image

Rusland beschuldigt VS en Israël van Stuxnetworm

woensdag 28 september 2011, 11:35 door Redactie, 2 reacties

De aanval met de Stuxnetworm op Iran, is volgens een Russische topfunctionaris het werk van de Verenigde Staten en Israël. "We zien pogingen dat cyberspace door sommige landen wordt gebruikt om tegen andere landen op te treden, of het wordt gebruikt voor politieke-militaire doeleinden", aldus Ilya Rogachyov van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

"De enige zaak op dit gebied waar experts denken dat de acties van landen bewezen zijn, is het Stuxnet systeem dat in 2010 tegen Iraanse uraniumverrijkingssystemen werd ingezet." Rogachyov merkt op dat experts denken dat Israël en de Verenigde Staten achter de aanval zitten. "Dit is het enige echte bewijs van cyberoorlog."

Rogachyov wil dat er een internationaal verdrag komt waarin overeenkomsten en afspraken over cyberspace worden gemaakt.

Reacties (2)
28-09-2011, 13:46 door Anoniem
Nee lekker je buurman nucleair laten rommelen. Zelfs als hij je bedreigt en zegt dat je van de kaart geveegd wordt. Dat vind ik een cyberoorlog toch minder kwaadaardig dan een echte oorlog. Meneer Rogachyov is niet goed: Er zou een verdrag moeten komen dat er geen echte oorlog meer gevoerd mag worden. Zijn uitspraak is te verwachten want Rusland levert nucleaire brandstof aan Iran.
28-09-2011, 17:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.