image

Google Chrome stopt morgen ondersteuning van Windows 7 en 8.1

dinsdag 31 januari 2023, 16:31 door Redactie, 10 reacties

Google Chrome stopt morgen de ondersteuning van Windows 7 en Windows 8.1. Het techbedrijf zal versie 110 van de browser onder een klein percentage van de gebruikers uitrollen, waarna overige gebruikers de versie een week later op 7 februari zullen ontvangen. Ook browserleverancier Opera heeft het einde van de support van de tweede Windowsversies aangekondigd.

Google zal Chrome voor Windows met de lancering van versie 110 alleen nog op Windows 10 en nieuwer ondersteunen. Microsoft stopte zelf eerder deze maand de support van Windows 7 Extended Security Update (ESU) en Windows 8.1. Google en Opera stellen dat oudere Chrome-versies blijven werken, maar er geen nieuwe updates voor gebruikers van deze besturingssystemen zullen verschijnen.

Chrome kent verschillende versies, zoals canary, beta en stable, die respectievelijk voor ontwikkelaars, testers en eindgebruikers zijn bedoeld. Vanaf Chrome 110 wordt er ook gewerkt met een "early stable" versie. Het gaat om de stabiele versie die een week eerder onder een klein percentage van de gebruikers wordt uitgerold, waarbij de rest een week later volgt. Op deze manier hoopt Google problemen in een vroeg stadium te herkennen voordat de browser onder alle gebruikers is verspreid.

Reacties (10)
31-01-2023, 18:02 door johanw - Bijgewerkt: 31-01-2023, 18:02
Goed voor het marktaandeel van Firefox. Mensen die nog windows 7 draaien doen dat gewoonlijk bewust omdat ze niet kunnen of willen overstappen.
31-01-2023, 20:38 door Anoniem
Zoveel mogelijk open software blijven draaien als LibreOffice, Ungoogled Chrome etc. Voor Firefox zijn er ook nog open software vorkjes.

#obserwator
31-01-2023, 21:05 door Anoniem
Door johanw: Goed voor het marktaandeel van Firefox. Mensen die nog windows 7 draaien doen dat gewoonlijk bewust omdat ze niet kunnen of willen overstappen.

Die doen het vaak ONbewust omdat ze de mogelijke gevolgen van niet updaten niet kennen.
Omdat de automatische update functie is uitgeschakeld en ze nooit kijken.
Uit mijn dagelijkse bezigheden 2x meegemaakt.
31-01-2023, 21:42 door Anoniem
Kun je niks van zeggen want gratis download dus dat is een (overigens wederzijdse) overeenkomst om niet. Terwijl het wel een wereldwijd beter afluistersysteem is dan pegasus.

In de wet, en ook het overeenkomstenrecht, is het van belang dat er voor betaald is. Al is het maar een cent.

De wet moet er dus eens opkomen dat als je, ook met eigen instemming, privegegevens levert er feitelijk ook sprake is van een overeenkomst waar een betaling aan ten grondslag ligt. Al wordt die privacy maar gewaardeerd op een cent. Want dan kan een leverancier ook niet zomaar meer zeggen dat ze ergens mee gaan stoppen. Vooralsnog is het juridisch pas als je ergens voor betaald hebt, je op je poot kan spelen. Als je echter ziet wat een (beurs)waarde al die privegegevens hebben, dan klopt er ergens iets niet meer goed in de boekhouding.
01-02-2023, 07:30 door Anoniem
Chrome op Windows Server 2012R2 dan helaas ook, terwijl Microsoft die nog ondersteunt tot oktober dit jaar.
01-02-2023, 08:05 door Anoniem
Mensen die op verouderde en kwetsbare software blijven leunen die hoeven toch ook geen browser te hebben die bijgewerkt wordt? Dus ik zie het probleem niet echt...
01-02-2023, 20:43 door Anoniem
Door Anoniem: Mensen die op verouderde en kwetsbare software blijven leunen die hoeven toch ook geen browser te hebben die bijgewerkt wordt? Dus ik zie het probleem niet echt...
Nu overschat jij duidelijk de kwaliteit van windows10/11 en de kapitalistische ingebouwde beperkingen om niet op oude hardware te kunnen draaien! Wel eens van duurzaamheid gehoord?
02-02-2023, 21:12 door Anoniem
Niemand dan die overstapt op een Linux distro?
Fedora bijvoorbeeld.
Hoef je niet langer mee in de race van consumeerderen in plaats van consuminderen.
05-02-2023, 16:54 door Anoniem
Door Anoniem: Niemand dan die overstapt op een Linux distro?
Fedora bijvoorbeeld.
Hoef je niet langer mee in de race van consumeerderen in plaats van consuminderen.
Mensen willen graag werken en niet van alles moeten uitzoeken.
06-02-2023, 10:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Niemand dan die overstapt op een Linux distro?
Fedora bijvoorbeeld.
Hoef je niet langer mee in de race van consumeerderen in plaats van consuminderen.
Mensen willen graag werken en niet van alles moeten uitzoeken.
Juist onder windows moet je alles uitzoeken en kan je niet werken (ransomware)! Tijden zijn veranderd waarin sommigen hier een vendor lock promoten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.