image

Thaise politie arresteert door FBI gezochte hacker

maandag 7 januari 2013, 14:11 door Redactie, 2 reacties

De Thaise politie heeft een Algerijnse hacker gearresteerd die door het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) werd gezocht. De 24-jarige Hamza Bendelladj werd gisteren op een luchthaven in Bangkok door de autoriteiten aangehouden. Volgens de FBI zou Bendelladj miljoenen dollars met cybercrime hebben verdiend. "We werden getipt door de FBI, die zijn zaak al drie jaar volgde", aldus een functionaris.

De Algerijnse hacker zou privérekeningen bij 217 banken en financiële instellingen over de gehele wereld hebben gehackt, waarmee hij grote sommen geld verdiende. "Met één transactie kon hij 10 tot 20 miljoen dollar verdienen", zo liet de functionaris tijdens een persconferentie weten. Volgens de functionaris vloog Bendelladj eerste klas en leefde hij in grote weelde.

Tijdens de presentatie ontkende Bendelladj dat hij in de top 10 van meest gezochte criminelen van de FBI stond. "Ik sta niet in de top 10, misschien ben ik 20ste of 50ste. Ik ben geen terrorist."

Reacties (2)
07-01-2013, 15:27 door Anoniem
Hoe kan iemand nou zo lang zijn gang gaan/vrij rond lopen, zolang tot hij 10 a 20 miljoen dollar kan verdienen. Dat geld komt toch op een rekening terecht dat moet dan toch traceerbaar zijn? Al heeft hij meerdere rekeningen het geld dat gestolen wordt komt toch op een geregistreerde bankrekening terecht?
08-01-2013, 10:43 door Anoniem
... hoogstwaarschijnlijk kan deze man ook simpel de identiteit van anderen aannemen (als goede hacker zal dat niet zo moeilijk zijn) en laat hij het geld via zo'n 5000 bankrekeningen naar zichzelf toelopen zodat het niet weer traceerbaar is. dus nee dat is niet zo makkelijk als het lijkt ;) het zal niet zo zijn dat de bankrekening op zijn eigen naam staat dat zeg ik je wel :P.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.