image

Browser voor veilig internetbankieren op smartphone

woensdag 2 mei 2012, 11:08 door Redactie, 0 reacties

Om veilig te internetbankieren vanaf smartphone en tablet, heeft beveiligingsbedrijf Trusteer een nieuwe dienst gelanceerd. Trusteer Mobile detecteert mobiele malware, waarschuwt voor beveiligingsproblemen en laat gebruikers via een speciale browser veilig online bankieren. Ook kunnen gebruikers de toegang tot hun online bankrekening vanaf welke locatie dan ook via hun smartphone of tablet uitschakelen.

De Secure Mobile Browser controleert eerst de veiligheid van het apparaat, waarna het programma man-in-the-middle-aanvallen blokkeert en IP-adressen en SSL-certificaten van banksites controleert. Banken kunnen ervoor kiezen om de mobiele toegang tot de internetbankieren-app te beperken tot toestellen die de Secure Mobile Browser gebruiken.

Toegang
Verder biedt de software de mogelijkheid tot Online Banking Transaction Authorization. Hiermee kunnen banken om willekeurige autorisatiecodes voor account logins en financiële transacties vragen. Een andere optie is de Self-Service Account Lockdown. Daarmee kan de gebruiker de toegang tot zijn online bankrekening uitschakelen, om te voorkomen dat cybercriminelen met gestolen inloggegevens inloggen.

"Zoals we hebben gezien op pc's en Macs, zijn zonder betrouwbare malwarebescherming bijna alle beveiligingsmaatregelen te omzeilen", aldus Trusteer CTO Amit Klein. De beveiligingssoftware verschijnt later dit tweede kwartaal en werkt op iPhone, iPad en Android-toestellen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.