image

Hacker liet honderden vrouwen voor webcam strippen

woensdag 30 januari 2013, 11:20 door Redactie, 7 reacties

In de Verenigde Staten is een 27-jarige man opgepakt die de Facebook-, Skype- en e-mailaccounts van vrouwen hackte en slachtoffers vervolgens voor de webcam liet strippen. Karen “Gary” Kazaryan werd vanochtend door FBI-agenten gearresteerd. Eenmaal toegang tot de accounts wijzigde Kazaryan het wachtwoord en zocht hij in e-mails naar naaktfoto's van zijn slachtoffers.

Ook probeerde hij andere informatie te achterhalen, zoals wachtwoorden en de namen van vrienden van de slachtoffers. Via die gegevens deed Kazaryan zich als vrouw voor, en stuurde vervolgens privéberichten naar de vrienden van zijn slachtoffers. In die berichten probeerde hij de vrienden voor de webcam te laten strippen, zodat hij er foto's van kon nemen.

Zodra de slachtoffers ontdekten dat het niet om hun echte vriend ging, werden ze verder door Kazaryan afgeperst. De man gebruikte de eerder gemaakte foto's en dwong zijn slachtoffers zich verder voor de camera uit te kleden.

Skype
Kazaryan zou zijn slachtoffers regelmatig hebben benaderd en eiste dat ze hun borsten via Skype aan hem lieten zien, en gebruikte hun e-mail- en Facebook-accounts om met andere slachtoffers contact te maken. Ook zou de man naaktfoto's van sommige slachtoffers op Facebook hebben geplaatst als ze niet op zijn eisen ingingen.

In totaal zou Kazaryan 350 vrouwelijke slachtoffers hebben gemaakt, maar het werkelijke aantal is waarschijnlijk hoger, aangezien niet alle slachtoffers van wie het account gehackt werd bekend zijn.

Op de computer van de man werden zo'n 3.000 naaktfoto's van vrouwen gevonden. Sommige foto's had hij vanuit de accounts gestolen, anderen had hij zelf gemaakt. Kazaryan is aangeklaagd wegens het hacken van 15 computers en het plegen van identiteitsdiefstal.

Reacties (7)
30-01-2013, 12:11 door Anoniem
Daar heeft deze gluurder een dagtaak aan gehad
Verbazend dat iemand die schijnbaar toch iets weet van computers binnen dringen niet duidelijk heeft
dat hij vroeg of laat gepakt gaat worden.
30-01-2013, 19:07 door Ramon.C
Wat een walgelijk gast is dat zeg.
30-01-2013, 22:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-01-2013, 09:09 door Anoniem
Zo, dat word wel een aantal jaartjes voor hem! :-)
31-01-2013, 11:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-02-2013, 09:49 door Anoniem
Het is toch niet zo heel raar, aangezien Social Engeering ook een onderdeel is van hacken!
Onder SE valt ook E-whore,Wat verschillende hackers doen, op de manier die deze viespeuk ook gebruikt (op een paar dingen na dan.) Ze doen zich voor als een mooie vrouw door middel van een opgenomen webcam serie en nemen PICS van de victim die zich er over laat gaan en laten ze geld betalen, Zo niet? kan je zus/broer en de rest van je vrienden jou naakt zien rond dansen!

Zo zie je maar weer, Chat site's zijn niet altijd goedkoper...
04-02-2013, 12:53 door Quovadis
Tja zolang wij nog steeds een snoekduik naar die laptop aanbieding maken die in die winkel staat van je weet wel "Ik ben toch niet gek" en weer heerlijk zit te smullen van die toeters en bellen (lees webcam en microfoon) die op zo`n laptop zitten, dan moet je niet klagen dat je een keertje gehackt word.

Wil je niet gehackt worden, dan net zolang stennis maken en eisen dat die webcam eruit gehaald word door de technische dienst.

Heeft er wel eens iemand een boos briefje geschreven naar zo`n fabrikant met de vraag waarom die webcam geen optie kan zijn?

NEEEEEEEEEEEEEEE natuurlijk niet want ja het dingetje was in de aanbieding toch.

Als je zo nodig een laptop, tablet, smartphone of all-in-one pc wilt kopen met de verplicht en zo langzamerhand heilig verklaarde ingebouwde webcam met microfoon, dan moet je niet zeuren dat je een keertje gehackt word.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.