image

Obama ontvangt strijdplan tegen hackers

woensdag 10 december 2008, 11:51 door Redactie, 5 reacties

De Verenigde Staten verliezen de cyberoorlog en daarom moet het Witte Huis zo snel als mogelijk de bestrijding van hackers op zich nemen, zo stelt het rapport "Securing Cyberspace for the 44th Presidency". Het 90 pagina's tellende rapport is afkomstig van de denktank Center for Strategic & International Studies (CSIS) en benadrukt dat cyberaanvallen de nationale veiligheid in gevaar kunnen brengen. Daarom komt het CSIS met een aantal aanbevelingen. Eén van de meest opmerkelijke adviezen is dat de verantwoordelijkheid voor de internetveiligheid direct bij het Witte Huis moet komen te liggen, in plaats van het Ministerie van Homeland Security dat nu verantwoordelijk is. De toekomstige Obama regering krijgt van het CSIS echter geen carte blanche. "Beslissingen en acties moeten zowel de privacy als burgerrechten respecteren."

Wetgeving
De denktank wil verder de huidige wetgeving voor cyberspace aanpassen, aangezien die al tientallen jaren oud is en dateert uit een tijd toen de wereld nog "minder verbonden" was. Net als in McAfee's rapport van gisteren, adviseert het CSIS de overheid om alleen maar veilige producten te kopen en af te dwingen bij leveranciers. Hierdoor zullen uiteindelijk ook consumenten van een veiligere omgeving profiteren, aangezien veel van de producten op de consumentenmarkt verschijnen.

Een ander punt dat Obama volgens het CSIS moet doorvoeren is de regulering van het internet. "Vrijwillige actie is niet voldoende", aldus de denktank. Het wil dat er afspraken komen welke diensten in het geval van een cyberaanval operationeel blijven. Om de verdediging verder tegen hackers te verbeteren, speelt authenticatie van "digitale identiteiten" een belangrijke rol. "Als privacy en burgerrechten beschermd blijven, kunnen de VS sterke authenticatie voor toegang tot de kritieke infrastructuur afdwingen." Met name Amerikaanse IT'ers krijgen het advies om het rapport te lezen, aangezien het gevolgen voor hun werk kan hebben.

Reacties (5)
10-12-2008, 12:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-12-2008, 12:21 door Anoniem
Door Iceyoung...Kom dan met concrete plannen en stappen en toets die aan haalbaarheid (door mensen die er verstand van hebben)...

Dat is slechts een klein onderdeel van het probleem. Het werkelijke probleem (en wat je ook nooit zult oplossen) is dat niet alle mensen dezelfde motieven hebben. Als een groep van "wijze mannen" iets bedenkt en invoert waarmee een bepaalde vorm van security bereikt zou moeten worden, zijn er altijd genoeg andere individuen (en soms idd ook zelfs organisaties) die dit zullen proberen te omzeilen of te saboteren. Perfect security bestaat niet. Niets doen is geen oplossing, maar om te denken dat met een bepaalde wil en juiste mensen en funding de "cyberoorlog" gewonnen kan worden is natuurlijk een illusie.

Groeten,
Hopsa
10-12-2008, 12:24 door Anoniem
De VS verliezen -elke- ooklog.

Dark
10-12-2008, 17:57 door spatieman
wat zij bill gates nog eens voor een paar jaar terug ?
10-12-2008, 18:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.