image

Pentagon overweegt aanvallen in cyberspace

maandag 8 september 2008, 15:34 door Redactie, 8 reacties

Binnen het Pentagon ligt de nadruk nog op het afslaan van cyberaanvallen, maar er is een debat gaande of de Amerikanen niet in staat moeten zijn om landen in cyberspace aan te vallen. De opvatting breekt met het idee dat het internet een medium voor communicatie en commercie is. Het nieuwe National Military Strategy for Cyberspace Operations, dat eerder dit jaar aan het publiek werd onthuld, zoekt nu de aanval. Zeker na de elektronische aanval van Russische hackers op Georgische websites, heeft het Pentagon haast om een positie over cyber warfare in te nemen.

"Als we in de toekomst kijken, zal "cyber" een belangrijk deel van onze oorlogstactieken, technieken en procedures worden," aldus Michael Wynne, voormalig Luchtmacht secretaris. Wynne werkte aan een plan om de VS meer mogelijkheden binnen cyberspace te geven, maar werd na problemen met de procedures van kernwapens in april ontslagen. Zijn opvolgers hebben het plan nu opgepakt. De discussie die nu loopt gaat niet alleen over het soort cyberaanvallen, ook het verantwoordelijke legeronderdeel is reden tot debat.

"Als het leger straks geavanceerde cyberoorlogsvoering methoden kan ontwikkelen, zou de VS in staat zijn om een doelwit met een luchtaanval aan te vallen en tegelijkertijd een elektronische aanval uit te voeren om de verdediging uit te schakelen of misinformatie te verspreiden," gaat Wynne verder. Het trainen van "cybersoldaten" is een lastig probleem dat veel tijd kost. Binnen het Pentagon zijn dan ook veel functionarissen van mening dat dit soort experts bij de NSA moeten blijven.

Reacties (8)
08-09-2008, 16:00 door Anoniem
Hoe zit dit in NL? Heb jaren geleden wel eens iets geruchten gehoord over de oprichting van een soortgelijk onderdeel (offensief en defensief) maar er nooit meer iets over kunnen vinden.
08-09-2008, 19:36 door Anoniem
"misinformatie te verspreiden", ik zie niet veel anders, onder het mom van 'veiligheid' (in de breedste zin des woord) worden er allerlei maatregelen verkocht die maar op 1 ding neerkomen; lekker incasseren.
Of het nu gaat over verkeersdrempels (50% meer brandstof verbruik), milieu (auto gebruik terugdringen, een ritje dat mij verleden jaar 10 minuten koste doe ik nu bijna 30 min. over en ik moet toch echt naar 'de baas') of terrorisme....... (zucht!!!)
De overheid is tegenwoordig meer geïnteresseerd in 'slimme' (lees achterbakse) methode/systemen dan in mensen, die komen pas om de hoek kijken als methode om.... flink te incasseren.
Promoten van diesel met de daarbij behorende extreme vervuiling (ook al dump je de katalysator later in het gebruikelijke Afrika) levert nu al vele malen hogere kanker percentages op, dit wordt natuurlijk nooit officieel bevestigd maar als je hond b.v. lymfe kanker oploopt durft de behandelende expert(s) wel gewoon te zeggen wat de oorzaak is.... uitlaatgassen! (neerslaan van zware metalen in de omgeving van autowegen).

"So long as the rulers are comfortable, what reason have they to improve the lot of their serfs?"- Bertrand Russell, 1952 (p61)

“In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine and the like would fit the bill” – Alexander King and Bertrand Schneider, The First Global Revolution, A Report by the Council of The Club of Rome (1991).

Indeed the biggest/best propaganda in our corporate Western media is that "There Is No Government Propaganda."

"The Central Intelligence Agency owns everyone of any significance in the major media." ~ William Colby, Former Director, CIA

"The most terrifying words in the English language are:
'I'm from the government and I'm here to help.'" Ronald Reagen

etc. etc. etc.
08-09-2008, 20:25 door Anoniem
of misinformatie te verspreiden
doen ze al jarenlang...
08-09-2008, 21:52 door Anoniem
@Anoniem,19:36
Niet bepaald on-topic. Ik wordt altijd erg moe van die figuren die een mogelijk goede inhoudelijke discussie smoren door nog meer zaken aan te voeren die niks met de discussie te maken hebben.

On-topic: het idee is niet zo gek. Leg infrastruktuur plat: energiecentrales, overheids(informatie)systemen, (burger)communicatie systemen en je kan een land al behoorlijk ontwrichten.
09-09-2008, 10:42 door spatieman
Ze Ddos'n de feind zoveel als ze maar willen.
Als ik maar geen LAG krijg tijdens het online gamen.
09-09-2008, 10:51 door Anoniem
Phoe phoe dat zijn nog eens zinvolle, inhoudelijke discussie On-topic reacties..... ;)

Back On-Topic! -> Ik geloof dat misinformatie ook een aanval is en dat die zich helaas niet alleen beperkt tot Cyberspace.... dus mogen we nu wel een echte discussie gaan voeren of is dat nog steeds te vermoeiend voor deze 'agent-provocateur' ?!
09-09-2008, 12:04 door Anoniem
ik wil hier wel een afstudeeropdracht over doen. maar weet iemand welke bedrijven hier zich mee bezig houden?
09-09-2008, 18:54 door Anoniem
een besmetting via XP/Vista en 90 % van de planeet ligt plat ... gevaarlijke situatie lijkt me!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.