image

Dreigingsniveau terrorisme verhoogd

woensdag 13 maart 2013, 11:19 door Redactie, 12 reacties

De kans op een aanslag in Nederland of op Nederlandse belangen in het buitenland zou zijn toegenomen, waardoor de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) het dreigingsniveau terrorisme van beperkt naar substantieel verhoogd. Eind 2009 werd het dreigingsniveau door de NCTV van substantieel naar beperkt verlaagd.

Sindsdien bleef het op beperkt staan, maar inmiddels zou de dreiging zijn toegenomen. Een belangrijke reden hiervoor zijn signalen van radicalisering van jongeren in Nederland en een toegenomen aantal jihadreizigers naar Syrië.

Ook wijst de NCTV naar het verschijnen van het Engelstalige jihadistische internetmagazine ‘Inspire’, dat op 1 maart 2013 verscheen. Hierin was een dodenlijst opgenomen waarop onder anderen Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali staan.

Alertheid
Om de potentiële veiligheidsrisico’s in te dammen hebben operationele diensten, zoals AIVD en politie, hun alertheid verhoogd en inspanningen geïntensiveerd, aldus de NCTV. Het gaat daarbij om inlichtingen en onderzoek, opsporing en vervolging, vreemdelingenrechtelijke maatregelen en bestuurlijke aanpak op lokaal niveau.

De inzet op al deze gebieden is inmiddels geïntensiveerd. Ook zou de inzet op het thema jihadgang door de diensten zijn geïntensiveerd en worden er extra mensen en middelen op detectie en controle ingezet. Politie en veiligheidsdiensten werken daarnaast op internationaal nauw samen.

Reacties (12)
13-03-2013, 11:37 door Anoniem
Uiteraard, typisch gevalletje van job protection. Ik voorspel een aanslag eerdaags die op het 'laatste moment' zal worden voorkomen. Een aantal overbodige jobs zullen dan weer voor langere tijd weer veilig gesteld zijn.
Jammer dat de burgerij zich zo gemakkelijk laat manipuleren door overheid en pers.
Waar zijn de kritische vragen uit de volksvertegenwoordiging? Veiligheid kost ons miljarden maar levert ons niets dan schijnveiligheid op. Griekenland is dan nog een stuk goedkoper.
13-03-2013, 12:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-03-2013, 13:02 door spatieman
/sarcasme
simpel toch..
de politie gaat meer bekeuring uitdelen...
13-03-2013, 13:07 door Anoniem
@Anoniem, 11:37.

Waar bazeer je die uitspraak op?

Terwijl er binnen de overheid nog net niet voor een paperclib een verantwoordingsformulier ondertekend moet worden omdat we als burger het recht hebben om te weten wat er met onze centen gebeurd, waardoor die paperclib van 0.005 cent vervolgens (door controles, procedures en processen) totaal op zo'n € 50,= uit komen (net zo fictief als de claim).

Geloof je dan echt dat er op basis van iemand zijn vage speculatie een dergelijke verhoging (met enorme mankracht claim) uitgevoerd wordt?
13-03-2013, 13:53 door Anoniem
Enerzijds is er een nationale substantiële meerderheid die niet meer weet wat extreem geweld inhoudt behalve het zien van ongecensureerde beelden op YouTube of DailyMotion en/of met sarcasme of afwijzing op overheidsbemoeienis reageert, anderzijds een minderheid inclusief NCTV die deze dreigingen (misschien) overdrijft.
13-03-2013, 14:11 door Anoniem
In de grote winkel straat van Maastricht staat de marechaussee in uniform op wacht, plus een aantal "onopvallend gedragende" undercover politie lui in burgerkledij. Ansicht best gezellig zo'n straatbeeld ;-).
13-03-2013, 14:46 door Anoniem
Nu moet iedereen even in paniek raken toch? ...Dan kunnen we straks weer flink wat belastingcenten uitgeven om een paar vrijheidsberovende regels door te voeren die anders niemand wil.
13-03-2013, 14:56 door Anoniem
*gaap* Als onze diensten comptetent waren dan hoefden ze geen incompetentiemeter bij te houden.

En het is een incompetentiemeter. Want kijk naar al die landen die jarenlang last (gehad) hebben van een reël terrorismeprobleem. Hebben we genoeg van in de wereld, zelfs Europa. Dan hoef je niet in perberichten, infographics, dreigingspotentieindicators en meer van dattum de boel bang te blijven maken dat er mischien binnen ongedefinieerde tijd toch wellicht eventueel wel iets ongenoemd ergs zou kunnen gebeuren, mogelijk eventueel.

Dan kun je de schouders eronder en je werk gaan doen. Kennelijk kunnen ze dat niet, en dan gaan ze dus maar bangmaken om hun nutteloze budgetten veilig te stellen. Want ergens anders komen ze niet aan de bak, ofzo.

Gek genoeg hebben de landen met een echt probleem ook niet de overdaad aan overdure en, heel gek, herhaaldelijk gebleken onwerkzame veiligheidsfolderol nodig (gehad) die ondertussen iedere burger maar gewoon als crimineel behandeld.

Ergerlijk is ook dat dit direct van de amerikanen overgenomen is. Die hebben hier heel duidelijk een agenda, maar waarom onze overheid zo kritiekloos met de hunne meegaat ontgaat me een beetje. Het is onderhand overduidelijk dat dit niet in ons belang is. Hee, overheid, houd een sop!
13-03-2013, 15:11 door Anoniem
13-03-2013, 16:34 door Anoniem
Het doet me denken aan de Italiaanse maffia van toen, ''beschermgeld''(Belasting) betalen.
13-03-2013, 17:53 door Anoniem
Tsja zolang wij (UN) de andere kant op kijken, moeten anderen wel (weer) het vuile werk opknappen, en als dat weer een reden is voor ons om een leuke omzet verhoging tegemoet te zien, tsja dan moet dat dan maar hé .... ;)
14-03-2013, 11:23 door Anoniem
Het leven gaat gewoon door. of de Level is Low or High. Je moet je niet bang laten maken. Wat zeker ook helpt dat wij met alle naar een langdurige oplossing gaan zoeken. vrede en bespreken ipv elkaar beledigen en schuld geven.

Tegelijk tijd men moet meer doen om zelf goed aan de normen en waarden aan te passen. Respect en tegemoetkoming.


mvg
Fraidon
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.