image

Versleuteld bellen met Android nu open source

donderdag 19 juli 2012, 11:58 door Redactie, 4 reacties

De RedPhone-app om versleuteld via Android-toestellen te bellen is nu open source geworden. Het programma is ontwikkeld door Whisper Systems, dat eind vorig jaar door Twitter werd overgenomen. Whisper Systems had als doel het ontwikkelen van een veilig Android-platform. Naast RedPhone ontwikkelde het TextSecure, dat het mogelijk maakt om versleutelde sms-berichten te versturen.

Ook werkte het aan WhisperCore, dat een veilige Android-versie was, inclusief volledige versleuteling van de smartphone en firewall. Sinds de overname zijn de producten niet verder ontwikkeld.

Open source
"Net als met TextSecure hopen we dat het open source maken van RedPhone ervoor zorgt dat veilige communicatie voor nog meer mensen toegankelijk wordt, waarbij een nog groter aantal ontwikkelaars er aan bijdraagt om het een fantastisch product te maken", aldus WhisperSystem. RedPhone is inmiddels ook weer via Google Play te downloaden.

Reacties (4)
19-07-2012, 16:31 door Security Scene Team
Maar hoe veilig is veilig? Twitter staat bekend om autoriteiten te gehoorzamen. dus afluisteren zou via hun nog steeds kunnen? of heb ik het mis? kan iemand daar wat opheldering overgeven die ervaring met dit programma heeft?

Alvast bedankt.
19-07-2012, 19:10 door Anoniem
Door Security Scene Team: Maar hoe veilig is veilig? Twitter staat bekend om autoriteiten te gehoorzamen. dus afluisteren zou via hun nog steeds kunnen? of heb ik het mis? kan iemand daar wat opheldering overgeven die ervaring met dit programma heeft?

Alvast bedankt.
Ik kan het niet, maar het is nu open source, dus je kan de source gewoon nakijken op backdoors en whatever.
19-07-2012, 22:41 door Anoniem
@Security Scene Team
de zwakste schakel zit hem bij gebruik van RedPhone waarschijnlijk in android zelf, aangezien android niet perse als super secure bekend staat. misschien dat de hardened versie van android door whisper systems hier enigzins in tegemoet komt..
20-07-2012, 10:50 door wizzkizz
Door Anoniem: @Security Scene Team
de zwakste schakel zit hem bij gebruik van RedPhone waarschijnlijk in android zelf, aangezien android niet perse als super secure bekend staat. misschien dat de hardened versie van android door whisper systems hier enigzins in tegemoet komt..
Helaas is die hardened versie er niet. Ja, voor één inmiddels verouderd nexus toestel wel dacht ik, maar na de overname door Twitter is de veilige kernel de nek omgedraaid. Erg jammer, want had graag een distro op mijn telefoon gehad die gebouwd zou zijn rondom Whisper Core.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.