image

Waar blijft de Amerikaanse cyberoorlog?

maandag 24 maart 2003, 10:49 door Redactie, 3 reacties

Terwijl de Amerikaanse campagne "shock and awe" in volle gang is en de ene raket na de andere Irak treft, is een veel besproken wapen officieel nog niet gebruikt, namelijk de cyberaanval. Zo zouden verschillende EMP wapens ontwikkeld zijn en beschikt men over een leger hackers, maar er zijn nog geen berichten dat deze zijn ingezet. Mogelijk omdat dit grote gevolgen voor de burgerbevolking zou hebben. Verder zou deze oorlogsvoering ook tegen Amerika en Westerse landen gebruikt kunnen worden, iets wat grote gevolgen kan hebben, aangezien deze landen veel meer afhankelijk zijn van de electronische infrastructuur. De hele beschouwing is in deze column te lezen.

Reacties (3)
24-03-2003, 11:08 door Anoniem
Die voeren ze al een hele poos, niet digitaal, maar in de vorm van disinformation. (= ook Cyber)

Zo gebruiken ze nu high-tech zeer nauwkeurige bommen om "de burger bevolking te ontzien" maar 'vergeten' ze erbij te melden dat ze de afgelopen 12 jaar mede door opzettelijk te strenge sancties honderdduizenden doden en zieken op hun geweten hebben.

Er wordt ook vergeten te vermelden dat Irak (goeddeels tevergeefs) heeft gepoogd enkele sancties te omzeilen uit *humanitaire redenen*, noodzakelijk voor het welzijn (gezondheid) van haar bevolking.

Over 'regime' gesproken.
24-03-2003, 11:11 door Anoniem
In Redmond zijn ze nog niet klaar met CyberWar2003 (The Global Pack).
Er wordt aangeraden om bij wijze van workaround veel speeches op TV te geven, en conventionele wapens in te zetten tot de upgrade beschikbaar is.

HTH ;)
24-03-2003, 20:36 door Anoniem
Het gebruik van EMP tegen doelen als bunkers kan leiden tot 0 successie. Een bunker bestaat uit gewapend beton. Dat is beton die gewapend is van gevlochten metaal. Als je de kooi van Verriday kent zullen deze wapens van weinig tot niets beschadigen. Een bunker heeft een eigen electrische voorzien die goed is afgeschermd tegen electropulse (diesel generator).

Irak en Frankrijk hebben hun netwerk gedeeld waarover geldtransacties gaan. Als EMP op Baghdad wordt uitgevoerd zullen de EU beurzen plat gaan. Dit leid tot een grotere nachtmerrie dan de oorlog in Irak.

Een cyberaanval zal in dit geval op het Iraakse Netwerk ook kunnen leiden tot weigerende geldtransacties.

US heeft EU nodig om hun troep op te ruimen en Irak op te bouwen. US heeft alleen belang bij Olie zoals bij omringende landen in het Midden-Oosten. US is grootste Olie verterende land ter wereld!

The lights goes off, the one in control left.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.