image

‘Sta Cyberoorlog tegen P2P-netwerken toe’

woensdag 26 juni 2002, 14:24 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaans parlementslid werkt aan een wetsvoorstel dat platen- en filmmaatschappijen in staat stelt peer-to-peer-netwerken, die veelal gebruikt worden om illegaal muziek te verspreiden, met technische middelen te bestrijden. (Automatisering Gids)
zie ook:

ZDNet

Reacties (3)
26-06-2002, 14:38 door Anoniem
Hoe had men dat technisch dan in gedachten, even buiten het moreel/ethische vraagstuk?

De techniek is immers juridisch legaal, moreel en ethisch verantwoord. Het misbruik van dergelijke technieken niet.

Nu is dus de vraag hoe men dat laatste denkt te gaan onderscheiden, laat staan gericht een oorlog tegen te kunnen voeren.

Een virus vermommen als MP3 kan als voorbeeld maar zal het effect van zoiets veel breder zijn dan 'waarvoor het oorspronkelijk bedoeld kan zijn'.

In Amerika is blijbaar de gekte uitgebroken, oorlogzucht. Wat is er mis met de brave 'nette' manier van LawSuite's?
27-06-2002, 22:47 door Anoniem
Oorlog is oorlog, daar zijn mensen beter van geworden, maar nooit diegenen voor en/of door wie het begonnen is.
Oneerlijkheid is nooit te bestrijden, net zo min als armoede.
28-06-2002, 11:03 door suntac
Ik vraag me inderdaad ook af hoe ze dat klaar willen spelen. Het aanvallen van een netwerk in welke vorm dan ook is een illegale daad en kan nooit toegestaan worden. Trouwens zullen de effecten altijd merkbaar zijn buiten het netwerk. Het idee van infected files in het netwerk duwen heeft tot gevolg dat er systemen worden aangetast. Het verspreiden van een virus is niet toegestaan volgens de wetboeken van een heel aantal landen.

Aan de andere kant als ze een vorm van DOS willen gaan doen op knooppunten van een netwerk dan breekt in mijn ogen de hel helemaal los. Het kan toch niet zo zijn dat mensen met het volste recht netwerken kunnen gaan ontregelen in een ander land omdat er dingen op gebeuren die niet in hun eigen land zijn toegestaan of die hun inkomsten in de weg staan............

Ik vraag me ook af of ze het er ooit door zullen krijgen. Dan nog eerder een verbod op het gebruik van dit soort software voor het delen van software. Aan de andere kant, als dit verboden wordt dan zal er natuurlijk binnen de korste keren een versie zijn gebouwd door een of andere programmeur in een bananen republiek en zal jan en alleman dat gaan gebruiken op een basis dat er geen main server nodig is.

Ze kunnen bedenken wat ze willen en doen wat ze willen maar ze zullen altijd achter de waarheid aanlopen en het enige wat ze kunnen doen is het geheel minder aantrekkelijk maken maar het stoppen kan gewoon niet in mijn ogen. Afgezien dus of het er ooit door zal komen wat ik me dus niet voor kan stellen.

SUNTAC
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.