image

Britten sluiten ogen voor gekloonde identiteitskaart

donderdag 20 augustus 2009, 15:25 door Redactie, 5 reacties

Beveiligingsonderzoeker Adam Laurie wil het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken laten zien hoe hij in 12 minuten een identiteitskaart kan klonen, maar zijn uitnodiging is waarschijnlijk niet aan de overheid besteed. Laurie had alleen een laptop en mobiele telefoon nodig om een valse ID-kaart te maken. In tegenstelling tot wat eerder werd bericht, wijzigde hij niet de informatie van een bestaande kaart. "Ik gebruikte de informatie op de kaart als een template voor een nieuwe kaart waar ik mijn eigen gegevens naar toe schreef." Het ging om een foto, vingerafdrukken en een boodschap "Ik ben een terrorist - schiet me neer." Een paslezer die de douane gebruikt voor het controleren van paspoorten, accepteerde de valse identiteitskaart.

Zoals beveiligingsonderzoekers vaker doen, wilde hij het ministerie demonstreren hoe hij de kaart kloonde. Zodoende zou men het probleem kunnen oplossen. Een reactie heeft Laurie nog altijd niet ontvangen. Volgens een woordvoerder van Binnenlandse Zaken gebruiken de kaartlezers chip authenticatie, die de valse kaart van Laurie kunnen herkennen.

Reacties (5)
20-08-2009, 15:43 door HooGLaNDeR
alleen "vergeten" ze het toe te passen :|
20-08-2009, 16:09 door Anoniem
Dat krijg je met personen bij de overheid die hun carrière baseren op het nemen van zogenaamd harde maatregelen tegen terrorisme. Dat soort figuren klontert binnen de overheid als vrindjes samen en als het de macht heeft houden ze elkaar de hand boven het hoofd om net te doen alsof er niets mis is met hun maatregelen of komen ze met onzin omdat ze zelf geen benul hebben hoe hun maatregelen werkelijk in elkaar steken en hoe zwak deze is voor het eigenlijke doel.
20-08-2009, 21:13 door cyberpunk
Ik kan me voorstellen dat er criminelen zijn die een voorstelling wél op prijs zouden stellen...
20-08-2009, 22:47 door Anoniem
Door cyberpunk: Ik kan me voorstellen dat er criminelen zijn die een voorstelling wél op prijs zouden stellen...
Niet alleen criminelen hoor, maar iedereen wordt dan vrij snel voor crimineel aangezien.
21-08-2009, 08:38 door spatieman
die tekst.
ik ben een terrorist, shiet mij neer.
en dan gewoon doodleuk door lopen.

fail voor het systeem.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.