image

Politiedatabase lekt drugsinformanten

woensdag 15 december 2010, 13:23 door Redactie, 4 reacties

Een online database van de politie in het Amerikaanse Colorado heeft per ongeluk de identiteiten van drugsinformanten, verdachten en slachtoffers gelekt. In totaal waren van zo'n 200.000 mensen telefoonnummers, adresgegevens en social security nummers beschikbaar. Inmiddels onderzoeken de FBI en Google wie de online database allemaal hebben benaderd. "De waarheid is dat als het eenmaal op het internet heeft gestaan en gekopieerd is, je er nooit meer volledige controle over krijgt", aldus Sheriff Stan Hilkey.

De zaak kwam aan het rollen toen iemand zijn eigen naam op het internet vond. De database was vanaf april dit jaar tot en met eind november voor iedereen op het web toegankelijk. Een kopie van de database werd uiteindelijk aan een Amerikaanse krant doorgespeeld, die in eerste instantie dacht dat de gegevens op illegale wijze waren verkregen. Inmiddels is deze kopie aan de autoriteiten teruggegeven.

Uit onderzoek blijkt dat de database door een fout van een medewerker online is gekomen. Die dacht de gegevensverzameling naar een beveiligde server te hebben gekopieerd, terwijl het in werkelijkheid om een webserver ging. Het tekstbestand werd vervolgens door Google geïndexeerd.

Reacties (4)
15-12-2010, 13:49 door Anoniem
Ehm...LOL?
15-12-2010, 15:38 door Mysterio
Handig... heel handig. Wedden dat deze database ook voorzien was van mooie beloften rondom beveiliging en privacy?
15-12-2010, 17:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-12-2010, 00:43 door prikkebeen
Inmiddels is deze kopie aan de autoriteiten teruggegeven.

Damage control.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.