image

Webcam-hacker begluurde 200 vrouwen

donderdag 4 november 2010, 07:59 door Redactie, 7 reacties

In juni van dit jaar arresteerde de FBI een 31-jarige man die meer dan tweehonderd vrouwen via hun eigen webcam begluurde en hun microfoon afluisterde. De man infecteerde de computers van zijn slachtoffers en zocht dan naar compromitterende foto's, die hij vervolgens downloadde en gebruikte om de vrouwen af te persen. Die moesten dan meer foto's en video's van zichzelf maken. "Wat zo beangstigend in deze zaak is, is hoe eenvoudig de machines van de slachtoffers werden geïnfecteerd", zegt FBI speciaal agent Jeff Kirkpatrick.

De man deed zich in meerdere gevallen via sociale netwerken voor als een bekende van het slachtoffer en bood dan een bijlage aan. Omdat het bericht van een bekende afkomstig leek, dachten de meeste slachtoffers niet na en openden het bestand. Volgens de FBI heeft de man in totaal 230 slachtoffers gemaakt, maar mogelijk ligt het werkelijke aantal nog veel hoger. Daarom heeft men ook verschillende nicknames online gezet die de man gebruikte, zoals: 'Pimpcess03666', 'Playgrl37' en 'CoFfEkId014'.

Afdekken
"En hij was geen computergenie", merkt Kirkpatrick op. "Iedereen kan doen wat hij deed door alleen een online video te bekijken en de instructies te volgen." De FBI geeft internetgebruikers dan ook het advies om hun webcam af te dekken en de computer uit te schakelen als die niet in gebruik zijn. Ook waarschuwt de opsporingsdienst dat virusscanners geen garantie tegen een computerinfectie zijn.

Reacties (7)
04-11-2010, 08:16 door Anoniem
Gaaaaaaaaaaaaaaaap. De FBI holt ook weer eens achter de feiten aan...
04-11-2010, 10:48 door Syzygy
De man infecteerde de computers van zijn slachtoffers en zocht dan naar compromitterende foto's, die hij vervolgens downloadde en gebruikte om de vrouwen af te persen.

Dus de dames hielden wel van een beetje "exhibitionisme"
04-11-2010, 13:14 door Anoniem
." De FBI geeft internetgebruikers dan ook het advies om hun webcam af te dekken en de computer uit te schakelen als die niet in gebruik zijn. Ook waarschuwt de opsporingsdienst dat virusscanners geen garantie tegen een computerinfectie zijn."


Hahaha wat een advies...van een stel zwaargescreende hooggeleerde heren
04-11-2010, 14:50 door Anoniem
Ja, en? Dat geeft iemand anders het recht de foto's en beelden te stelen en deze te misbruiken?
04-11-2010, 16:06 door Anoniem
Webcam afdekken? Computer uitschakelen als die niet in gebruik is? Wat zijn dat voor halfbakken maatregelen? Het zijn niet eens maatregelen. Ik snap dat je low-tech moet insteken bij de gemiddelde computergebruiker, maar zoiets werkt toch niet...
05-11-2010, 09:56 door Mysterio
Nee, je webcam afdekken helpt natuurlijk niet bar veel tegen het stelen van foto's van je PC.
05-11-2010, 13:00 door Anoniem
lol jullie zitten echt te zeiken,...

trouws die duitse hackende politie (als ik me niet vergis), die instaleren een trojan zodat ze de cam en de mic af kunnen luisteren, waardoor ze mee kunnen luisteren in de kamer....

dus het is niet eens zo'n slecht idee van die FBI....

maarja jullie willen naturrlijk afzeiken... *zucht*
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.