image

IT infrastructuur VS kwetsbaar voor terroristische aanvallen

woensdag 17 augustus 2005, 11:42 door Redactie, 1 reacties

De Verenigde Staten heeft te maken met een "cyber security crisis", zo hebben experts tijdens een Capitol Hill briefing laten weten. De IT infrastructuur van de VS zou zeer kwetsbaar zijn voor terroristische en criminele aanvallen, en de overheid moet haar aanpak van cyber security dan ook fundamenteel verbeteren.

Judy Biggert, een van de sprekers tijdens het debat, liet weten dat de kans op een aanval tegen de Verenigde Staten via cyberspace na 11 september enorm is toegenomen. De schaal en omvang van de chaos die door cyberoorlogsvoering of een terroristische aanval kan ontstaan is bijna onmeetbaar, aldus Biggert.

Ook een van de top wetenschappers van Akamai Technologies bevestigde dat de IT infrastructuur kwetsbaar is voor aanvallen van kwaadwillenden. "De problemen met kwetsbare software en makkelijke toegang op afstand worden vergroot door een gebrek aan security in de standaard netwerk protocollen. Kwaadaardige activiteiten zoals DDoS-aanvallen, cyberafpersing en identiteitsdiefstal kunnen op een grote schaal ernstige persoonlijke en economische gevolgen hebben"

Als oplossing wordt dan ook aangeraden om het budget voor onderzoek naar cyber security te vergroten, waardoor er meer experts zullen komen en de volledige potentie van het internet benut kan worden.

Reacties (1)
17-08-2005, 12:39 door Anoniem
tsss... als ze al niet eens de windows pcees op Capitol Hill
patchen...
http://www.security.nl/article/11513/1/CNN%2C_ABC_en_New_York_Times_getroffen_door_MS05-039_worm.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.