image

Apple dicht Jailbreak-lekken in iPhone en iPad

woensdag 20 maart 2013, 10:49 door Redactie, 5 reacties

Apple heeft een beveiligingsupdate voor de iPhone en iPad uitgebracht die voorkomt dat eigenaren volledige controle over het toestel krijgen. 43 dagen geleden verscheen de eerste jailbreak voor iOS 6.0 waardoor eigenaren zelf kunnen bepalen wat voor software ze installeren. De groep die de jailbreak ontwikkelde gebruikte hiervoor vier lekken in het mobiele besturingssysteem van Apple.

Die zijn nu allemaal met iOS 6.1.3 voor iPhone, iPod touch en iPad opgelost. Daarnaast verhelpt de update ook twee andere problemen, waaronder het lek in de webkit-engine waardoor Google Chrome op 7 maart tijdens de Pwn2Own hackerwedstrijd werd gehackt. Deze kwetsbaarheid werd binnen 24 uur door Google opgelost.

Een ander belangrijk probleem dat is opgelost is de mogelijkheid om de schermvergrendeling te omzeilen. Een aanvaller met fysieke toegang zou zonder de toegangscode te weten toch toegang tot het apparaat kunnen krijgen.

Populair
Apple mag dan een update voor de jailbreak hebben uitgebracht, inmiddels is die op meer dan 18 miljoen apparaten toegepast. Dat zegt Jay Freeman, beheerder van Cydia App store voor gejailbreakte apparaten, tegenover Forbes. In totaal zouden 18,2 miljoen unieke apparaten met iOS 6 Cydia hebben bezocht.

Het gaat gaat om 13, 8 miljoen iPhone, 3,4 miljoen iPads en 1,1 miljoen iPod Touches. Daarmee is het de populairste jailbreak in de geschiedenis van Apple-toestellen.

Reacties (5)
20-03-2013, 10:54 door Whoops
Door Redactie: Daarmee is het de populairste jailbreak in de geschiedenis van Apple-toestellen.
Krachtig signaal dat een hoop gebruikers wat meer vrijheid willen op hun eigen device.
Maarja, dat is aan dovemansoren gericht bij Apple..
20-03-2013, 12:54 door Anoniem
ik doe zelf geen jailbreak, maar ben het eens met whoops. er zijn jailbreak tooltjes die ik ook wel zou willen hebben maar apple zelf vreemd genoeg niet maakt. sbsettings bv... gemiste kans
20-03-2013, 13:27 door Anoniem
Jailbreaken heeft volgens mij weinig te maken met meer vrijheid willen op een toestel. Dan koopt men wel een Android device. Mensen willen gewoon niet betalen voor het werk van anderen. Ofwel, ze willen de apps gratis hebben.
21-03-2013, 09:40 door Mysterio
Door Whoops:
Door Redactie: Daarmee is het de populairste jailbreak in de geschiedenis van Apple-toestellen.
Krachtig signaal dat een hoop gebruikers wat meer vrijheid willen op hun eigen device.
Maarja, dat is aan dovemansoren gericht bij Apple..
Koop dan gewoon een ander merk. Je weet hoe Apple denkt over de mening van een 'hoop' gebruikers en dat is hun goed recht.
20-06-2013, 10:44 door Anoniem
Daarnaast is het ook zo dat je garantie vervalt als je, je iphone jailbreakt. Dit heeft een vriend van mij toch wel aardig wat centen gekost om zijn iphone te repareren, terwijl het in principe nog in de garantie zou moeten vallen. Hij heeft zijn iphone uiteindelijk naar http://www.repairking.nl opgestuurd om hem te laten repareren. Desondanks het allemaal weer goed en snel gemaakt was loopt je dus wel het risico dat je geen garantie meer hebt als je, je iphone jailbreakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.