image

Israël bekent cyberaanvallen via internet

maandag 4 juni 2012, 10:36 door Redactie, 4 reacties

Het Israëlische leger (IDF) heeft op de eigen website toegegeven dat het internet gebruikt voor het uitvoeren van cyberaanvallen en cyberspionage. Volgens de verklaring op de website beschouwt het Israëlische leger cyberspace net als andere strijdvelden op het land, ter zee en in de lucht. "Het IDF is vastberaden en consequent betrokken bij cyberactiviteiten, het verzamelen van inlichtingen en het verdedigen van de eigen cyberspace. Indien nodig wordt cyberspace gebruikt voor het uitvoeren van aanvallen en inlichtingenoperaties."

Clandestien
Als voorbeelden van operationele cyberoorlogsdoelen noemt het Israëlische leger het verstoren van vijandelijke projecten die de operationele vrijheid van zowel het IDF als de Israëlische staat proberen in te perken. Ook wordt internet gebruikt om Israël een voordeel op de vijand te geven.

"Cyberspace wordt gebruikt om de operationele effectiviteit van het IDF te verbeteren, zowel tijdens oorlogs- als vredestijd. Dit wordt gedaan via clandestiene activiteiten, terwijl vertrouwelijkheid en expertise wordt behouden." Vorige week liet de New York Times weten dat Israël betrokken was bij de Stuxnetaanval op Iran.

Reacties (4)
04-06-2012, 12:21 door Anoniem
En dan is het nu de vraag of men de dreigementen waarmaakt een cyberaanval als echte aanval te zien; of dat iedereen israel's illegale gedrag tolereerd
04-06-2012, 14:00 door Anoniem
Zou het iets cultureels zijn om er op allerlei manieren voor te zorgen dat men een hekel aan ze krijgt. Misschien moeten we er toch maar eens een muur omheen zetten.
04-06-2012, 19:44 door Anoniem
Vind racisme geen plek hebben op security.nl hoe kunnen "ze" zorgen dat men een hekel aan ze krijgt? En voor wie spreek je?

Verder, doet niet ieder land dit? Kijk de vele aanvallen vanaf Chinese bodem bijvoorbeeld.
06-06-2012, 12:06 door Anoniem
Elk land doet het. Zij geven het alleen openlijk toe.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.