image

Online virusscanner checkt ook Android-apps

woensdag 6 maart 2013, 13:05 door Redactie, 3 reacties

De populaire online virusscanner VirusTotal kan naast Windows- en Mac-bestanden nu ook Android-applicaties op kwaadaardige code controleren. Het gaat om gedragsanalyses die via een zelfontwikkelde sandbox-omgeving achterhaald worden. Aan de hand hiervan kan beter worden bepaald of het om onschuldige of kwaadaardige Android-applicaties gaat.

VirusTotal gebruikt de engines van zo'n 40 anti-virusbedrijven om bestanden op malware te scannen. De website gebruikt hier niet de volledige functionaliteit van de virusscanners voor, maar detecteert voornamelijk via virushandtekeningen.

Hoewel VirusTotal niet bedoeld is om virusscanners met elkaar te vergelijken, wordt dit wel vaak gedaan. De dienst werd vorig jaar door Google overgenomen.

Reacties (3)
07-03-2013, 10:05 door SecurityBlasterx
Alles duwen ze in een virus database. ok om te voorkomen dat als je een apk download op je pc voor hem dan alsvolgt op je SD kaartje te pérsen hij detected wordt (goed dus)!

Dit is niks nieuws ofzo.
06-03-2014, 15:04 door Anoniem
Door SecurityBlasterx: Alles duwen ze in een virus database. ok om te voorkomen dat als je een apk download op je pc voor hem dan alsvolgt op je SD kaartje te pérsen hij detected wordt (goed dus)!

Dit is niks nieuws ofzo.

Het idee om alles in een virus database te "duwen" is op zich niet nieuw. Ook het scannen op virussen, die gemaakt zijn voor een ander OS als waar de scanner op draait, gebeurt al jaren.

Echter, dat VirusTotal ook apk's op Android malware scant is op zich wel nieuws te noemen.

Een dienst waar ik al dankbaar gebruik van heb gemaakt.
04-07-2014, 23:46 door Anoniem
Virustotal staat bij favorieten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.