image

Verzekering voor internetbankieren blijkt fraude

dinsdag 8 mei 2012, 10:49 door Redactie, 0 reacties

Cybercriminelen hebben een nieuwe manier gevonden om Spaans sprekende consumenten via internetbankieren op te lichten. Zodra er vanaf een besmette computer wordt ingelogd, toont de malware een scherm waarin staat dat de bank een gratis verzekering tegen online fraude biedt. Vervolgens krijgt het slachtoffer een valse verzekeringsrekening te zien, die beweert het geld wat op de rekening van het slachtoffer staat te dekken.

Deze valse verzekeringsrekening is in werkelijkheid de rekening van een katvanger. Tijdens de laatste stap wordt het slachtoffer gevraagd om een transactie goed te keuren, die nodig zou zijn om de verzekering te activeren.

Transactie
Om de transactie goed te keuren moet het slachtoffer een via sms ontvangen TAN-code invoeren. Deze code is afkomstig van de bank en wordt gebruikt om een bedrag van de rekening van het slachtoffer naar de katvanger over te maken.

"Zoals deze aanval laat zien, hebben oplichters geen gebrek aan creativiteit als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe methoden om slachtoffers frauduleuze transacties goed te laten keuren", zegt Amit Klein van beveiligingsbedrijf Trusteer.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.