image

"Oplichten Nigeriaanse scammers is gewoon leuk"

vrijdag 15 mei 2009, 11:10 door Redactie, 12 reacties

Elk jaar worden talloze internetgebruikers het slachtoffer van Nigeriaanse oplichters, maar een aantal gebruikers was het zat en besloot terug te vechten door de scammers op te lichten. Scam baiting is inmiddels een favoriet tijdverdrijf voor vele internetters. Met hun acties frustreren ze het werk van de echte oplichters en behoeden ze potentiële slachtoffers. Eén van de trucs die de scam baiters uithalen is het verkeerd uitleggen van uitdrukkingen. Scammers blijken graag gezegden en uitdrukkingen te gebruiken, alleen verschillen die in het Engels van hun eigen taal. "Leer ze een nieuwe uitdrukking. Vertel ze dat 'neem dit aanbod met een grote korrel zout' betekent dat 'dit de kans van je leven is'", aldus scam baiter C, die vanwege zijn eigen veiligheid anoniem wil blijven.

De scambaiters worden vaak met de dood bedreigd, maar dat zien ze zelf juist als een beloning dat ze hun werk goed doen. "Dan heeft de baiter zijn oplichter goed weten te irriteren", aldus een andere scam baiter. Een andere manier om het werk van de oplichters te ondermijnen is door ze foute feedback op vervalste documenten te geven. "Als een oplichter je een vervalst paspoort stuurt dat lijkt alsof het in tien seconden door een blinde hamster met een stukje houtskool is gemaakt, dan ben je er positief over en zeg je dat het helpt om vertrouwen te bouwen. Dan hoop je dat oplichter, hierdoor aangemoedigd, het ook naar zijn echte slachtoffers stuurt, die dan hopelijk zien dat het nep is."

Koekje van eigen deeg
Naast het poseren met ludieke borden, behoort ook het zetten van tatoeages tot de mogelijkheden en zelfs het laten afreizen van de oplichters naar verre gebieden. Eén van de baiters vertelt in dit artikel over scam baiting hoe hij een scammer bijna 5000 kilometer had laten reizen om een niet bestaande koffer met geld op te halen. Een andere liet een scammer naar Londen komen en vroeg of de man een zwarte rugzak dicht op zijn lijf wilde houden. De douane vond de man verdacht en verhoorde de oplichter vervolgens voor een aantal uur.

Reacties (12)
15-05-2009, 12:26 door Preddie
af en toe een blog van z'n baiter lezen en je hebt de hele middag gegarandeerd plezier :P
15-05-2009, 14:26 door Anoniem
Maakt een diepe buiging voor de Scam Baiters.
Prachtig leuk initiatief alsook een leuk tijdverdrijf.
15-05-2009, 14:47 door Anoniem
En de klassieker Anus Computers, wat geweldig: http://www.thescambaiter.com/forum/showthread.php?t=109
"Put your business in our Anus"
17-05-2009, 10:26 door Anoniem
Wie wil er eigenlijk een nintendo64 van hout?
http://www.419eater.com/
17-05-2009, 14:56 door Anoniem
okee, het is op wat kleinere schaal maar op bv marktplaats kan je ook veel lol hebben op die manier, en op het moment dat het overduidelijk is dat het zaakje stinkt alle gegevens doorgeven aan opgelicht, kassa en de lokale politie :)

zo zie je vaak genoeg een camera van 3000 euro aangeboden worden voor 150 euro, als je ze dan een mailtje stuurt of opbelt dat je een paar straten verderop woont en nu direct wel langs wil komen, dan ineens is 5 minuten later de advertentie verdwenen, wat een toeval... op die manier is veels te doorzichtig natuurlijk, het is de truc om eerst zoveel mogelijk gegevens in te winnen, vooral bankrekeningnummers enz, en dan als er gehapt word de vis binnenhalen, tot het punt waar je zelf natuurlijk buiten schot blijft.
18-05-2009, 14:39 door Anoniem
Ook sites die werk aanbieden waarmee je woekerbedragen kan verdienen zijn fake.
Ik logde ooit zo is op ééntje in waar ze werk aanboden in de zin van mails te versturen, te lezen voor hun
bestaand klantenbestand, als die hun dienst nodig hadden.
Ik vroeg daar via mail één ding aan dat "bedrijf": en als die klanten niets nodig hebben dan verdien je dus niets?
Nooit geen reactie op gekregen hahahaha...(had wel heel hun boeltje opglagen in geval van héhé)
Gewoon beetje opletten is de boodschap en hopen dat er meer en meer mensen het doorkrijgen en zich niet laten
vangen. Utopia?¿
04-07-2009, 07:19 door Anoniem
Nigeriaanse scam ofwel 419-scam gaat het om veel geld, geld dat natuurlijk nooit jouw bezit zal zijn, sterker nog er is helemaal geen geld.

ze doen je geloven dat er een "fund" zoals ze dat zelf noemen beschikbaar is
dit ka zijn door middel van een kerk, een erfenis zonder nabestaanden etc, etc. in ieder geval is er veel geld op een rekening, maar niemand maakt er aanspraak op, dat geld willen ze doorsluizen, maar daarbij hebben ze je hulp nodig. je moet dan wel erg betrouwbaar zijn word er gezegd. na veel mails en fake documenten (die soms te erg zijn voor worden) komt dan toch de aap uit de mauw dat er nog wat kosten zijn voor documenten en andere toeslagen voordat de vele miljoenen vrij komen en naar je bankrekening wordt gestuurd.

het leukste als baiter is het bezighouden van de scammers, documenten laten maken omdat je bewijs wil, foto's waarbij ze een bord met tekst moeten ophouden je kan het zo gek niet verzinnen. maar zolang wij ze bezighouden kunnen ze geen echte slachtoffers maken en dat is het doel van scambaiters

ik zou zeggen bezoek eens http://www.419eater.com/html/letters.htm hier staan heel wat emailverkeer tussen baiters en scammers
24-10-2009, 12:49 door Anoniem
ben zelf al een vervent scam baiter heb ze al in alle soorten en maten gehad van zielige nigerianen tot opdringerige chinezen
de gekste verhalen heb ik al gemaakt ben al s een kanibalistische non geweest en meisje van t platte land
captain kirk en george clooney
leuk hoe ze altijd terug reageren en je ze eigenlijk gewoon te kakken zet heb er dan ook veel lol in
heb er nu een uit taiwan die ik warm probeer te maken voor mn bedrijf in audio boeken hahahaha
toch blijven de ngerianen t leukst die gasten geloven echt alles
04-07-2010, 10:34 door Anoniem
geachte, als reactie op jullie schrijven, ik ben ook reeds opgelicht geweest via Western Union, dit voor een bedrag van 850 euro en nu onlangsvoor 40 euro! men kan niet voorzichtig genoeg zijn, als ik tegenwoordig geld verstuur via Western Unionn geef ik de MTCN coders door per SMS en toch is het gebeurd dat dat mijn vriendin het geld niet kan krijgen, zogezegt dat het reeds afgehaald is! dat gebeurd steeds ongestraft, want de overheid loopt zelf over van corruptie,, dit is niet altijd alleen in Nigeria,men kent er ook iets van in D'Ibouti en Cote D'Ivoire! Men drijft het daar zo ver, dat dat mijn vriendin opgesloten werd omdat ze klacht neerlegde en moest betaten (100 euro) om terug vrij gelaten worden!
Dus, beste mensen, wees gewaarschuwd en steeds wantrouwig!
Buyck Freddy, email: freddy_buyck@telenet.be .
01-11-2010, 16:51 door Anoniem
Blijf dan ook weg van western union. Kunt het beter met een brief die kant op sturen..meer kans dat het veilig aankomt!
05-06-2013, 15:48 door Anoniem
Het is verschrikkelijk dat mensen op onrechtmatige manier aan hun geld proberen te komen en al helemaal door zielige verhalen op te hangen goed gelovige mensen van hun geld beroven.Een kant tekening is echter dat je ook wel heel naief en hebberig moet zijn wil je ingaan op een 419 scam , als je denkt waardevolle producten voor een habbekrats te krijgen of als je geld opstuurt aan mensen die je eigenlijk niet kent of waar je alleen een internet relatie hebt aan de andere kant van de wereld.
Het is een wisselwerking tussen 2 partijen.
22-06-2013, 07:47 door Anoniem
All people deserve very good life and <a href="http://goodfinance-blog.com">loan</a> or short term loan will make it much better. Because freedom relies on money state.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.