image

Europol pleit voor vroege aanwezigheid van politie in het metaverse

vrijdag 21 oktober 2022, 12:25 door Redactie, 8 reacties

De politie moet ook in het metaverse aanwezig zijn en surveilleren, zo vindt Europol. Aangezien opsporingsdiensten en politie vaak achterlopen met het anticiperen op nieuwe technologische ontwikkelingen en de manier waarop criminelen hier misbruik van maken, moet er zo snel mogelijk met de voorbereidingen op de komst van het metaverse worden gestart. Dat stelt Europol in een nieuw document.

Het metaverse wordt weleens de volgende versie van het internet genoemd. Volgens Europol zal misdaad ook binnen het metaverse plaatsvinden, maar zal de aard van deze nieuwe omgeving het lastiger voor politie maken om haar werkzaamheden uit te voeren. Het is daarom belangrijk hierop voorbereid te zijn. Niet alleen opsporingsdiensten lopen vaak achter de nieuwste ontwikkelingen aan, ook wetgeving is hier niet op voorbereid, aldus de Europese opsporingsdienst.

"Huidige wetgeving schiet al tekort voor de hedendaagse cybercrime en online interacties. Met nieuwe ervaringen en mogelijkheden in het metaverse zal wetgeving nog ontoereikender zijn", zo laat het rapport weten. "Het zal daarom belangrijk zijn om het bewustzijn over deze problemen en de tools die opsporingsdiensten nodig hebben voor het uitvoeren van hun taken in deze nieuwe virtuele werelden bij onze beleidsmakers te vergroten."

Europol roept opsporingsdiensten ook op om de ontwikkelingen van het metaverse in de gaten te houden en nu al ervaring op te doen met het surveilleren in vroege versies van het metaverse. Op deze manier blijven politieorganisaties op de hoogte van het onderwerp en kunnen ze ontwikkelingen nauwkeuriger beoordelen en op opkomende dreigingen reageren.

Verder stelt Europol dat het belangrijk is dat opsporingsdiensten "in gesprek blijven" met de bedrijven die de metaverse-platforms ontwikkelen, om zo voor een veilige plek te zorgen en wetgeving hierop aan te passen. "Het is belangrijk dat politie anticipeert op veranderingen in de werkelijkheid waar ze voor bescherming moeten zorgen", aldus Europol-directeur Catherine De Bolle.

Image

Reacties (8)
21-10-2022, 12:55 door Anoniem
Aangezien alleen Mark Zuckerberg gelooft in de Metaverse en die er miljarden tegenaan gooit om het succesvol te maken, vraag ik me wel af hoeveel daarvan naar Europol-directeur Catherine De Bolle gaat.

Dat ze sneller moeten reageren op een veranderende wereld begrijp ik, maar dit gaat wel heel snel.
21-10-2022, 12:58 door Anoniem
Ik pleit voor helemaal geen aanwezigheid in de metaverse.
21-10-2022, 13:02 door Anoniem
Want ook daar met je natuurlijk zo veel mogelijk in de gaten gehouden worden. Naar Chinees voorbeeld.
21-10-2022, 16:18 door Anoniem
1995-2004 Het internet zoals we het kenden.

2005-2022 een vorm van internet waar we liever steeds minder gebruik van willen
maken.

The Matrix
21-10-2022, 17:28 door Anoniem
Betere titel: Stasi2.0 wil alles over je weten.
21-10-2022, 18:31 door Anoniem
Het Systeem van het Beest uit de Apocalypse naakt nu echt.
Zorg dat je aan de goede kant komt te staan.

Karma is a bitch en al het slechte, door jou veroorzaakt, zul je beleven, zoals je het anderen hebt laten wedervaren.
Of je daar nu 60.000 jaar over moet doen of niet, dat maakt niet uit. Je zult de lusten en de lasten moeten dragen.
Delg je slechte karma uit en begin er hier nu al mee. Elke dag gewacht is er een te veel.

#obserwator
22-10-2022, 11:11 door Anoniem
Ga eens boeven vangen ipv de hele dag in deze armzalige second life kloon rond te klooien.
24-10-2022, 11:27 door Ongemodereerd
Patrolling the streets? Serieus?

Hebben ze wel een realistisch beeld van wat de metaverse is?

Als ze al een rol willen spelen met het tegengaan van illegale activiteiten in een metaverse dan is het gewoon weer ouderwetse tapmethodes en serververbindingen registreren
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.