Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Hit-and-run postgedrag

07-10-2012, 18:08 door Spiff has left the building, 5 reacties
Opvallend wat gebruikers die reacties bijdragen bij nieuwsberichten of in forum-threads vertonen hit-and-run postgedrag.
Er wordt een reactie gegeven, een opmerking gemaakt, of een vraag gesteld, maar op vervolg-vragen van anderen, bijvoorbeeld een vraag om uitleg, daarop wordt niet gereageerd, ook niet na herhaald verzoek.
De betreffende poster kwakt een bijdrage neer, maar laat zich vervolgens niets meer gelegen liggen aan reacties.
Bijzonder irritant, vind ik zelf.

Eerder dit jaar heeft Tegenlicht al een keer iets vergelijkbaars aangekaart:
http://www.security.nl/artikel/41156/
Dat betrof vragen die via het forum worden gesteld en waar na reacties van andere gebruikers dan geen enkele sjoege van de oorspronkelijke poster meer gegeven wordt.
Maar het reageren op een nieuwsbericht of in een forum-thread en daar vervolgens niet meer naar omkijken, zoals ik dat hierboven aangaf, dat vind ik tenminste even ergerlijk.

Dus kom op, beste medegebruikers,
post je een vraag of een reactie, houd die thread dan even in de gaten om te zien of jouw bijdrage mogelijk vragen oproept die een vervolgreactie vragen.
Da's gewoon wel zo netjes en prettig.

Ten slotte een tip:
Ingelogde gebruikers kunnen gebruik maken van e-mail notificatie. Maar die moet je dan per thread wél even inschakelen.
Reacties (5)
08-10-2012, 08:28 door golem
Ja, zeer vervelend.
Maar misschien mede veroorzaakt doordat anonieme threads/posts niet meteen
geplaatst worden.
Dan denkt z'on poster, "Het werkt niet" en gaat naar het volgende forum.
08-10-2012, 09:11 door Fwiffo
Iemand zei eens tegen mij: "Je kunt het niet iedereen naar de zin maken". Sommige mensen zijn altijd ontevreden, wat je ook doet.

Mensen zijn soms grof en onbeleefd. Dit is op internet niet anders. Eigenlijk maakt internet dit ongewenste gedrag makkelijker, in het echte leven krijg je namelijk wel eens een klap voor je kop voor je gedrag, terwijl je op internet alles ongestraft kan doen.

Ook vermoed ik dat we op internet wel eens vergeten dat we met echte mensen van doen hebben. Zo ben ik in het echte leven vaak vriendelijker als op het internet heb ik gemerkt. Een beetje zelfbescherming vermoed ik, maar ik zal ook wel eens onredelijk zijn geweest...
08-10-2012, 10:21 door Anoniem
De gigantische fragmentatie die heeft plaatsgevonden is hier ook een oorzaak van.
Vroeger discussieerde iedereen op usenet. Dan had je een of enkele plekken waar je je vraag kon stellen en je antwoord teruglezen, en je hoefde ook niet op 100 plekken een account aan te maken.
Nu heb je al die forums en is er totaal geen overzicht meer, en je moet bijna overal een account maken.
En waag het niet om overal hetzelfde wachtwoord te nemen want dan ben je de grote domoor.
Geen wonder dat mensen niet meer weten waar ze iets gevraagd hebben en waar ze nog moeten terugkijken voor antwoord.
08-10-2012, 10:38 door Spiff has left the building
Door golem:
misschien mede veroorzaakt doordat anonieme threads/posts niet meteen geplaatst worden.
Over het gedrag van een deel van de niet-ingelogde posters maak ik me helemaal geen enkele illusie.
Maar opvallend genoeg ook sommige ingelogde posters, dus vaste of min of meer vaste gebruikers, die vertonen dergelijk hit-and-run gedrag met hun bijdragen. En omdat ik dat van vaste gebruikers minder zou verwachten, dat die geen sjoege geven op vervolg-vragen, daarom hindert dat juist extra.
08-10-2012, 20:52 door Anoniem
zorg er eerst eens voor dat mijn buitengewoon inhoudelijk hoogstaande betogen omfloerst en beladen met wakker schuddende schuttingtaal gewoon geplaatst worden.

de laatste tijd begin ik toch enigzins te twijfelen aan het denkvermogen van de mijn berichten inschattende modjes.

ik ben ergens mee bezig, op o.a. jullie site. wil je daar verdraaid een keer aan meewerken? Ik participeer zoals jullie dat min of meer van mij vereisen, vooral de mate van onzin die hier af en toe geplaatst wordt dwingt mij richting het reactie vlak. Bulten met waarheid wil naar buiten gekotst. Het valt me nog mee dat jullie berichten die jullie wel plaatsen niet censureren. Tssk!

voorbeeld; laatst wilde ik in een (verzochte) reactie e.e.a. duidelijk maken omtrent non disclosure, die redactie hier heeft dat bericht niet eens geplaatst! hoe ongehoord en decadent! alhoewel mijn formulering natuurlijk niet altijd je van het is, niettemin ben ik bezig met effectieve communicatie in het kader van met name door jullie zelf gestelde problematiek. en deze stijl betoond zich zeer regelmatig bijzonder effectief. hoe kan dit gebeuren? snappen jullie het niet meer? is het teveel van het goeie? wordt je bang? wat is het probleem?

nou ja, kusje op je voorhoofd maar weer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.