image

Senatoren VS komen met nieuw wetsvoorstel om TikTok te kunnen verbieden

dinsdag 7 maart 2023, 13:13 door Redactie, 3 reacties

Twee Amerikaanse senatoren komen vandaag met een nieuw wetsvoorstel waardoor de president de bevoegdheid krijgt om TikTok en andere buitenlandse technologie die een bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS vormt te verbieden. Vorige week werd een soortgelijk voorstel al door een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden aangenomen, waardoor het Huis van Afgevaardigden er nu over zal stemmen.

Het nieuwe wetsvoorstel is afkomstig van een Democratische en Republikeinse senator. "Als het om buitenlandse technologie gaat die de Verenigde Staten binnenkomt, hebben we een systematische benadering nodig om ervoor te zorgen dat we het kunnen verbieden wanneer nodig", aldus senator Mark Warner, die het voorstel samen met senator John Thune vandaag zal presenteren.

Warner stelt dat TikTok één van de mogelijk doelwitten van het wetsvoorstel is. "Ze nemen data van Amerikanen en houden dat niet veilig", laat de senator tegenover Fox News weten. "Maar wat me meer met TikTok zorgen baart is dat het een propagandatool kan zijn. De video's die je dan te zien krijgt promoten ideologische zaken." De inhoud van het wetsvoorstel moet nog bekend worden, maar Warner maakte eerder al duidelijk dat het voor allerlei buitenlandse technologie is te gebruiken.

Reacties (3)
08-03-2023, 09:16 door Anoniem
We zijn met z'n allen een beetje reageermoe aan het worden en laten dit soort nieuwtjes (ach, laat maar) voorbij schieten!

Tiktok verbieden want China gevaar,
maar voor meta en alpabet is 't ok om wereldwijd iedereen te profileren, de vangst aan persoonlijke data al-dan-niet live door te verkopen aan reclamegierboeren om gepersonaliseerde reclames voor te schotelen.
Gepersonaliseerde reclames die tot stand komen door psychologische algoritmes op de geprofileerde data los te laten om het meest manipulerende effect te genereren en 'het slacht-offer' daarmee (dubbel te naaien om) tot kopen-kopen-kopen aan te zetten.
Maar da's blijkbaar minder erg en behoeft geen aanpak.
Yeah voor kapitalisme, Neayh voor China, zij mogen niet meedoen want uhhh...
China gevaarlijk, communistisch, geen mensenrechten,
maar wel alle made-in-china spullen (bij alibaba enzo) willen goed/kopen.
En meta/alphabet 'schijnt' niet gevaarlijk, communistisch te zijn , hebben blijkbaar wel schijt aan mensenrechten, maar da's niet zo errug, toch
16-03-2023, 11:24 door Anoniem
De Amerikaanse regering eist dat de Chinese eigenaren van de populaire app TikTok hun belangen verkopen, anders volgt er mogelijk een verbod op de app. Dit meldt The Wall Street Journal. Als het bericht klopt, betekent dat een verharding van de Amerikaanse aanpak van TikTok. TikTok is momenteel in handen van het Chinese bedrijf ByteDance.

https://nos.nl/artikel/2467681-vs-dreigt-met-tiktok-verbod-als-chinese-eigenaren-belangen-niet-verkopen
16-03-2023, 18:55 door Anoniem
Ook het Verenigd Koninkrijk gaat TikTok verbieden op de telefoons en apparaten van ministers en rijksambtenaren. Het land volgt hiermee de Verenigde Staten, Canada, België en de Europese Unie. Het verbod gaat per direct in.

https://nos.nl/artikel/2467723-tiktok-nu-ook-taboe-voor-ministers-en-rijksambtenaren-in-vk
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.