image

Adobe prijst Flash-blokkade in Firefox

donderdag 31 januari 2013, 10:11 door Redactie, 1 reacties

Adobe is blij met de Flash-blokkade die Mozilla gisteren voor Firefox-gebruikers heeft ingesteld. Firefox-gebruikers met Adobe Flash Player versie 10.2 en ouder krijgen op websites die Flash Player gebruiken een waarschuwing te zien dat hun plug-in verouderd is en ze die moeten updaten. Mozilla gaat straks alle verouderde plug-ins van Adobe Flash Player blokkeren.

Alleen de meest recente versie wordt ontzien. Daarnaast gaat Mozilla ook alle andere plug-ins blokkeren, ongeacht of ze verouderd of gepatcht zijn. De browserontwikkelaar wil met de maatregel gebruikers tegen malware beschermen. Iets wat ook Adobe begrijpt.

"Eén van de grootste uitdagingen in het beschermen van eindgebruikers is het bereiken van wat soms de 'long tail' in een update-grafiek wordt genoemd. Dit zijn gebruikers die voor verschillende redenen hun systemen maanden of zelfs jaren niet hebben geüpdatet", zegt Adobe's Peleus Uhley.

Updaten
Volgens Uhley kan het bereiken van deze eindgebruikers een lastige opgave zijn als ze hun update-mechanismen hebben uitgeschakeld. "Dit zijn ook de gebruikers die het grootste risico lopen om te worden aangevallen."

Door de Click to Play functie die Mozilla in Firefox heeft ingeschakeld, hoopt Uhley dat meer mensen straks over een bijgewerkte Flash Player beschikken. "We steunen Mozilla in hun pogingen om onze gezamenlijke klanten te informeren en beschermen."

Reacties (1)
31-01-2013, 22:05 door Security Scene Team
Ik ook, Hulde voor FF.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.