image

Google verliest beroep tegen Europese antitrustboete van ruim 4 miljard euro

woensdag 14 september 2022, 14:35 door Redactie, 4 reacties

Google heeft vier jaar geleden terecht een boete van ruim vier miljard euro van de Europese Commissie gekregen voor de manier waarop het beperkingen aan fabrikanten van Androidtelefoons en telecomproviders oplegde. Zo heeft het Gerecht van de Europese Unie vandaag geoordeeld. Het Gerecht besloot de boete wel iets te verlagen, van 4,34 miljard euro naar 4,125 miljard euro.

Om Android op telefoons te mogen installeren stelde Google allerlei eisen aan fabrikanten, waarbij Google als standaard zoekmachine en Chrome als standaard browser moesten worden ingesteld om van de Google Play Store gebruik te mogen maken. Ook stelde Google eisen aan de gebruikte Androidversie en het installeren van concurrerende zoekmachines.

Volgens het Gerecht gaat het hier om onrechtmatige beperkingen waarmee Google de dominante positie van de eigen zoekmachine wilde consolideren. Vanwege de duur van de overtreding en ernst ervan, vindt het Gerecht een boete van 4,125 miljard euro gepast. Google kan nog tegen de uitspraak in beroep gaan (pdf).

Reacties (4)
14-09-2022, 14:43 door Anoniem
He he, meer graag van dit soort zaken
14-09-2022, 15:28 door Anoniem
Dat moet wel pijn doen, eindelijk een normale boete, geen miljoentje, nee gelijk 4000 miljoen.
14-09-2022, 20:58 door Anoniem
Zoals gebruikelijk... Weer 2 nullen te weinig.
15-09-2022, 11:55 door Anoniem
Door Anoniem: Zoals gebruikelijk... Weer 2 nullen te weinig.
Ik denk niet dat 400 miljard realistisch is.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.