image

FBI heeft grote plannen voor mobiele vingerafdrukscanner

zondag 23 november 2008, 11:31 door Redactie, 9 reacties

De Amerikaanse troepen in Irak gebruiken een mobiele vingerafdrukscanner om terroristen mee te vangen en dat is slechts het begin. Het "Quick Capture" systeem bestaat uit een laptop, vingerafdrukscanner en een satellietverbinding, zodat soldaten de afgenomen vingerafdrukken met die van de FBI database kunnen vergelijken. Naast de FBI database met z'n 62 miljoen gegevens (waarvan 77.000 van bekende / vermoedelijke terroristen), kijkt men ook in het Automated Biometric Identification System van het Ministerie van Defensie.

Inmiddels heeft men zesduizend vingerafdrukken genomen en zo'n 1300 terroristen of verdachte terroristen geïdentificeerd. Door de satellietverbinding kan men overal afdrukken nemen en vergelijken. Volgens de opsporingsdienst is dit slechts het begin. Toekomstige modellen zullen lichter zijn en ook de iris, palm en het gezicht kunnen vastleggen.

Reacties (9)
23-11-2008, 12:38 door Anoniem
Eindelijk, op weg naar een echt veilige wereld.
23-11-2008, 13:30 door Anoniem
De Amerikaanse troepen in Irak gebruiken een mobiele vingerafdrukscanner om terroristen mee te vangen en dat is slechts het begin.

De vingerafdrukscanner kan ook gebruikt worden als vervoermiddel, bar en partner.
23-11-2008, 13:37 door Anoniem
En al die opgenomen profielen worden natuurlijk ook weer aan die database toegevoegd, zodat het aantal false positives straks de pan uit gaat rijzewn. Nederland zal wel niet lang achterblijven, straks bij de [s]razzia[/s]verkeerscontrole behalve blazen ook scannen.
23-11-2008, 13:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-11-2008, 14:40 door spatieman
ik verwacht dat dit ook dadelijk bij iedere burger wordt toegepast.
WERELDWIJD wel te verstaan.
nieuwe president, nieuwe furher regels..
23-11-2008, 15:47 door cyberpunk
Nu nog afwachten hoe lang het zal duren voordat iemand dat systeem kraakt...
23-11-2008, 17:12 door Anoniem
ik meende mij toch heel erg zeker te herinneren dat deze scans niet opgeslagen zouden worden...
hoe kan men ze dan met elkaar vergelijken?

ach, net als de britse databases niet gedeelt zouden worden met het buitenland, en dat er heel erg zeker geen centrale opslag zou komen, allebei inmiddels achterhaald...

en dat zal met dit systeem ook wel zo zijn, zowieso vraag ik mij af, als er niets opgeslagen word, hoe kan het dan dat de database wel steeds groter word? we worden genaaid :P
23-11-2008, 17:17 door Anoniem
verkondiging naar de media/publiek: we kunnen hiermee mogelijke terroristen opsporen en dus uw leven veiliger maken
feitelijke procedure: on-the-road kunnen afnemen van alle vingerafdrukken die maar interessant lijken, vingerafdrukken niet alleen verwerken ter controle maar ook verdere uitbreiding van de databases van de Amerikaanse overheid. Kennis is macht. kennis krijgt men door vrijheid die militairen zich toe eigenen ten opzichten van burgers.
Niet gezegd dat het systeem niet werkt voor het publiek verkondigde doel: het is en blijft meer dan dubieus om dit soort toepassingen te gebruiken in andermans landen en met burgers waar je niets over te zeggen hebt.
23-11-2008, 19:33 door Anoniem
Ben benieuwd wanneer de eerste gestolen wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.