image

Thunderbird volgend jaar zomer beschikbaar als e-mailclient voor Android

maandag 28 november 2022, 18:26 door Redactie, 2 reacties

Thunderbird komt volgend jaar zomer ook beschikbaar als e-mailclient voor Android, zo hebben de ontwikkelaars laten weten. Zoals eerder al bekend werd gaat het niet om een compleet nieuwe app, maar wordt de K-9 Mail-app als basis gebruikt. Thunderbird is al jaren beschikbaar voor desktops, maar een mobiele versie ontbrak, ook al was dit iets waar gebruikers al lang om vragen.

K-9 Mail is in meerdere appstores beschikbaar en telt alleen in de Google Play Store meer dan vijf miljoen downloads. De hoofdontwikkelaar van de e-mailclient, Christian Ketterer, is inmiddels al onderdeel van het Thunderbird-ontwikkelteam geworden. Binnenkort verschijnt er een nieuwe versie van K-9 Mail waarin de vormgeving van het berichtenvenster is aangepast.

Op dit moment zien K-9 en Thunderbird er zeer verschillend uit, maar het is de bedoeling dat K-9 de komende maanden steeds meer in Thunderbird verandert. De uiteindelijke transitie naar "Thunderbird mobile" moet in de zomer van 2023 plaatsvinden.

Reacties (2)
29-11-2022, 10:42 door johanw - Bijgewerkt: 29-11-2022, 10:42
Eerst zien of ze het verbeteren. Gelukkig zit er in email weinig verandering, nu ze oauth hebben ingebouwd in K9 kan de bestaande versie wel weer even vooruit.
29-11-2022, 20:18 door Anoniem
Zat laatst al te zoeken of er een Thunderbird mail-app was voor Android en was geheel verbaast dat dit niet het geval is. Mooie uitbreiding van hun bekende- en betrouwbare naam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.