image

Ledenbestand Britse Nationalistische Partij gelekt

woensdag 19 november 2008, 11:59 door Redactie, 4 reacties

Adresgegevens, telefoonnummers en e-mailadressen van meer dan 10.000 leden van de rechtsextremistische British National Party (BNP) zijn op het internet gelekt. Veel leden hadden ook hun werk en hobby's vermeld. Ook stonden tal van kinderen op de lijst, aangezien de BNP gezinsabonnementen biedt. Het lekken van de lijst kan vervelende gevolgen hebben, aangezien ook militairen en politieagenten lid waren, iets wat verboden is. Volgens de BNP is de lijst door een voormalige werknemer gelekt, de informatie zou normaal namelijk versleuteld zijn. De partij is inmiddels druk bezig om providers de lijsten van het web te laten verwijderen, iets wat een kansloze bedoeling lijkt te worden.

Reacties (4)
19-11-2008, 12:03 door spatieman
zijn we niet anders gewend van de UK dat er dergelijke dingen gewoon op straat komen te liggen..
19-11-2008, 13:36 door Anoniem
Voor alles is een markt!
19-11-2008, 15:07 door Anoniem
Had dit gisteren al gelezen op Wikileaks ja.
19-11-2008, 16:42 door prikkebeen
Door spatiemanzijn we niet anders gewend van de UK dat er dergelijke dingen gewoon op straat komen te liggen..

Ik vind het wel vreemd dat het altijd de Engelsen zijn. Zijn ze daar nou gewoon zo slordig of is er een achterliggende gedachte?
In het bespioneren van de bevolking zijn ze wel zorgvuldig. Denk b.v. aan de 'blaffende' camera's.

De Nederlandse regering wil ook het liefst alles in grote databases stoppen, evenals veel bedrijven. Voor mij mag er een wet komen die het verplicht om alle gegevensdragers waar persoonsgegevens op staan met encryptie uit te rusten. Zo blijft de schade nog een beetje beperkt als er iets op straat komt te liggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.