image

Politie waarschuwt voor Bluetooth scannende laptopdief

woensdag 20 maart 2013, 12:20 door Redactie, 7 reacties

De politie waarschuwt autobezitters dat ze hun laptop, mobiele telefoon of navigatiesysteem niet in de auto moeten bewaren, omdat criminelen die via Bluetooth kunnen detecteren. "Ook als computerapparatuur niet in het zicht ligt, kunnen dieven deze ‘zien’ met behulp van mobiele telefoons voorzien van Bluetooth", aldus de politie na verschillende auto-inbraken.

Autobezitters wordt aangeraden om dit soort elektronische apparatuur niet in de auto te bewaren. In het geval het niet anders kan wordt geadviseerd de Bluetooth-functie uit te schakelen.

"Anders weten dieven meteen dat er apparaten in uw auto liggen. Ze kunnen de Bluetooth-signalen namelijk buiten uw auto opmerken."

Reacties (7)
20-03-2013, 12:34 door Anoniem
Net nog even gekeken met de spectrum analyser.
Mijn navnav en laptop zenden geen signaal uit via bluetooth als zij uit staan...
Enige wat aan staat op laptop is infrarood, maar dat is door de kofferbak niet te zien met BT.

Ik kan me voorstellen dat er enkele mensen zijn die het verschil niet weten tussen hybernate/standby en UIT maar als we rekening moeten gaan houden met DIE mensen........
Krijgen we dadelijk Amerikaanse toestanden... Stop uw huisdier niet in de magnetron om te drogen, glij niet uit over een natte vloer... Steek uw handen niet uit een rijdende trein.... vergeet niet adem te halen...

Jammer dat zo weinig mensen nog feeling met hun gereedschap hebben.
Iemand die een hamer gebruikt weet dat als hij/zij op z'n vingers mikt dat het auw doet...
Maar ik voel dat veel gebruikers van laptops als kinderen met breinaalden in een hoogspanningsdistributie huisje spelen.
20-03-2013, 12:39 door Anoniem
Als de laptop gewoon uitstaat kan ik Bluetooth gewoon aan laten staan. De laptop verzendt geen bluetoothsignalen als er geen stroom op staat...

Een laptop kun je sowieso beter niet in je auto laten liggen. Behalve als je de HDD versleuteld hebt.
20-03-2013, 12:40 door Anoniem
Niet echt nieuw dit. 6 jaar geleden is bij een collega in z'n auto ingebroken. Ook toen ging het verhaal dat inbrekers via Bluetooth wisten dat er wat te halen valt (slechts 1 van de 50 auto's was opengebroken, de andere 49 hadden niks in de auto laten liggen).
20-03-2013, 12:44 door Anoniem
Toch enkel als je laptop niet uitgeschakeld is?
20-03-2013, 13:32 door Anoniem
Bluetooth moet je eigenlijk altijd uitzetten op een moment dat je die niet nodig hebt. Verder lijkt mij, dat apparatuur die uitgeschakeld is (en niet in een sluimer- of soortgelijke stand staat) niet op een zoek-actie van een dief zal reageren. Wat ik wel zie, is dat mensen een losse handsfree set met bluetooth hebben en dat bij een geparkeerde auto, dat ding nog steeds aan het knipperen is. Dat is natuurlijk een hint voor een dief, dat er misschien meer te halen valt.
20-03-2013, 14:20 door Anoniem
mobiele telefoon heb je toch altijd op zak?
En waarom staat je laptop of navigatiesysteem op in de auto als je er niet bent??
20-03-2013, 15:16 door Anoniem
Met een laptop in standby kan ik me er iets bij voorstellen. Maar een beetje navigatie zou de bluetooth pas in moeten schakelen als de auto op het contact gaat. Zou anders flink lastig zijn als je al bellend naar je auto loopt en halverwege wordt je gesprek afgekapt omdat het ineens verder gaat over de speakers van je auto terwijl je daar nog niet in zit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.