontroles mag doorgaan, zo heeft een Amerikaanse rechter geoordeeld. Amazon had de rechter gevraagd om de rechtszaak te verwerpen, meldt persbureau Reuters.

Volgens de aanklager heeft Amazon bij coronacontroles van personeel zonder toestemming gezichtsscans gemaakt en deze data bewaard en met andere partijen gedeeld, waarmee het bedrijf de privacywetgeving van de Amerikaanse staat Illinois heeft overtreden. Deze wet verbiedt het zonder toestemming opslaan van biometrische gegevens van mensen. Ook was er geen dataretentiebeleid, claimt de klager.

Amazon stelde dat het alleen warmtecamera's gebruikte om de lichaamstemperatuur van werknemers te meten en dat er geen sprake is van gegevens die onder de privacywet vallen. Daarom zou de rechtszaak moeten worden verworpen. Daar was de rechter het niet mee eens, die stelde dat er wel sprake was van het "bezit" en "verzamelen" van biometrische data zoals de wet omschrijft. De rechtszaak kan dan ook doorgang vinden.

Image

Reacties (3)
04-01-2022, 14:01 door Anoniem
Niemand mag de pandemie-bestrijding een strobreed in de weg zitten.
04-01-2022, 15:17 door Anoniem
Door Anoniem: Niemand mag de pandemie-bestrijding een strobreed in de weg zitten.
Als je het goed leest gaat het niet over het in de weg zitten van pandemie-bestrijding. Maar om het verzamelen van informatie wat niet de bedoeling is en deze delen met derden.
04-01-2022, 15:56 door spatieman
Door Anoniem: Niemand mag de pandemie-bestrijding een strobreed in de weg zitten.

heeft daar weinig mee te maken.
er werden ongevraagd gegevens verzameld en gedeelt (verkocht denk ik eerder) met andere.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.