image

Tiener leidt groep Chinese hacksters

maandag 2 juni 2008, 12:39 door Redactie, 3 reacties

De wereld van Chinese hackers wordt voornamelijk door mannen gedomineerd, toch zijn er ook tal van meisjes en vrouwen die zich met hacking bezighouden. Hun technische vaardigheden worden vaak door de mannelijke hackers als inferieur beschouwd, dat maakt het enthousiasme niet minder. De 'Six Golden Flowers' was de eerste vrouwelijke hackersgroep in China, maar zijn inmiddels weer uit elkaar. Dat er in het land voldoende vrouwelijke hackers rondlopen blijkt wel uit een nieuwe groep die is verschenen en geleid wordt door de 19-jarige Xiao Tian.

Het CN Girl Security Team heeft inmiddels meer dan 2200 leden en bespreken op hun forum allerlei onderwerpen zoals cross-site scripting, ARP spoofing en SQL-injectie, zo laat Scott Henderson van The Dark Visitor weten.

Volgens beveiligingsonderzoeker Dancho Danchev is er een onderscheid tussen de Chinese hackers die CNN aanvielen en deze groep van vrouwelijke scriptkiddies. Dat neemt niet weg dat deze categorie scriptkiddies een groot gevaar kan zijn als ze voldoende gemotiveerd en gecoördineerd worden. Danchev vraagt zichzelf af of er ooit een cyberoorlog tussen de verschillende sexen zal plaatsvinden.

Reacties (3)
02-06-2008, 15:34 door e.r.
In de wereld van bitten en bytes zal er geen verschil zijn van sexen.
Wel zal je dat waarschijnlijk kunnen opmerken aan de manier van werken.
02-06-2008, 22:40 door Anoniem
Maakt lekker uit dat ze chinees zijn?

Er zijn wel opvallend veel negatieve berichten over China en
hackers de laatste tijd.
02-06-2008, 23:47 door Anoniem
C&A en H&M zullen moeten oppassen ... volgende keer als één van hun
collecties weer een achterste te veel buiten proportie laten lijken kunnen we
zich voorbereiden op een DDOS :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.