image

Firefox voor Android passeert duizend extensies: adblockers populairst

vrijdag 3 mei 2024, 09:47 door Redactie, 0 reacties

Gebruikers van Firefox voor Android konden lange tijd uit slechts een tiental extensies kiezen, maar de afgelopen maanden zijn er meer dan duizend extensies voor de mobiele browser beschikbaar komen. Vooral adblockers zijn populair. Vorig jaar kondigde Mozilla aan dat het bezig was met de infrastructuur om een groot aantal extensies via addons.mozilla.org voor Androidgebruikers aan te bieden.

Het nieuw "open ecosysteem van extensies" telt inmiddels 1008 extensies. Mozilla dankt daarvoor de extensie-ontwikkelaars die hiervoor hun extensies aan de mobiele browser aanpasten. Als er naar de top 10 van populairste extensies beschikbaar voor de Androidversie van Firefox wordt gekeken gaat het in zes gevallen om een adblocker. Verder staat ook wachtwoordmanager Bitwarden in dit rijtje, alsmede een extensie voor het vertalen van websites, een dark mode-extensie en userscript manager Tampermonkey.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.