image

Windows 8 trager uit startblokken dan Windows 7

vrijdag 30 november 2012, 14:39 door Redactie, 9 reacties

Windows 8 mag volgens Microsoft dan 40 miljoen licenties hebben verkocht, dat wil nog niet zeggen dat er ook 40 miljoen gebruikers zijn. Marktvorser StatCounter vergeleek het marktaandeel van Windows 7 en Windows 8 na de eerste maand dat beide besturingssystemen uit zijn. Windows 7 wist na de eerste dagen een aandeel van 4,9% te veroveren, terwijl Windows 8 niet verder dan 1,3% komt.

In de Verenigde Staten ligt het gebruik van Windows 8 met 1,8% iets hoger, maar ook Windows 7 wist daar in de eerste maand meer terrein te veroveren en kwam op 5,2% uit. Volgens Aodhan Cullen, CEO van StatCounter, wil het aantal verkochte licenties niets over het aantal gebruikers zeggen en lijkt het erop dat het in dit geval om fabrikanten gaat die de licenties aanschaften.

Cullen wil de cijfers wel nuanceren. "Zowel Windows 7 als Windows 8 ondergingen voor de officiële releasedatum lange bètatests. In absolute termen loopt Windows 8 een maand achter op Windows 7. In relatieve termen heeft Windows 8 het gebruikersaandeel in de eerste maand meer dan verdrievoudigd, terwijl Windows 7 in dezelfde periode het gebruik alleen verdubbelde."

Op 26 november, een maand na het uitkomen van Windows 8, staat Windows 7 op 52,4% van alle computers geïnstalleerd, gevolgd door Windows XP met 26,5%.

Reacties (9)
30-11-2012, 15:15 door Anoniem
Ja duh... Wat denk je Windows 7 kwam uit in oktober 2009. Systeem wat nog geen 3 jaar oud is. Ik ga nog lang niet over naar Windows 8...
30-11-2012, 16:36 door Anoniem
Toen Windows 7 uitkwam zaten er heel veel Vista gebruikers smachtend te wachten op iets beters.
Nu met Windows 8 is dat fenomeen er niet en zullen veel gebruikers de kat uit de boom kijken.
30-11-2012, 17:08 door Anoniem
Door Anoniem: Ja duh... Wat denk je Windows 7 kwam uit in oktober 2009. Systeem wat nog geen 3 jaar oud is. Ik ga nog lang niet over naar Windows 8...

precies ik sla windows 8 eerder over ! ,en als windows 9 ook weer zo'n onzin software wordt,
dan word het gewoon net als XP en blijft ik daar windows 7 dan tot het einde

vindt het maar een raare besturings software die windows 8 !
ben zelf dan ook gewoon meer voor het simpele iets simpeler dan al die onzin met toeters er op
wat uit eindelijk toch onzin is of toch niet

het zal zoverzo een goeie stap zijn een goeie eerste stap ,alleen zo komen de super computers straks er aan
maar voor mij nog maar even windows 7 tot alles echt goed loopt
30-11-2012, 21:41 door Anoniem
Windows 8 is ook eigenlijk gemaakt voor touchscreens zoals mobiele telefoon en tablet. Zie ook al veel reclame van laptops met touchscreens...
30-11-2012, 23:54 door Anoniem
Zijn er cijfers over het aantal losse licenties die er verkocht zijn.

Ik weet nog toen Vista uitkwam er een collega van mij op de eerste dag een exemplaar gaan kopen is.

Is er iemand een losse windows 8 gaan kopen ?
01-12-2012, 01:40 door Anoniem
Sterker nog Vista was zo slecht vekocht omdat mensen op W7 zaten te wachten. Dan is het niet raar dat W* ook weer tegen valt. Blijkbaar kunnen mensen langer dan 3 jaar met een Windows versie. Verder is W8 een speeltuin van de ontwikkelaars de betere en stabielere versie zal W9 worden. Dit heeft MS wel goed af gekeken van Linux aan bieders. OpenSuSE is de speeltuin voor SuSE LED en Fedora voor redhat EL. Alleen jamer dat je voor de MS speeltuin mag betalen en de speeltuin van Novell en Rethad vrij toegankelijk.
01-12-2012, 17:46 door Sokolum
Iedereen zat bij de introductie nog voornamelijk met Windows XP te werken, niet vreemd dat Windows 7 een grote toevlucht heeft genomen.
01-12-2012, 23:44 door Anoniem
"In relatieve termen heeft Windows 8 het gebruikersaandeel in de eerste maand meer dan verdrievoudigd, terwijl Windows 7 in dezelfde periode het gebruik alleen verdubbelde."
Dat is toch heel knap verzonnen van de afdeling communicatie/PR, als je naar de cijfers in de tabel kijkt, zie je dat Win8 toch niet echt populair is.

Bij Microsoft is de trend tot nog toe stabiel geweest; eerst een goed besturingssysteem, dan een slecht, dan weer goed.

Microsoft heeft in oktober aangekondigd géén tweede Service Pack (SP2) voor Win7 uit te brengen, en ik vermoed dat dat o.a. beslist is ten faveure van Win8.

Ik denk dat het uitkomen van Win8 vooral een strategische zet van Microsoft is. Het is enerzijds een "opinie OS" en anderzijds een stap om de slag op mobiele apparaten niet te verliezen. Met "Opinie OS" bedoel ik dat het uitgebracht is om te peilen wat de wensen van de gebruikers zijn en dus eigenlijk een beta versie is voor Windows 9.
02-12-2012, 11:26 door Anoniem
Windows 8 zonder Metro kan gewoon met Classic Shell. http://www.dedoimedo.com/computers/windows-8-classic-shell.html.

Ik mis alleen de Aero eyecandy, de truukjes om die weer terug te krijgen werken niet zo goed in Virtualbox.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.