image

Android-tablet omgetoverd tot mobiele hackeenheid

zaterdag 23 februari 2013, 16:57 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaans bedrijf zal volgende week een Android-tablet onthullen dat het tot mobiele hackeenheid heeft omgebouwd. De Pwn Pad is een product van de Pwnie Express en is gebaseerd op Google’s Nexus 7 tablet. Het apparaat is bedoeld voor security professionals en penetratietesters die de veiligheid van zowel bedrade als draadloze netwerken willen testen.

Naast al bestaande hackingtools die voor het Android-platofrm beschikbaar waren, zijn er ook verschillende nieuwe tools overgezet. Zo is het de ontwikkelaars gelukt om populaire WiFi-hackingtools zoals Aircrack-ng en Kismet op een Android-toestel werkend te krijgen.

Daarnaast zijn er ook andere tools waaronder Wifite-2, Netcat, Cryptcat, Nikto en bluelog aanwezig. Het besturingssysteem is een combinatie van Android OS 4.2 en Ubuntu 12.04.

Hardware
"Elke pentester die we kennen heeft een telefoon, een tablet en een laptop, maar niemand is in staat om vanaf de tablet penetratietests uit te voeren" zegt Pwnie Express CEO Dave Porcello tegenover Wired. De kernel van het Android-besturingssysteem ondersteunt standaard niet de draadloze features die deze tools nodig hebben.

Pwnie Express wist dit op te lossen door een TP-Link wireless adapter packet injection op Android te laten ondersteunen. Door de extra antenne heeft de tablet ook een tien keer groter bereik dan met de normale WiFi-chip mogelijk is.

Broncode
Verder beschikt de accu over een grotere capaciteit, waardoor de tablet langer meegaat en zijn er andere hardwarematige uitbreidingen beschikbaar, zoals Bluetooth USB, USB Ethernet en een USB On-The-Go kabel.

Het toestel gaat 795 dollar kosten, wat omgerekend 600 euro is. Voor wie al over een Android-tablet beschikt zal Pwnie Express de broncode van de Pwn Pad beschikbaar maken, zodat de software ook voor andere Android-apparaten kan worden aangepast. De Pwn Pad is vanaf april verkrijgbaar.

Reacties (4)
24-02-2013, 02:15 door AA_CS
Ik heb helemaal niets met tablets maar vind het toch een mooi initiatief. Omdat het kan.

"Elke pentester die we kennen heeft een telefoon, een tablet en een laptop, maar niemand is in staat om vanaf de tablet penetratietests uit te voeren"
Als je al die apparaten toch al bij je hebt, waarom zou de tablet hetzelfde moeten kunnen als de laptop/nettop? 't Is waarschijnlijk nog een stuk langzamer ook. Het zou mooi zijn als Security.nl een exemplaar zou reviewen / benchmarken.
24-02-2013, 10:47 door Anoniem
Aah *sweet*, My little pwnie!
25-02-2013, 08:32 door Anoniem
"Elke pentester die we kennen heeft een telefoon, een tablet en een laptop, maar niemand is in staat om vanaf de tablet penetratietests uit te voeren"

Ohnee? ^^
25-02-2013, 17:54 door spatieman
war driving krijgt een concurrent.
hack driving, je tablet op je stoel en maar door de woonwijk rijden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.