image

'Hackers stelen dagelijks 1 terabyte aan data uit VS'

donderdag 28 februari 2013, 13:32 door Redactie, 3 reacties

Dagelijks wordt er meer dan één terabyte aan gegevens van Amerikaanse bedrijven en organisaties gestolen, waaronder een grote zoekmachine. Dat meldt het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Team Cymru, dat een rapport hierover exclusief met The Verge deelde. Analisten van het bedrijf ontdekten een omvangrijke overzeese operatie. "Dit is internetdiefstal op een industriële schaal", aldus het bedrijf.

Onder de slachtoffers bevinden zich militaire en academische instellingen, alsmede een grote zoekmachine. Het rapport laat niet weten wie erachter de aanvallen zit, maar volgens Team Cymru zou, gezien de grote inzet van middelen, het om een door een staat gesponsorde aanval gaan.

Volgens experts die The Verge sprak voeren verschillende landen spionagecampagnes tegen de VS uit. De aanvallen zijn opvallend vanwege de grote hoeveelheid data die de aanvallers buitmaken.

De hackergroep zou een netwerk van 500 servers gebruiken om de handelsgeheimen en andere vertrouwelijke gegevens van duizenden bedrijven wereldwijd te verzamelen. De groep zou al sinds 2010 bezig zijn met het aanvallen van bedrijven.

Industrie
Experts hebben vooral kritiek op de beveiligingsindustrie, die er niet in zou slagen om de aanvallen te stoppen. Volgens Josh Corman van content delivery netwerk Akamai, leveren de minst effectieve methoden het meeste op en is dat niet productief. "De volledige security-industrie zit zo in elkaar dat de oudste en minst effectieve methoden het meeste opleveren", aldus Corman.

"Het enige dat we doen is het vullen van de zakken van mensen die de minste impact hebben, we verspillen middelen. Ik zeg niet dat ze waardeloos zijn, maar laten we eens naar de effectiviteit van deze methoden kijken."

Reacties (3)
28-02-2013, 18:11 door Anoniem
Mischien moeten ze hun servers met kwestbaar materiaal dan maar niet op het internet hangen?
28-02-2013, 21:23 door WesleySmalls
En dagelijks stelen hackers uit de VS 1TB aan data uit andere landen, het balanceerd elkaar een beetje
28-02-2013, 22:33 door Anoniem
Terwijl de VS zichzelf onder verknipte voorwenselen dagelijks petabytes aan data toe-eigent..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.