image

Rusland verplicht paspoort voor domeinregistratie

maandag 22 maart 2010, 10:24 door Redactie, 3 reacties

Na China gaat ook Rusland het registeren van domeinnamen door bedrijven en privépersonen aan banden leggen, om zo misbruik tegen te gaan. Wie vanaf 1 april een .ru domeinnaam wil registreren, moet bij de aanvraag ook een kopie van het paspoort meesturen. Door gaten in de registratieprocedure worden .ru domeinnamen massaal door spammers, webmasters van pornosites, oplichters en ander cybertuig onder valse namen geregistreerd. "We hebben geen negatieve content nodig en zulke content wordt vaak door onbekende gebruikers gemaakt", zegt Olga Ermakova, manager van het coördinatiecentrum dat de uitgifte van .ru domeinen regelt.

Regels
Na de strengere richtlijnen in China stapten spammers en scammers massaal over op .ru domeinen. De nieuwe Russische regels zullen het probleem weer verschuiven, aldus Rodney Joffe van DNS-provider Neustar. Robert Birkner, CSO van Hexonet, denkt dan aan het Vietnamese .vn domein en het Indonesische .id domein, die inmiddels ook misbruikt worden.

Het werkelijke probleem blijft de eenvoud om domeinnamen onder valse gegevens te registreren, zegt Paul Hoare van de Britse Serious Organised Crime Agency. Vorige maand verscheen een onderzoek dat slechts 23% van de domeingegevens juist is.

Reacties (3)
22-03-2010, 11:13 door Anoniem
Zeker een 1 april grap
22-03-2010, 15:32 door Anoniem
dan wordt er een copy van een vals paspoort gestuurd.
25-03-2010, 07:53 door Anoniem
Identiteits dieven zullen vast moeite hebben met het registreren :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.